1969-1970 preludiul razboiului de Ramadam partea 2 Imprimare
Articole modelism - Avioane, elicoptere, si orice altceva zboara
Scris de Eduard Badescu   
Thursday, 04 January 2007

1969-1970 preludiul razboiului de Ramadam

partea 2 - Siria


poza9.JPG

Dupa razboiul din '67 si sirienii s-au grabit sa acopere pierderile in avioane, achizitionind noi Mig-uri 21 si inlocuind mai vechile Mig-19 din dotare.
Incaierarile cu israelienii erau in general rezultate de misiuni recunoastere israeliene care intrau in spatiul aerian sirian precum si de ambuscade pregatite cu grija, de ambele parti. Evident, ca si in cazul egiptenilor, experienta superioara a pilotilor evrei,pregatirea minutioasa a misiunilor precum si echipamentul net superior au facut ca cele mai multe dintre aceste infruntari sa se termine prost pentru sirieni. Au existat si exceptii,pilotii sirieni (Cpt Bassam Hamsu- 2 apr 1970) au meritul de a fi primii care sa doboare un Phantom (care era pe atunci considerat "the ultimate" cam ca F-22 Raptor-ul acum).
In ciuda acordului de pace dintre Egipt si Israel, situatia deaupra inaltimilor Golan nu s-a linistit, si, desi convinsi ca un atac arab nu avea sa aiba loc inainte de 1974, israelienii monitorizau pozitiile siriene cu ajutorul avioanelor de recunoastere RF-4E. Sirienii isi mascau foarte bine pozitiile, foarte rar porneau instalatiile radar si ocazional intindeau capcane formatiilor israeliene, relocind peste noapte statii radar si SAM. Citeva Phantomuri si Mirajuri au fost astfel doborite, dar in general cu pretul mult mai multor Miguri.


KITUL: 1/72 INNEX Mig 21PFM ~ 4 eu.

Kitul, practic identic cu PF-ul, exceptind deriva majorata. Am decis sa-l transform intr-un FL (varianta de export, dealtfel fabricata sub licenta si in India)
Vopsirea Tigrisorului a fost facuta cu vopsele Humbrol, folosind Patafix. Trenul,ca si in cazul PFSului egiptean, este cel de la Fujimi, clonat. Am folosit si aici paste metalice Agama de la Pavel. Insemnele sint de la un decal Hi Decal Line, numerele tactice facute la imprimanta pe foitza transparenta. Tunul acrosat este scratchbuilt, rachetele de la un Mig-23.

poza12.JPG
(click pentru a mari)
poza13.JPG
(click pentru a mari)
poza14.JPG
(click pentru a mari)
poza11.JPG
(click pentru a mari)

Comentarii pentru "1969-1970 preludiul razboiului de Ramadam partea 2"

Puteti comenta acest articol in cadrul forumului de discutii al acestui site. Pentru acest articol a fost creat un topic separat de discutii, tot ce trebuie sa faceti pentru a il deschide este sa urmati legatura de mai jos.

Click pentru a comenta articolul "1969-1970 preludiul razboiului de Ramadam partea 2" pe forum (0 comentarii deja)

Pentru a putea posta mesaje in cadrul forumului este necesar sa fiti inregistrati. In cazul in care nu aveti un cont, va puteti inregistra aici: Inregistrare cont

Ultima actualizare ( Friday, 24 October 2008 )