Forum Machete,Modelism,Hobby: machete AER MOLDOVA si AMODEL - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

machete AER MOLDOVA si AMODEL

#1 Useril este offline   bogy 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1376
  • Inregistrat: 26-May 05

Postat 19 April 2006 - 12:54 PM

poate sa-mi spun asi mie cineva cum sunt machetele scoase de AER MOLDOVA si AMODEL?

Sunt bune, detaliate, gravate negativ sau pozitiv?

Merita luate?

Se poate scoate ceva din ele?

#2 Useril este offline   MiG 

• Membru senior
  • Postari: 827
  • Inregistrat: 19-January 05

Postat 19 April 2006 - 01:20 PM

salut

am cateva machete aer moldova si amodel asa ca incerc sa imi dau cu parerea, atentie, ceea ce scriu acum se refera exlusiv la machetele de avioane/elicoptere:
1. in primul rand sunt in general machete tip "serie mica" facute cu masini mai putin performante decat italeri/revell/hasegawa, asta duce la detalii mai slab conturate, bavuri, etc, pe prospectele amodel scrie chiar ca nu sunt pt modelisti incepatori
2.calitatea plasticului nu e grozava dar e lucrabil totusi la amodel, la aermoldova mai sunt probleme
3.gravate in general in negativ fiind de generatie noua, anii '90-2000
4.au grad de detaliere mediu: mai slab ca la italeri sau revell (ma refer la cele normale, nu la reeditari) dar mai bun decat la reeditarile maquette
5. decaluri bogate la amodel, slabe la aermoldova
6. daca vrei sa trai o linie: amodel are o oferta mai bogata si kiturile sunt de calitate mai buna decat aermoldova
7. cele doua firme ofera subiecte pe care nu le gasesti la alti producatori, in mod special la cei de serie mare, te intereseaza un F-16 de supercalitate? nici nu ai sa gasesti la amodel, vrei un Voyager sau un Mi-1? nu ai sa gasesti in alta parte
8. sunt ceva mai ieftine decat modelele de serie mare dar daca e sa o iei strict pe pret diferenta de pret nu acopera diferenta de munca suplimentara, decat daca iti place in mod special sa chituiesti/pilesti
9. in final...din orice se poate scoate ceva, pana si din lemn de tei :-D

Aceasta postare a fost editata de MiG: 19 April 2006 - 01:21 PM

#3 Useril este offline   Iceman 

• Membru deplin
  • Postari: 22
  • Inregistrat: 24-September 05

Postat 19 April 2006 - 01:37 PM

ceva in ganu la ceea ce spunea Mig, ce gasesti la AER gasesti la Amodel asa ca iti recomand sa mergi pe Amo
Vrei in Me-109?ai de ales intre Italeri si Amo? atunci ia Amo!

#4 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12689
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 19 April 2006 - 06:06 PM

Corect MiG!

#5 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 20 April 2006 - 12:56 AM

Relativ recent, amodel a scos niste avioane care nu sunt nici in pozitiv nici in negativ, ci asa cum este de fapt avionul (vezi - Archangelski, Ermolaev si altele).
Matritele sunt extraordinare. Faza e ca tre sa lucrezi in asa fel incat sa nu pierzi din detalii la lipire si este aproape exclusa folosirea chitului (putty).
Inseamna deci ca trebuie sa ai muschii la tine cand te apuci de una din asta (matrite asemanatoare gasesti si la ICM, defunctul Dacoplast, Alanger si altele).
Totusi daca e vorba de Me 109, raportul calitate pret e cel mai bun la A-model. Macar ca forma e corecta si din punctul asta de vedere nu mai trebuie sa faci modificari majore pentru a obtine ceva veridic.
Daca insa vrei ceva pentru vacanta de Paste, fara a te interesa prea mult corectitudinea formelor, stick to a big brand (revell, italeri...)
Totusi fara munca nu se face nimic si parca placerea primordiala a modelistului este debavurarea. E ca atunci cand ai o prietena noua si incepi sa ii cunosti formele pe intuneric la un bairam.

#6 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 20 April 2006 - 05:40 AM

Citeaza

Totusi fara munca nu se face nimic si parca placerea primordiala a modelistului este debavurarea. E ca atunci cand ai o prietena noua si incepi sa ii cunosti formele pe intuneric la un bairam.

Asta-i alta zicere memorabila a fratelui Wurger !
Si este ABSOLUT adevarata !

Pana la urma, ma pot incumeta sa spun ca, in nici un caz nu exista kitul "perfect" !
Cimiliturile astea modelistice despre "wunderkits", proiecte la care doar torni in cutie ceva lipici si vopsele, apoi scuturi bine si scoti modelul gata construit, sunt bancuri proaste.
Spre exemplu, chiar in acest moment, lucrez la un asa zis kit minune, mult dorit de mine si inca, de la unchiu' Tamiya... Pai debavurez si slefuiesc la galetii aia, pana am dat in damblana...

Pregatirea si curatirea "de baza" a pieselor este faza cea mai importanta, asa cum zice si Wurger, in orice situatie si oricat de modern si "superinginerit" ar fi respectivul kit !
Am vazut prea multe modele, vopsite si patinate super artistico-fitzos, dar care "ascund" neglijente penibile, in faza sus-amintita !

Ideea este ca, daca chiar doresti sa reprezinti o anume masina, oricat de "modest" este kitul respectiv, vei reusi ! Cel mai important este sa fie corect in forme...

#7 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 20 April 2006 - 08:19 AM

Tare Wurget, tare de tot! Merita retinuta fraza!
Dargos, cum exceptia intareste regula, am avut un kit de la Revell, Ar234, la care nu am avut ce debavura, mi-era ca-mi pierd antrenamentul :-o. Mai mult, piesele cilindrice erau, culmea, cilindrice ;-). E drept, a avut el alte chiftele, din fericire foarte usor de corectat!
Cum ziceam si cu alta ocazie, un kit la care, vorba lui Dragos, bagi in palarie lipici si vopsele, scutiri nitel si gata macheta, nu prea imi ofera satisfactie! Prefer sa debavurez si complectez un Bf 109, corect in forme, de la Amodel, decit sa refac capota motorului la un kit, ce se vrea cu staif, Academy sau sa alerg dupa rasini ca sa fac o coafa corecta pentru un Bf de la Italeri. Si, tot cum am mai spus, constructia si detalierea modelului imi da cea mai mare satisfactie, chiar daca rezultatul nu-ti sare in ochi din prima, treaba cu vopsitul, e asa un exercitiu de folosit aerograful! Si, zicind cele de mai sus, il inteleg si pe Dragos de ce "a trecut" la blindate: barem acolo se vede ce faci :-D

#8 Useril este offline   xtro 

• Membru deplin
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 31-March 06

Postat 20 April 2006 - 09:59 PM

Salut fratii mai mari modelisti !
M-am tot uitat pe Net la oferte , cautam o sursa viabila Revell , ca la al nostru am comandat 6 si mi-au venit 2 dupa 16 zileee...
Am dat de modelele de la Dragon , si am tras concluzia ca astia fac numai kituri din metal . Ma insel ? Ce stiti de firma Dragon , innafara de faptul ca sunt tocmai in Honk-Kong ?
Multam !
xtro

#9 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 20 April 2006 - 10:16 PM

Dragon e unul dintre "greii" machetelor de plastic, la aviatie un pic mai putin (desi au chestii 'unice' prin oferta), lucrand mai mult pe partea cu blindatele si figurinele... Au avut si zilele lor mai bune, si mai proaste, dar in general gasesti chestii faine pe la ei.

#10 Useril este offline   xtro 

• Membru deplin

Postat 20 April 2006 - 11:04 PM

Salut !
Cum am scris , ma mira preturile , in conditiile in care stim ca chinezii au invadat piata mondiala cu preturile "simbolice".
Dragon , pe la nemti cel putin , au preturi mai mari ca Tamiya de exemplu.
Si cand te gandesti ca un importator de modele RC 1:10 plateste 15-20 $/buc , cam cat cere Dragon pe un model 1:72 . Ma insel , sau am dat numai peste situri
"PRESTIGE" ? In tara se gasesc pe undeva ?
Toate cele bune !
xtro

#11 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 20 April 2006 - 11:12 PM

Vad ca la baietii cu ochi oblici preturile sunt in jur de 10USD... In Europa normal ca vin mai scump...
Pe la noi aduceau pe vremuri Nicoro, cei cu Italeri, dar parca doar 1/48-uri am vazut de la Dragon.
Oricum, Revell a preluat destule de la Dragon, existe sanse ca deja sa fi lucrat un kit de la ei fara sa-ti dai seama :-D

#12 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior

Postat 21 April 2006 - 05:16 AM

Frate xtro,
Pen'ca stiu destul de bine jucariile de la Dragon (am destul de multe), pot sa-mi dau cu presupusul despre kiturile lor. Mai ales despre aero la 48 si blindate la 72.
Dar, gama lor "forte", sunt blindatele la 35.
Cum zicea si fratele Cartula, chinezoii astia sunt printre "greii" mondiali in bransa.
Dar, trebuie sa fii in cunostiinta de cauza, atunci cand vrei sa iei ceva de la ei, nu au o "constanta in excelenta", ca unchiul Tamiya, unele kituri au probleme, chiar mari !
Pe aero la 48, au niste kituri extrem de originale, atragatoare si detaliate, majoritatea fiind preluate de la o defuncta firma, legendara, numita TRIMASTER care, la sfarsitul anilor 80/ inceputul anilor 90, a "reinventat" 1/48-ul, aducand pe piata niste modele aiuritor de detaliate si "multimedia", adica cu piese din metal alb si fotoincizii in cutie.
Si acum aceste kituri sunt uimitoare, cand le vezi in cutie... cand vrei sa le montezi... incepe o adevarata aventura !
Intr-adevar, cum zice Cartula, multe au fost preluate de Revell, ca si de Italeri.
De blindate la 72, s-au apucat doar de 'fo doi ani, tot cu rezultate amestecate.
Despre blindatele la 35... sunt alti frati pe acest forum, care te pot sfatui.

