German infantry 1943-ALANGER-1:35 Imprimare
Recenzii kit-uri - Figurine, fara a fi integrate in diorame
Scris de Ahmed   
Monday, 26 September 2005

German infantry 1943-1:35

 

Alanger, cod 35245



 

Titlul generic permite redarea unei formatii de soldati germani in echipament de vara pe frontul de est in perioada mijlocie a razboiului.
Continutul kitului:
In cutie avem o singura rama cu elementele necesare construirii a 3 soldati si un ofiter. Doi soldati sunt in pozitie de mars, unul dintre ei poarta o discutie cu ofiterul.
Soldatii poarta uniforme obisnuite de vara M1940, pantaloni M1943 si cizme M1939. Nu stiu exact tipul uniformei ofiterului dar este probabil tipul timpuriu M1935.
Calitatea injectiei este buna, contururi precise si incretiri realiste ale hainelor. Fetele insa nu sunt insa asa pline de caracter cum ne-am astepta dupa schita cutiei. De mentionat ca se poate lasa capul descoperit asa cum e redat pe cutie (chiar mi-a placut ca parul e foarte bine realizat, frizura fiind specifica unui soldat german blond pentru acea perioada!).
Echipamentele sunt cele clasice, pentru fiecare soldat include sac de paine, cutie pentru masca de gaze M1930, vasul de gatit M1931 si casca M1942. Mai sunt oferite: o lopata cu coada lunga, trei lopeti de campanie, o mina antitanc si o geanta pentru harti pentru ofiter. Harta pe care acesta o tine in mana pe cutie nu este data, se poate insa scana si trage la o imprimanta color buna. Ofiterul si unul dintre soldati au binocluri si port-pistol pentru Walther 1938.
Armele sunt 1 Mp40, 1 Kar98 si un MG42 cu picior rabatabil dar fara magazie.
Indicatiile de vopsire sunt corecte. Codurile de vopsele sunt pentru ModelMaster. Daca doriti sa va preparati propriile amestecuri, folositi doar fata cutiei pentru inspiratie.



Pe total un kit Alanger obisnuit, calitate buna spre foarte buna si pret imbatabil (dealer –Mr.Pavel!)




Nota:
Corectitudinea detaliilor: 9.5
Calitatea si precizia in redarea detaliilor: 9
Corespondenta cu formele anatomice corecte: 9,5
Calitatea armelor si dotarilor: 9
Indicatiile de vopsire: 9.5

NOTA FINALA: 9.25 din 10 puncte (scala Ahmed).

P.S. As vrea sa explic putin criteiile de apreciere:
“Corectitudinea detaliilor” =presupune acuratetea istorica a figurinei si echipamentelor, este rezultatul unei cercetari serioase din partea fimei producatoare pentru a studia cum aratau exact diversele dotari ale unui subiect anume (uniforme si accesori, arme, etc.)
“ Calitatea si precizia in redarea detaliilor”=evalueaza calitatea tehnica si precizia detalilor redate (indiferent daca acestea sunt corecte istoric sau nu), presupune capacitatea tehnica de injectie si modelare a producatorului.
“Corespondenta cu formele anatomice corecte”=apreciaza modul in care figurina respecta proportile si formele anatomice corecte ale omului, precum si naturaletea cu care sunt redate pozitiile sale naturale (in picioare, sezut, in fuga, etc.). Exista multe firme si kituri care gresesc (uneori grav) in aceasta privinta: exemplu Italeri (unele) si Zvezda (pe urmele celor dintai), care produc de multe ori figurine mai vechi, fie de dimensiuni totale gresite (prea mari sau prea mici), fie cu caracteristice anatomice ne-umane, uneori de dreptul ciudate (fete care nu arata a oameni ci monstrii grotesti).
“Calitatea armelor si dotarilor”=am introdus acest parametru independent pentru a aprecia calitatea in executia armelor si dotarilor (munitie, etc.). Aici intra documentarea istorica corecta si precizia tehnica a redarii. Exista kituri a caror calitate generala difera de cea a armelor (din nou Italeri, dar cateodata si Dragon, care au pentru fiecare kit diferit un alt set de arme diferit, chiar daca acestea se repeta, fapt care duce la mari variatii de calitate si uneori variatii dimensionale).
“Indicatiile de vopsire”=apreciaza nu atat corespondenta cu codurile de vopsele ale difertelor marci (pentru ca aceste nu sunt bine calibrate pe nouantele necesare figurinelor) cat mai ales calitatea schitei principale de pe fata cutiei (Dragon de exemplu il au pe Ron Volstad care produce de fiecare data ilustratii excelente, nu degeaba lucreaza si pentru editura Osprey).
Mentionez ca toate aceste aprecieri sunt pur subiective iar baza speculatiilor mele este compararea intre ele a diverselor kituri. Veti observa asadar ca de obicei kiturile unei aceleiasi companii primesc cam aceeasi nota.

Comentarii pentru "German infantry 1943-ALANGER-1:35"

Puteti comenta acest articol in cadrul forumului de discutii al acestui site. Pentru acest articol a fost creat un topic separat de discutii, tot ce trebuie sa faceti pentru a il deschide este sa urmati legatura de mai jos.

Click pentru a comenta articolul "German infantry 1943-ALANGER-1:35" pe forum (0 comentarii deja)

Pentru a putea posta mesaje in cadrul forumului este necesar sa fiti inregistrati. In cazul in care nu aveti un cont, va puteti inregistra aici: Inregistrare cont

Ultima actualizare ( Friday, 24 October 2008 )