Forum Machete,Modelism,Hobby: ARTILERIE SOVIETO /ROMANA 1 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

ARTILERIE SOVIETO /ROMANA 1 Tunul A-19 122mmMod 1937 si tunul obuzier ML-20Mod 1937 152mm

#1 Useril este offline   caporalmusat 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Location:BRAILA
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 15 May 2015 - 02:38 PM

Salutare !
Dragi toarasi si preteni in acest topic voi incerca sa prezint realizarea machetistica a doua piese de artilerie ce in realitate au fost in dotarea URSS ului si apoi dupa ww2 prin cursul evenimentelor istorice si in dotarea armatei romane arma ARTILERIE ! Ele au mai fost si prin dotarea altor state dar e deajuns sa vb despre ele de la cine au provenit si deasemene despre folosirea lor in cadrul Artileriei romanesti !
Iar aceste piese ne sunt redate si ca kit uri la scara 1/35 de firma chinezeasca Trumpeter !
Si cum cred eu ca e bine trebuie sa vorbim catesceva si despre putina istorie tehnica acestor piese !
Dupa primul razboi mondial unde principalele categorii de arme folosite in acei ani au fost Infanteria si Artileria s au tras invatamintele de rigoare astfel ca multe principalele state care au fost in conflict au trecut la o reinnarmare cu noi arme care sa fie mai eficiente decat cele folosite anterior !
Astfel ca spre sfarsitul anilor 1920 si inceputul anilor 1930 GRAU Directoratul lor in cadrul artileriei a cerut aparitia a doua noi piese de artilerie respectiv un tun de 122mm si un tun obuzier de 152 mm pentru a fi folosite de artileria corpurilor de armata .
Astfel pentru inceput a aparut un prototip de tun cu doua tipuri de teava in octombrie 1931 ce a fost trimis unei uzine pt fabricare si teste care insa in 1932 a trimis altei uzine pt imbunatatiri piesel respective cu indicativul de A-19 .In 1933 se realizeaza la uzina Baryrikady din Stalingrad alte trei prototipuri ce sunt supuse altor studii si teste . Abia in martie 1936 se termina testele si se alege cel ce avea sa devina 122mm tun de corp M 1931 A-19 .
Imagine postata
Avea roti metalice spitate si acoperite cu bandaj de cauciuc , avand un afet din doua falcele . Ptteava era far frana de gura fata de prototipuri . Era din din trei piese la inceput apoi s a trecut la fabricarea ei dea intregu plus inchizator . Deasemenea folosea folosea un sistem de recul format dintr un tampon de recul si un sistem hidropneumetic aflate sub teava in suportul culisant pentru teava si doua echilibroare verticale . Acest model a fost fabricat intre 1935 si 1939 ! Si l am prezentat ca fiind parte din istoria pieselor ce fac obiectul topicului si deasemene pentru ca si el este scos de firma Trumpeter DAR din ce am vazut intr un alt forum si poze trebuie facute mai multe modificari fata de ce dau trompetistii in cutie pt a face acest model M1931 !
http://www.1999.co.j.../10162967b/30/1
Dar intre timp pentru ca s au constat ceva probleme de actionare a sistemului de elevatie si cum rotile folosite creeau si ele probleme si cum artileria primise si noul model de tun obuzier de 152mm ML 20 Mod 1937 si probabil pentru optimizarea productiei tunul de 122mm A 19 a fost trecut in productie pe afetul si restul echiparii similare ce o folosea ML 20 . Astfel ca a aparut un nou indicativ A-19 122mm Mod 1937 !
Imagine postata
Acesta fiind si modelul importat alaturi de ML 20 pentru artileria armatei romane !
Imagine postata
Acesta fiind ML 20 de 152mm . De care vom vorbii in alta postare/zi !

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi