Latime site: 800px 1024px Integrala

Machete,modelism,hobby

Prima pagina arrow Informatii site arrow Contributii la site arrow Publicare articole
Publicare articole Imprimare
Monday, 08 October 2007
Pentru a intainta un articol in vederea publicarii, va rugam sa tineti cont de urmatoarele recomandari:

Pentru textul articolului:
  • Scrieti cat mai corect posibil, corectarea ulterioara de catre editor este consumatoare de timp, mai ales in conditiile in care textul initial contine foarte multe greseli de ortografie si/sau de logica a propozitiei. Articolele scrise sub un standard minim de corectitudine NU vor fi corectate/publicate, ci autorul va fi rugat sa isi corecteze textul la un nivel calitativ acceptabil.
  • Incercati pe cat posibil sa nu trimiteti spre publicare documente scrise in Word sau in alte programe proprietare de editare text. Oricat de frumos vi se pare ca le puteti aranja intr-un program gen Word, tineti cont ca respectivul program este facut pentru a tipari documentele si nu pentru a le publica pe Web. Munca de a extrage textul si a elimina formatarile specifice Word este destul de mare. In plus, oricum formatarile din documentul dvs. vor trebui refacute de la zero pentru a le inlocui cu formatarile specifice site-ului. Drept urmare, munca dvs. de editare vizuala va fi in mare parte inutila, si in plus va duce la un efort suplimentar din partea editorilor. Ideal, textul poate fi trimis in format .txt , specificand acolo unde este cazul formatarile speciale sau inserarea de poze punand informatii pentru editori intre { si } . De exemplu,  {insereaza poza 1}. Daca se transmit totusi documente Word, NU inserati in ele imagini, munca de a le extrage nu se justifica
  • Incercati sa evitati la scriere diacriticele. In functie de setarile calculatorului dumneavoastra si de setarile calculatorului celui care va citeste articolul pe Web, pot apare situatii cand diacriticele sunt inlocuite de caractere speciale ilizibile.
Pentru imaginile articolului:
  • Faceti tot posibilul ca imaginile sa fie clare, corect expuse (nu excesiv de intunecate sau dimpotriva, supraexpuse/arse)
  • Incercati ca imaginile trimise spre publicare impreuna cu articolul sa aiba format JPG si o dimensiune maxima de 1024 pixeli pe oricare dimensiune. In cazul in care nu va descurcati sa redimensionati chiar dvs. imaginile, puteti sa le trimiteti ca atare si le vom dimensiona noi, insa am aprecia efortul de a le primi deja prelucrate.
  • Imaginile pot fi incarcate in galeria personala, intr-un album separat pentru fiecare articol care il trimiteti. Putem sa preluam aceste directoare din galeria dvs. si sa le mutam in zona de imagini asociate articolelor fara problema. Aceasta e varianta cea mai buna pentru a ne transmite fotografiile in vederea publicarii.
Articolele vor fi trimise catre adresa de e-mail editor AT cartula.ro (substituiti evident AT cu @)
Ultima actualizare ( Friday, 18 April 2008 )