Le Gladiateur Imprimare
Articole modelism - Marina, fie veliere, fie nave moderne
Scris de AlexPL   
Monday, 27 December 2004

Istorie

Primul voiaj a fostefectuat in America in 1777. Aceasta corabie facea parte din flota carea transportat pe marchizul de La Fayette  si insotitorii saipentru a ajuta insurgentii lui George Washington. Al doilea voiaj ainceput pe 18 Aprilie 1778 la Toulon, cand a plecat impreuna cu"Protector" si alte 11 vase sub comanda Vice amiralului d'Estaing. Altreilea voiaj in America a fost in August 1781, transportind inatririlede voluntari francezi care vor participa la victoria Marchizului deRochambeau din 19 Octombrie 1781 de la Yorktown. Le Gladiateur a fostscos din serviciu la 1 Aprilie 1782 la Philadelphia.

Kit

Scara: 1/200
Producator: Heller
Nivel: 5
Pret: 1.700.000 lei
Furnizor: Magazinul Toy Zone de la Mall

 

Coca
Kitul vine in ambalajul cu  deschidere pe la partea superioara. Ininterior se aflamai multe cadre, puse separat in pungi, si de culoridiferite. Corpul vasului este din doua bucati turnate in plastic alb.

Tot in plastic alb sunt turnate si toate celelalte piese care vor intrain componenta corpului vasului.

 
Rama piese
Rama piese

Separat sunt ambalate piesele care vorforma puntea, catargele si restul pieselor ce intra in componentacorabiei, care sunt turnate in plastic de culoare gri.

Rama piese
Rama piese
Rama piese

In plastic negrusunt turnate piesele care vor forma tunurile. Acestea sunt de patrudimensiuni, si in total sunt 80, formate din minim 2 piese. In interiorse afla si un stand cu o placa cu denumirea vasului. In plus se afla sio placa cu denumirea L'Indomptable, care probabil a fost un vasasemanator. 
Tunuri

Pe cutie scrie ca macheta contine 617 piese, iardimensiunile finale vor fi L/l/H: 480/190/390 mm. Piesele sunt foartedetaliate, pina la simularea striatiilor lemnului pe corpul vasului sipe punti. Pentru ajutor, cei de la Heller  au pus in interior undispozitiv care va ajuta la realizarea scarilor din sfoara, specificevaselor cu pinze. Atasate sunt si instructiunile de lucru pentrufolosirea lui.
Dispozitiv scari

Piesele sunt turnate destul de bine, dar existadefecte care denota faptul ca matrita este destul de vehe. Pe celedoua jumatati ale cocii sunt ramase urme de la punctele de injectie,care vor trebui pilite pentru a putea uni perfect cele doua jumatati.Deasemenea, la tevile tunurilor se observa o deplasare a celor douajumatati ale matritei, si in consecinta sunt putin descentrate, si vortrebui curatate cu atentie. La fel si piesele care formeaza guratunului, care trebuiesc curatate de bavuri. Restul pieselor sunt maibine turnate si nu cred ca vor fi probleme. Ramine sa vad cat de binese potrivesc, pentru ca e vorba de lungimi mari si deobicei aici aparprobleme.Piesele care vor forma velatura sunt dintr-un plastic foartesubtire si par a fi vacuumformate. Sunt de culoare alba si au putin dintextura unei pinze mai groase. Oricum sunt bine realizate si vor dabine odata montate. Nu stiu daca exista pe undeva pinze dim materialtextil, gata cusute, care sa le inlocuiasca pe acestea, si care sa paramai realiste.Nu exista decat un singur decal care reprezinta steagulmarinei franceze. 
Velatura

Instructiunile de montare cuprind un mic istoric si instructiunilepropriuzise. Acestea sunt destul clare si contin si culorile fiecareipiese. Culorile sunt date in coduri Humbrol si Heller. Pentru catevapiese trebuiesc realizate amestecuri de culori. In unele cazuri nu suntfoarte clare locurile unte trebuiesc atasate piesele, dar probabil cala momentul oportun imi voi da seama care este pozitia reala. Acolounde este cazul se specifica foarte clar locurile unde trebuiescatasate capetele firelor care vor forma capelatura.

instructiuni

De fapt, jumatatedin instructiunile de montare sunt ocupate de instructiuni pentrumontarea parimelor si a scarilor. Sunt date tabele detaliate culungimea si grosimea fiecarei parime si locurile de unde trebuiescatasate. Acestea sunt impartite in doua, pentru capelatura fixa sipentru cea mobila. Aici nu este nimic lasat la voia intamplarii, si cuputina organizare si rabdare nu prea ai cum sa gresesti.
In concluzie, o macheta frumoasa, care va rezulta intr-un modelimpresionant. Mai ramine de vazut unde poate fi expus si cum va fisters de praf. Este recomandata doar celor cu rabdare de fier.Trebuiesc montate si vopsite 80 de mici tunulete!!! Si mai sunt de puscel putin pe atitea sforicele si atisoare. Cred ca astea vor ocupa 80 %din timpul de constructie.

Pozele la dimensiunile lor originale se potdeschide fie facand click pe variantele lor reduse din interiorularticolului, fie vizitand galeria asociata acestui articol care segaseste aici: Le Gladiateur

Comentarii pentru "Le Gladiateur"

Puteti comenta acest articol in cadrul forumului de discutii al acestui site. Pentru acest articol a fost creat un topic separat de discutii, tot ce trebuie sa faceti pentru a il deschide este sa urmati legatura de mai jos.

Click pentru a comenta articolul "Le Gladiateur" pe forum (3 comentarii deja)

Pentru a putea posta mesaje in cadrul forumului este necesar sa fiti inregistrati. In cazul in care nu aveti un cont, va puteti inregistra aici: Inregistrare cont

Ultima actualizare ( Friday, 24 October 2008 )