Forum Machete,Modelism,Hobby: Tiger I Initial Production (in box review) - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tiger I Initial Production (in box review) Kit Tamiya 35227

#1 Useril este offline   CristianD 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 117
  • Inregistrat: 12-March 09
  • Location:Ploiesti

  Postat 26 October 2009 - 07:23 PM

Tocmai ce am primit kitul de la Tamiya ,( multumesc celor de la hobbyx pentru promptitudine :clapping: ) ! Primul meu contact cu acest producator ! Dupa o scurta examinare a ramelor , am ramas surpins sa vad ca este o asemanare foarte mare intre #35227 si kitul Academy #1348 . Nu stiu care dupa cine au copiat matritele, dar cel de la Tamiya este superior la detaliere dar sub kiturile Dragon :clapping: !

Acum o scurta descriere a continutului cutiei .

- 6 rame de o culoare foarte apropiata DarkYellow (complet nepotrivita pentru DAK ) ;
- un furtun de circa 15 cm pentru pre filtrele de aer Feifel ;
- senilele din vinil :drinks: ;
- decaluri pentru inmatricularea a 4 tigri sPzAbt. 501 Tunisia;
- instructiunile in 15 etape (traduse in 4 limbi: japoneza, engleza, germana si franceza), culorile necesare (coduri doar pentru vopsele Tamiya ) .

Cele 6 rame contin piesele realizari unui Tiger Initial Production .

- turela are 2 pistol ports , fara Emergency Escape Hatch , cu toate ca pe cele 2 rame cu rotile trenului de rulare sunt prezente si 2 piese cu trapa in discutie (pentru cutia cu surplusuri), versiunea initiala , cu muchiile tesite .
- plafonul turelei nu prezinta "loader's periscope" , cupola comandatului este bine detaliata, prezinta piedica capacului care lipseste la academy , are 2 optiuni pentru capacul ventilatorului de extractie a fumului .
- interiorul turelei are un minim de detalii, tunul de 88mm , scaunele comandatului si al incarcatorului .
- prefiltrele de aer Feifel sunt versiunea initiala , cele fara camera superioara simplificata .
- pentru farurile bosch sunt 2 optiuni . Montarea in suportii standard sau pe placa de blindaj verticala , conform modificarilor facute tigrilor din sPz.Abt.501
- pentru tevile de esapament sunt prezente in kit doar protectiile de tabla model "DAK Afrika " .
- pentru placa de blindaj frontal a turelei exista doar o singura optiune ! cea cu 2 gauri pentru obiectivul optic de ochire .
- aparatorile laterale de noroi sunt tipul initial , urmaresc forma cutiei blindate. aparatorile din fata , sunt cele cu suprafata antiderapanta intalnite la primele modele de Tigri iar cele din partea posterioara a tancului au forma rotunjita la coluturi , specifica primelor tancuri Tiger repartizate DAK .
- Cleaning Road este cel format din 6 bucati, eronat , deoarce la primele tancuri Tiger , acesta era format din 5 segmente !
- Cablurile de remorcare si de montare a senilelor sunt turnate din stiren, nu foarte detaliate ;
- restul uneltelor sunt bine detaliate, cricul vine in versiunea 15 tone pentru modelele initiale si in versiunea 20 tone .
- zona din spate a tancului are pozitionat cricul orizontal sub prefiltru dreapta (din ce stiu eu, primele modele iesite din fabrica aveau pozitionat cricul vertical intre cele 2 tevi de esapament) , si la partea inferioara prezinta 4 suporti in forma de L pentru 2 zale de rezerva a senilelor . (pe rame sunt si 7 bucati zale , care prezinta cate 2 pini de circa 3mm pe partea pe care senila calca pe sol, ceea ce ii face mai greu de indepartat)
- cutia pentru efectivele personale ale tanchistilor din spatele turelei este versiunea corecta, nu cea de Pz III nici cea standard introdusa in 1943 .
- printre piese este prezenta si o figurina ce infatiseaza un Panzer Commander , in uniforma DAK , format din 5 parti . Foarte bine detaliat ! Acesta din urma l-am si debavurat si am atasat piesele provizoriu cu ajutorul patafix-ului .(stirenul folosit de Tamiya se prelucreaza foarte usor, putin mai moale decat cel de la Dragon).
- nu sunt prezente piese transparente pentru periscoape . :rolleyes:
- teava tunului are un minim de detalii , formata din 2 parti , un pic mai buna calitativ decat cea din kitul Academy.
- pe rame se gaseste si mitraliera antiaeriana , care lipeste din kiturile Dragon. :clapping:
- turela nu are forma asimetrica , dar diferentele sunt foarte mici ( ceva de genul 2 mm pentru raza de curubura a partii drepte a turelei si 1.5 mm pentru decalalarea placii frontale de blindaj a turelei fata de pozitia reala data de asimetria turelei ), eu pot trece peste aceste discrepante cu privire la forma turelei :hi: .
In concluzie , kitul este reusit, mai are nevoie de cateva componente aftermarket, (teava tunului 88mm, senile ,PE pentru aparatorile laterale de noroi, cablurile de tractare si montare a senilelor), dar cum Dragon refuza sa mai scoata kiturile #6252 sau # 6350 , kiturile #35227 si #35216 oferite de Tamiya sunt singurele optiuni viabile pentru Tiger I initial sau early !

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: 35227box.jpg
  • Imagine atasata: DSCF1533.JPG
  • Imagine atasata: DSCF1534.JPG
  • Imagine atasata: DSCF1535.JPG
  • Imagine atasata: DSCF1536.JPG
  • Imagine atasata: DSCF1537.JPG
  • Imagine atasata: DSCF1538.JPG
  • Imagine atasata: DSCF1539.JPG
  • Imagine atasata: DSCF1540.JPG
  • Imagine atasata: DSCF1542.JPG


Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi