Latime site: 800px 1024px Integrala

Machete,modelism,hobby

Prima pagina arrow Recenzii arrow Accesorii arrow Chit sintetic AGAMA
Chit sintetic AGAMA Imprimare
Scris de Mihai Grigoras   
Tuesday, 17 February 2009
Chit sintetic AGAMA (Synthetic putty)

Sub aceasta denumire firma AGAMA produce un chit destinat machetelor din plastic. Chitul este ambalat in recipiente metalice continand 20 de grame, identice cu recipientele de la emailurile AGAMA. Cutia are lipite instructiunile care ne spun ca acest chit trebuie aplicat in straturi subtiri cu o spatula, ca se usuca indiferent de grosimea stratului in cateva ore, ca poate fi slefuit dupa 12 ore si ca poate fi diluat cu diluant pentru email AGAMA. Fiind din tabla ambalajul prezinta avantajul rezistentei si a usurintei la deschidere dar si dezavantajul neetanseitatii odata ce se umbla la el datorita deformarilor capacului.

La deschiderea cutiei chitul se prezinta sub forma unei paste gri galbui sedimentata destul de puternic si cu un strat uleios si maro deasupra. Mirosul este cel al vopselei pe baza de ulei. Chitul trebuie amestecat si omogenizat timp de 30-60 secunde pentru a ajunge la starea de folosire. Consistenta in stare proaspata e foarte asemanatoare cu a chitului poliesteric auto avand tendinta de a se lipi de orice atinge si a se intinde. Nu este deci foarte usor de lucrat cu el. Probele s-au facut pe plastic de la Revell, Airfix, Italeri, Mastercraft, Hobby Boss, Zvezda precum si pe metal. Aderenta a fost foarte buna pe toate aceste suporturi odata ce chitul a fost uscat complet. Uscarea completa in schimb s-a facut in 24-48 de ore si nu in 12 ore. In schimb s-au uscat toate probele, indiferent de grosime. Nu am observat contragere vizibila. Slefuirea se face bine, la fel gaurirea cu burghiu, manuala sau cu mini-bormasina iar duritatea ete asemanatoare cu a polistirenului din care sunt facute machetele. Un fenomen de luat in seama este faptul ca probele la care s-a lucrat dupa priza (inceperea uscarii) s-au uscat mult mai greu si nu au avut rezistenta celorlalte. Nu afecteaza plasticul suport indiferent de cantitatea folosita.

Concluzii: Desi mai greu de folosit de catre incepatori din cauza consistentei mai ciudate este un chit are calitati, in mod special pentru straturi groase si corectii de forma, la aceste aplicatii fiind mai bun decat Revell sau Humbrol la tub.

fig0 fig1

 

Pozele la dimensiunile lor originale se pot deschide fie facand click pe variantele lor reduse din interiorul articolului, fie vizitand galeria asociata acestui articol care se gaseste aici: Chit sintetic AGAMA

 

Comentarii pentru "Chit sintetic AGAMA"

Puteti comenta acest articol in cadrul forumului de discutii al acestui site. Pentru acest articol a fost creat un topic separat de discutii, tot ce trebuie sa faceti pentru a il deschide este sa urmati legatura de mai jos.

Click pentru a comenta articolul "Chit sintetic AGAMA" pe forum (13 comentarii deja)

Pentru a putea posta mesaje in cadrul forumului este necesar sa fiti inregistrati. In cazul in care nu aveti un cont, va puteti inregistra aici: Inregistrare cont

 
< Precedent   Urmator >