Latime site: 800px 1024px Integrala

Machete,modelism,hobby

Prima pagina arrow Informatii site arrow Descriere site
Descriere site Imprimare
Monday, 08 October 2007

Acest site isi propune sa puna la dispozitia celor pasionati de machete un loc de intalnire, un loc in care vor gasi oameni avand aceeasi pasiune.

In principal comunitatea cartula.ro are ca arie de interes machetele statice din plastic, fie ele de avioane, tancuri, nave moderne sau de epoca, figurine sau diorame. Insa sunt prezente si machete realizate din lemn (in special in cazul navelor de epoca), metal (cum este cazul figurinelor), sau machete din carton.

Acest site este impartit in cateva sectiuni principale, strans legate intre ele.

  • Revista virtuala de modelism static
  • Noutati
  • Recenzii
  • Walkarounds
  • Galerie de imagini
  • Forum discutii
Aceste sectiuni vor fi descrise mai jos. Pentru a avea acces la o serie de facilitati ale acestui site, este nevoie sa va inregistrati. Inregistrarea unui cont va permite sa aveti propria galerie de imagini in care puteti posta poze ale machetelor realizate, sau puteti interactiona cu alti utilizatori ai acestui site in cadrul forumului cartula.ro (www.cartula.ro/forum)  .

Revista virtuala de modelism static

Utilizatorii acestui site au publicat de-a lungul timpului un numar de articole, pe diverse domenii. Aceste articole sunt grupate in functie de categorii, in sectiunea "Articole"

De mare interes pentru cei care sunt inca la inceput in realizarea machetelor statice, indiferent ca vorbim de avioane, blindate, figurine sau diorame, este sectiunea care contine articole despre diversele tehnici folosite la realizarea unei machete. Fie ca este vorba de colectia de unelte necesare, sau descrierea tehnicilor de vopsire cu aerograful, de aplicare a decal-urilor, sau descrierea unor tehnici specifice cum ar fi simularea uzurii prin diverse metode, sectiunea "Tehnici de modelism, tutoriale" va fi de un real ajutor, impreuna cu sectiunea "Scule, unelte, si instrumente utile in modelism"

Noutati

Sectiunea noutati contine anunturi atat legate de comunitatea cartula.ro, cat si anunturi privind diverse evenimente, expozitii, sau noutati in domeniul machetelor 

Recenzii

Sectiunea recenzii contine scurte descrieri ale continutului cutiei unei machete, insotite de imagini ale ramelor cu piese, imagini ale instructiunilor precum si ale colii cuprinzand decal-urile. Pentru a contribui la aceasta sectiune, este necesar sa urmati detaliile de aic: Sectiune noua - Recenzii

Walkarounds

"Walkarounds", sau imagini de detaliu, este o sectiune care isi propune sa fie o referinta privitor la obiectele reale, detaliile acestora, pentru a ajuta la realizarea unor machete cat mai corecte si cat mai detaliate. In aceasta sectiune se gaseste cate un album de imagini pentru fiecare obiect in parte, albumele fiind impartite in categorii separate pentru aviatie, blindate, marina si feroviare. Pentru a contribui la aceasta sectiune, este necesar sa urmati instructiunile de aici: Publicare Walkarounds

Galerie imagini

Forum discutii 

Ultima actualizare ( Friday, 18 April 2008 )