IPB

Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )

Fotografiile Membrului
Caracterizare

Optiuni
Optiuni
Motto personal
buha nu are un motto personal..
Informatii Personale
buha
Advanced Member
22 ani
Masculin
Iasi / Botosani
Nascut Iul-17-1988
Hobby-uri
IT
Statistici
Inregistrat pe: 31-December 08
Vizualizari profil: 516*
A fost vazut pe: 29th July 2010 - 19:33
Timpul: 29 Jul 2010, 23:06
203 postari (0 postari pe zi)
Informatii de Contact
AIM Nu sunt informatii
Yahoo Nu sunt informatii
ICQ Nu sunt informatii
MSN Nu sunt informatii
Contact Confidential
* Vizualizarile profilului se actualizeaza la fiecare ora

buha

Members

Subiecte
Postari
Comentarii
Prieteni
Continutul Meu
8 Jun 2010
Zilele trecute m-am impiedicat peste cutia de mai jos si am auzit ca ceva "zdrangane" in ea; mi-am adus aminte de aceste doua figurine pe care le am cam de un an de zile. Deoarece nu am bani nici macar sa trec strada darmite sa mai cumpar vopsele pentru alte machete, mi-am propus sa fac o vigneta cu ce am la indemana, sa lucrez mai mult seara si cel mai important: sa nu ma intind prea mult. cool.gif
Am luat figurinele din cutie, m-am crucit cand am vazut cum sunt turnate si am inceput sa le finisez iar apoi sa chituiesc incheieturile mainilor. Mi-au iesit ochii cand am vopsit ochii: nu reusesc sa fac "punctul negru" (sugestii va rog!) si am lasat ochii doar albi. Acum soldatii mei arata mai mult precum niste fantome, tinand cont ca au murit cu vreo 65 de ani in urma, nu cred ca gresesc prea mult daca ii las asa. laugh.gif
Daca am gresit la alegerea culorilor va rog sa imi spuneti acum, deoarece maine seara incerc sa scot in evidenta detaliile.
Am in minte cateva idei referitoare la decor, deocamdata incerc sa aleg varianta cea mai usoara. In principiu vreau ca cei doi soldati sa mearga pe marginea unui drum de tara. Sugestii va rog!

M-am oprit asupra a doua variante pentru baza vignetei:

1. Un colt de trotuar, cu gard si probabil o borna kilometrica sau un stalpul din imagine. Ca baza o sa folosesc komatexul de la Corsar pe care il gravez.

2. Drum de tara, gard tipic si cateva tufe de iarba (mult mai mici decat cele de mai jos).

Cred ca la Crios am vazut iarba facuta dintr-un pamatuf pentru barberit. Am incercat sa reproduc culoarea pamantului si cred ca m-am apropiat de poza de mai sus. As vrea sa stiu cum fac "bulgarii" de pamant?
Imagine Atasata

16 May 2010
PAK 38 (5 cm Panzerabwehrkanone 38 (L/60)) a fost un tun anti-tanc german de calibru 50mm. Acesta a fost dezvoltat in 1938 de catre Rheinmetall-Borsig AG ca succesor al lui PAK 36 (37mm) si a fost la randul sau urmat de PAK 40 (75 mm) .
PAK 38 a fost folosit prima data de catre fortele germane in timpul celui de-al doilea razboi mondial, in aprilie 1941. Cand germanii s-au confruntat cu tancurile sovietice in 1941, in timpul Operatiunii Barbarossa, PAK 38 a fost unul dintre putinele arme capabile sa penetreze in mod eficient armura de 45 mm al formidabilului T34. In plus, arma a fost echipata cu proiectile capabile sa perforeze armura tancului KV1 . Desi a fost inlocuit cu arme mai puternice, acest tun a ramas o arma puternica si utila in dotarea Wehrmacht-ului pana la sfarsitul razboiului.

Kit-ul l-am primit cadou de la danusmaximus si tin sa ii multumesc pe aceasta cale!
Am vopsit cu XF-63 german grey de la Tamiya + diluantul recomandat de catre producator, dar totusi vopseaua nu s-a uscat complet chiar daca ultimul strat l-am dat ieri dimineata; imi raman amprentele pe macheta dry.gif . Vreau sa il uzez putin dar ma intai il las cam o saptamana, doua sa se usuce bine de tot vopseaua. Aceasi problema am intampinat-o si la alte doua machete unde am folosit aceasi vopsea.
6 Apr 2010
Au trecut cam doua luni de cand nu m-am mai atins de machete si observ ca sunt din in ce mai neindemanatic. dry.gif

Ultima mea realizare este kit-ul de la Zvezda "German R-12 heavy motorcycle with rider and officer" la scara 1/35. Nu am poze din timpul constructiei. Postamentul l-am realizat dintr-un capac de la o cutie pentru sampon/balsam pentru par (sustrasa de la prietena mea pardon.gif) pe care am aplicat un strat de poxilina pentru a egaliza si rigidiza suprafata + un strat subtire de aracet peste care am "presarat" un pliculet de ceai verde (sfat primit de la Tatra). In acest fel am obtinut un strat de iarba care imi place foarte mult; problema este ca o sa raman in scurt timp fara prea iarba mult daca mai pun mana pe macheta. Daca dau un strat de lac mac folosind spray-ul de la Tamiya pot fixa mai bine iarba?
Pentru a imbatrani macheta am folosit umbra arsa si umbra naturala diluate cu benzina pentru brichete.
Ce a iesit se poate observa mai jos.

14 Feb 2010
De ceva timp ma roade o curiozitate: exista in comert kit-uri din plastic ce reproduc fidel, in marime naturala pistoale, baionete si alte arme de mana?
Cu cateva luni in urma, vazusem pe un site, cateva arme folosite de pirati la scara 1:1. As vrea sa stiu daca exista asa ceva pentru cele din al doilea razboi mondial.
7 Feb 2010
Am fost astazi in Bazar, la "Vechituri" sau Talcioc (desi imi place mai mult prima varianta wink.gif ) si am cumparat ce se vede in poze.
Initial pretul era de 30 de lei; dupa ce am facut un tur complet al bazarului observ ca nenea cerea pe casca 25 dar mi-a lasat-o cu 20 de lei. In "varf" este mancata de rugina, probabil a fost batuta in cuie intr-un gard; am inteles ca in unele sate erau la moda castile germane batute in garduri. In partea posterioara se observa niste "ghemotoace" care presupun ca sunt din chit, probabil cineva a intentionat sa acopere niste orificii.

Este autentica? Care este indicativul/denumirea ei? Cum as putea sa o reconditionez?

Stiu ca exista foarte multe falsuri dar la 20 de lei era pacat sa o las sa rugineasca nu stiu pe unde; asa rugineste la mine acasa. clapping.gif
Ultimii vizitatori
flo

17 Jul 2010 - 23:32

16 Jul 2010 - 10:29

5 Jun 2010 - 12:39

18 May 2010 - 8:21

15 May 2010 - 21:57

Comentarii
Alti utilizatori nu au lasat comentarii pentru buha.

Prieteni
Nu are nici un prieten.
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 29th July 2010 - 22:06