Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )
|
Fotografiile Membrului
Caracterizare
Optiuni
Motto personal
Radu-Dan nu are un motto personal..
Informatii Personale
Radu-Dan
Advanced Member
Varsta Necunoscuta
Sex Nespecificat
Locatia Necunoscuta
Data Nasterii Necunoscuta
Hobby-uri
Nu sunt informatii
Statistici
Inregistrat pe: 10-December 08
Vizualizari profil: 372*
A fost vazut pe: 29th July 2010 - 07:25
Timpul: 29 Jul 2010, 22:44
107 postari (0 postari pe zi)
Informatii de Contact
Nu sunt informatii
Nu sunt informatii
Nu sunt informatii
Nu sunt informatii
* Vizualizarile profilului se actualizeaza la fiecare ora
|
Subiecte
Postari
Comentarii
Prieteni
Continutul Meu
15 Apr 2010
Dragilor am o mare problema si vin sa va cer ajutorul pentru "Monografia Coanda".
Coanda a construit in anul 1910 o sanie echipata cu propulsorul cu reactie, acesta a fost cumparata de Marele Duce Chiril al Rusiei, cu slujba de botez facuta de preoti din Rusia, tot dichisul. Ducele urma sa participe cu ea la concursul de sanii cu motor din februarie 1911 de la Saint Petersburg. Va rog pe cei ce aveti cunoscuti, corespondenti in Rusia, poate reusim sa aflam ceva informatii, a participat Ducele cu ea sau nu, si de ce nu fotografii. Multumesc! Dan Antoniu
19 Dec 2009
Facand sapaturi prin arhive oficiale dar si particulare, pentru pasiunea mea Aeronautica, a gasit: trenuri - vagoane - locomotive - gari. automobile, vapoare. Deoarece erau unicate le-am scanat sau fotocopiat, poate vor fi necesare pasionatilor din aceste domenii.
Sperand ca va sunt de folos, incep cu cateva fotografii mai vechi cu gari. Sunt adresate mai mult acelor modelisti care construiesc gari. In ordinea incarcarii: Gara CARPINIS; Gara OCNITA; Gara ROSIORI; Gara TECUCI, Gara VADUL-CRISULUI. Le-am insirat aici deoarece nu stiu cum sa procedez pentru a scrie deasupra fiecarei fotografii la incarcare. In cazul in care le considerati folositoare, sint cadoul meu de Craciun pentru voi. Sa-mi spuneti daca doriti sa continui cu locomotive si vagoane. Sarbatori Fericite!
30 Sep 2009
24 Aug 2009
A iasit de sub tipar Monografia VLAICU, lucrare de 500 pagini format A4. O lucrare deosebita, plina de noutati, intocmita numai folosind documentele originale identificate de noi.
Aurel Vlaicu a fost un fenomen naţional, un simbol al majorităţii, care a învins pentru ei forţele naturii desprinzându-se de locul în care a fost zămislit, ridicând în aer odată cu aparatul său nâzuinţa de înălţare a tuturor, împlinea astfel pentru naţia sa visul ancestral al omului „zborul”. Atunci când visul devine realitate, cu ajutorul unei maşini concepută şi construită de tine, acesta devine sublima trăire a momentului înălţării, cu toată frica mentală şi carnală care se opune cu vehemenţă. Cititorul ştie foarte bine la ce ne referim, la acel moment al desprinderii de pământ în care aparatul îşi începe plutirea, ruperea legăturii ce ne-a ţintuit legaţi de el de la facerea lumii, trăire ce emoţionează de fiecare dată, adrenalina pătrunzând în toată fiinţa, o senzaţie unică. Viaţa şi activitatea lui Aurel Vlaicu a făcut subiectul multor lucrări, scrieri ale unor oameni de cultură care l-au cunoscut personal, l-au apreciat şi susţinut cu toată încrederea în inteligenţa sa nativă, sau a unor cercetători istorici. Există şi scrieri de o altă categorie, ale unor scriitori, dominaţi de o dorinţa ajunsă obsesie de a ieşi din rând. Au scris neadevăruri încercând cu o perseverenţă dusă la extrem, să impună „bombe publicistice”, ei le numesc „priorităţi publicistice”, neadevăruri pe care nu le putem înţelege. Grav este ca inerent au fost perpetuate ca realităţi de ”istoricii” ce scriu cărţi din cărţi. Dorinţa noastră de a întocmii o monografie „VLAICU”, a fost stimulată de aceste lucrări întocmite după 1950. Am căutat tot ce înseamnă Vlaicu, în arhive oficiale, şi private, texte, mărturii, fotografii, artefacte, documente, suportând disconfortul creat de colbul acumulat de timp peste acestea, am stocat informaţiile şi documentele identificate. Le-am clasificat sperând că în final am reuşit reîntregirea viaţii, activităţii şi creaţiei acestui pionier al aviaţiei româneşti, bazându-ne numai pe documentele originale. O cercetare stiinţifică pe care nici unul din autorii anteriori nu a efectuat-o. Documentele identificate de noi în arhive, articolele din publicaţiile vremii, amintirile apropiaţilor lui Vlaicu, le-am transcris cronologic. Ne-am impus ca lucrările cu subiect Vlaicu, apărute până în prezent, să nu influenţeze în nici un fel lucrarea de faţă, le-am răsfoit numai pe cele în care este reprodusă corespondenţa lui Vlaicu, am transcris aceste scrisori fiind documente originale în care, cu excepţia datării, nu au intervenit autorii. Puţine documente din perioada vieţii lui Vlaicu au supravieţuit timpului. Am săpat prin toate sursele accesibile, în speranţa că vom identifica şi alte documente originale ce nu au fost exploatate până în prezent. Le-am identificat în custodia unor arhive oficiale, dar şi private. Dacă în general, arhivele oficiale oferă aceste documente pentru studiu, existând şi posibilitatea de a obţine copii, în arhivele private aceste posibilităţi sunt reduse chiar nule, din cauze ce ţin de aspecte ce nu dorim să le comentăm. Există persoane care nu sunt indiferente faţă de istoria Aronauticii Române, acestea ne-au pus la dispoziţie documentele şi informaţiile pe care le deţin, unele achiziţionat cu mari eforturi financiare, au aprobat copierea lor cu condiţia de a nu fi scoase din domiciliul deţinătorului. În faţa acestora ne plecăm cu respect, pentru faptul că s-au alăturat efortului nostru. Există persoane pe care nu le cunoştem pesonal decât prin corespondenţă, şi-au rupt din timul preţios pentru a efectua cercetare pentru noi. Le mulţumim! Am identificat multe texte ce fac referire la activitatea lui Vlaicu, înscrisuri ale celor care l-au cunoscut personal, deosebit de importante prin faptul că redau aspecte din viaţa subiectului nostru. Trecerea anilor a împuţinat aceste documente, o parte publicate în periodice, monografii sau lucrări de specialitate, înscrisuri de mare valoare istorică, din păcate foarte rare şi greu de studiat în prezent. Documentele pe care le-am considerat inedite le-am alăturat în faximil ilustrând transcrierea. Titlul „VLAUCU” atribuit de noi monografiei are o semnificatie anume, Aurel Vlaicu a fost un creator a cărui produse au purtat denumirea „VLAICU”, nume care a devenit marcă (brand). Autorii Pretul cartii este de 150 lei, si poate fi achizitionata prin Dan Antoniu Mail-danantoniu01@yahoo.com Mobil-0722502958 Fix-0217450545
22 Jul 2009
Apelul meu este putin of topic, este vorba de machete la scara mica, respectiv o macheta de Stabiloplan Tip.IV, anvergura 1 - 1,5 m, se achizitioneaza contra cost.
Exista docunemtatia originala. Doritorii se pot adresa Dlui Dan Antoniu Mail - danantoniu01@yahoo.com Mobil - 0722502958 Macheta va trebuii sa corespunda dimensional, respectiv detalii. |
Ultimii vizitatori
Comentarii
GRIZZLEA
Sunt bucuros ca v-ati decis sa va alaturati noua, in acest minunat forum, Domnule Dan... Io va zic, un sincer BUN VENIT ! Cu mult respect, Dragos 11 Dec 2008 - 17:41 Prieteni
Nu are nici un prieten.
|
|
Versiunea Lo-Fi | Astazi este: 29th July 2010 - 21:44 |