Latime site: 800px 1024px Integrala

Machete,modelism,hobby

Prima pagina arrow Recenzii arrow Auto&Moto arrow Volvo F16 Engine - POCHER 1:8
Volvo F16 Engine - POCHER 1:8 Imprimare
Scris de Kamob 50   
Wednesday, 26 November 2008

Despre motoare in machetism nu s-a prea vorbit, poate datorita numarului destul de redus de oferte. De curand am intrat in posesia unui astfel de model, sub forma unei cutii destul de incapatoare, ce gazduia macheta motorului F16 de la Volvo de 16.000 cmc si 465CP, la scara 1/8. Kit-ul este produs sub emblema POCHER, destul de ingrijit si bine dotat.

Odata cu deschiderea cutiei, de dedesupt apar, una dupa cealalta, 5 pungi cu piese, 4 dintre ele pe culee, iar una cu parti metalice si de cauciuc. Pe langa acestea, datorita dimensiunii mari, exista un furtun de cauciuc, din care, prin taiere, urmeaza a fi confectionate diferite tevi.

Doua dintre culee contin piesele blocului motor si sunt de culoare verde. Componentele se desprind usor si au putine bavuri pe margini. Acestea se imbina facil si corect; din cele ce am putut sa observ, la imbinarile pieselor mari, este nevoie de umplere cu chit modelistic pentru o finisare optima.

A treia punga contine piesele radiatorului, din plastic de culoare neagra. Piesele au nevoie de o simpla indepartare a surplusului de plastic ramas dupa taierea de pe rama, si sunt gata de asamblare.

A patra punga contine piese de culoare argintie, constand in accesoriile motorului, precum si rotile distributiei si ventilatorul. La prima vedere, plasticul aminteste de cel al vechilor machete produse in RDG, insa piesele sunt corecte si se imbina fara nici un efort.

Ce as vrea sa mentionez referitor la cea mai mica punga cu piese este faptul ca, imediat ce ai scos-o din cutie, remarci placuta cu denumirea motorului, pusa pentru a fi folosita in cazul in care motorul va fi montat pe un banc. Este, dupa parerea mea, un gest dragut din partea producatorului, mai ales ca va aduce un plus de aspect kit-ului, odata asamblat. Pe langa aceasta placuta, sunt oferite suruburi si patru suporti metalici pentru a sustine motorul, in cazul in care nu i se fabrica un stand special.

Ultima, dar nu cea mai putin importanta componenta a kit-ului, este plansa de asamblare: va spun, fara ea, montajul ar dura de 4 ori mai mult! Desenul este aproape tehnic, foarte corect, fiecare piesa fiind identificata individual.

Am facut o scurta investigatie pe internet, date despre macheta si motorul original find imediat accesibile. In urma cercetarilor am putut sa conchid urmatoarele: kit-ul este suficient de corect pentru un "built out of the box", iar, cel mai important, este o excelenta baza de pornire pentru cine doreste sa il augmenteze prin piese "scratch build".

Recomand acest kit datorita exotismul temei tratate, usurintei de asamblare, pretului corect si, nu in ultimul rand, prin rezultatul final.

Modelul prezentat a fost obtinut prin amabilitatea dl-ui Gabriel Zanfirescu, de la SC XTRO CLUB SRL, www.jucarii.com.ro.

01.jpg
Cutie
02.jpg
Rame piese

Pozele la dimensiunile lor originale se pot deschide fie facand click pe variantele lor reduse din interiorul articolului, fie vizitand galeria asociata acestui articol care se gaseste aici: Volvo F16 Engine - POCHER 1:8

Comentarii pentru "Volvo F16 Engine - POCHER 1:8"

Puteti comenta acest articol in cadrul forumului de discutii al acestui site. Pentru acest articol a fost creat un topic separat de discutii, tot ce trebuie sa faceti pentru a il deschide este sa urmati legatura de mai jos.

Click pentru a comenta articolul "Volvo F16 Engine - POCHER 1:8" pe forum (5 comentarii deja)

Pentru a putea posta mesaje in cadrul forumului este necesar sa fiti inregistrati. In cazul in care nu aveti un cont, va puteti inregistra aici: Inregistrare cont