IPB

Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )

> m4 a3 sherman -detalii
skib
mesaj 4 Apr 2008, 18:06
Trimis la #1

Advanced Member

Grup: Members
Postari: 66
Inregistrat pe: 24-December 06
Membrul Nr.: 388

salutare tuturor...nu am mai postat aici de multa vreme si nici "activitate" nu prea am mai avut din pacate.facultatea asta...

acum sa trec la subiect:

baietii de la new ray au scos acum ceva vreme un sherman m4 a3 cu baterii.da,ati citit bine,e un fel de model,dar cu baterii pardon.gif

fiind primit mai demult,am decis sa fac din el un fel de "decoratie de birou"...caci nu e asa de fragil cand vine vorba de "maini indiscrete".in orice caz,tancul e departe de a fi numit "replica fidela" dar cu putina munca ma gandesc ca....poate-poate laugh.gif

tinand cont ca sunt relativ nou la blindate(cred ca am prins microbul laugh.gif ) am cateva intrebari la care nu am gasit raspuns nici pe preamaritul google.

1.stiu ca varianta e m4a3 late.turela are 2 hatch-uri,nu una,cum e la varianta early.de asemeni,hatch-ul comandantului e dintr-o singura "bucata",nu 2(scuzati exprimarea,ma refer la modul in care se deschide hatchul)

2.exista o pozitie standard a .50-ului de deasupra turelei?am vazut in unele poze cum ca pozitia standard la shermanurile cu un singur hatch e exact in spatele acestuia.la varianta mea nu am vazut nici o poza cu aceasta pozitie,doar cu .50-ul in fata sau lateral,eventual lateral-spate.

3.toate variantele cu tunul lung de 76 mm aveau alta turela?

multumesc anticipat
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Rapsunsuri
skib
mesaj 6 Apr 2008, 11:48
Trimis la #2

Advanced Member

Postari: 66
Inregistrat pe: 24-December 06
Membrul Nr.: 388

DRAGOS,din pacate ai dreptate...pana la urma asta si este...o jucarie care se preteaza a fi "la scara".in nici un caz nu am decis sa-l "iau in serios"...doar sa-i aduc niste imbunatatiri,daca pot spune asta.

o sa merg pe recomandarea ta,si o sa iau unul "mai corect"...de preferat la 1:72 pentru inceput.

in cazul sherman-ului jucarie,nu ma dau batut(inca) laugh.gif

multumesc inca o data pentru sfaturi si link-uri.imi vor fi de ajutor.

ps:am vazut cateva sherman-uri pe missing-lynx si am ramas de-a dreptul uimit.

+Quote Post
GRIZZLEA
mesaj 6 Apr 2008, 12:39
Trimis la #3

Advanced Member

Postari: 1315
Inregistrat pe: 2-August 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 113

CITAT(skib @ 6 Apr 2008, 12:48) *
...de preferat la 1:72 pentru inceput.

Ahhaa... am impresia ca devii "omul meu"... ca sa zic asa...
Daca-ti iei 1/72, atunci OBLIGATORIU ia-ti un DRAGON ! Nu te mai incurca cu altceva... Au scos pana acum doisprezece ( 12 ) kituri diferite, asa ca ai de unde alege ! Si au mai anuntat cateva pentru anul acesta... La in jur de 11 usedei plus transportul (din magazinele virtuale chinezesti), ai practic TOT ce-ti trebuie, in cutie, inclusiv ceva fotoincizii ! Si, direct din cutie, sunt suficient de corecte... chiar si pentru un shermanomaniac...
Citeste cu atentie site-ul lui Doug Chaltry si vei afla TOT ce vrei sa stii despre Sherman in braillescale !

@ AdiP:
"Extensiile a la Bastogne" se numesc tehnic EEC, "extended end connectors"... sau in limbaj cazon "duck-bills".
Au fost de doua tipuri, unele "standard" mai late si patratoase, produse in US si altele mai inguste si rotunjite, produse local in Europa, in toamna '44 - primavara '45. Aveau acelasi scop ca si "ostketten"-ul teuton : sa distribuie mai bine greutatea pe sol moale. De fapt, au fost un expedient, pana la aparitia masiva a suspensiei HVSS care avea senila mult mai lata si boghiul cu galetii dubli.
Gasesti la 1/35, aproape orice tip de senila VVSS si EEC aferenti, in ambele variante. La 1/72 si 1/48... este tristete mare, spre mahnirea mea...

Cateva exemple, mai jos. In toate, sunt tipul "standard", made in US:

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata
Imagine Atasata
Imagine Atasata

--------------------
Ursus Arctos Horribilis

+Quote Post

mesaje in acest topic

Reply to this topicStart new topic
2 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (2 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membrii:

Collapse

> Topice similare

Titlul Topicului Raspunsuri Deschise de: Vizualizari Ultima Postare
No new   16 alexie 942 28th October 2009 - 16:46
Ultima postare de: Claudiu
No New Posts   1 Vali 561 24th August 2009 - 11:13
Ultima postare de: Vali
No New Posts   5 arsenescusorin 504 15th August 2009 - 14:28
Ultima postare de: Cassin
No New Posts   0 dani 381 25th October 2008 - 11:12
Ultima postare de: dani