Ideea este ca ar trebui sa intrebi punctual, despre kiturile care te atrag, inainte sa le cumperi. Suint mari sanse sa afli exact, care-i treaba cu ele.
La care stiu, te voi ajuta cu placere !

#13 Useril este offline   skyray 

• Membru senior
  • Postari: 100
  • Inregistrat: 22-November 05

Postat 21 April 2006 - 09:32 AM

Salut xtro,
DARGOS are (prea) multa dreptate in ce spune. Ceva impresii generale despre DML/Dragon si multi alti producatori de machete gasesti AICI sau in alte locuri pe internet... sau de la alti modelisti mai... experimentati (ca sa nu zic mai patiti sau deja pacaliti). Fara a dori sa fac "teoria chibritului" nimanui, parerea me este ca nu-i bine sa cumperi un kit particular produs de o firma anume doar pe baza renumelui firmei si in general, exceptind Tamiya, n-am incredere deplina in nici un producator. Poti da o roaba de bani pe un kit super prost (i.e. Hasegawa MIG-29 "SNIPER" 00179 este execrabil). Oricum, de fapt vreau doar sa subliniez si eu ce-a zis DARGOS, ca bine-a zis ce-a zis cind a zis:

Citeaza

Ideea este ca ar trebui sa intrebi punctual, despre kiturile care te atrag, inainte sa le cumperi. Suint mari sanse sa afli exact, care-i treaba cu ele. La care stiu, te voi ajuta cu placere !

Si eu la fel daca voi putea.
Toate cele bune si mult spor.

#14 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 21 April 2006 - 09:47 AM

Salut,
Certific si eu, am lucrat Dragon si voi mai lucra si de acum inainte.
Nu imi amintesc cine spunea ca " un kit Dragon e foarte bun pina incepi sa-l montezi" ;-) lucru perfect adevarat.... :-o Eu ma refer la avioane doar, nu am montat vreun AFV de la ei.
Si in final, ca doar asta era scopul postarii, imi exprim si eu disponibilitatea sa dau informatii despre vreun kit sau altul, care mi-au trecut prin miini.
Spor,
Bill :-D

#15 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 21 April 2006 - 05:11 PM

Citeaza

parerea me este ca nu-i bine sa cumperi un kit particular produs de o firma anume doar pe baza renumelui firmei
Mare dreptate ai.
Ce pot spune eu despre Dragon: Am facut citeva kit-uri (Ta152, Do335, Ar240, He 162) si la toate am avut probleme! Mari! Nu prea sa potriveau lucrurile, cum bine spunea cine spunea:" un kit Dragon e foarte bun pina incepi sa-l montezi". Si mai e o treaba, dar asta s-ar putea sa fie subiectiva: nu-mi place plasticul! E cretos, casant, nu se finiseaza prea bine.
La militare nu-mi dau cu parerea, habar nu am de ele, dar li s-a dus vorba ca-s bune de tot!
xtro, cum zicea cineva mai sus, e bine sa intrebi de un kit anume, poate l-a lucrat cineva si stie mai multe.

#16 Useril este offline   xtro 

• Membru deplin

Postat 21 April 2006 - 08:36 PM

Salutari si multumiri pentru ofertele de ajutor .
N-am avut niciodata in mana un kit Dragon , si cum scriam, nici nu am vazut oferte romanesti . M-au frapat preturile "occidentale" la un produs chinezesc.
Singurul "chinez" pe care-l am , nemontat, e LAV 25 scara 1:48 de la KITECH , poate-l stiti , are kitul motor si roti de cauciuc. Si , comparativ cu altele e superieftin ~ 23 RON. Asteapta aerograful ... si ... nu i-a venit timpul.

Citeaza

De blindate la 72, s-au apucat doar de 'fo doi ani, tot cu rezultate amestecate.

Pai am inteles ca si-ar fi modernizat sistemul de incizie (producerea matritelor) asistat de calculator , in ultimii doi ani , poate ne-au trimis noua rebuturile , sa se mai scoata la costuri :hammer: :hammer: :hammer:
xtro

#17 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior

Postat 22 April 2006 - 06:37 AM

Nu confunda KITECH cu Dragon... n-au absolut nici o legatura !
De fapt, Dragon are sediul in Hong Kong si dincolo de multele balbe date de-a lungul timpului, este o firma mare si serioasa.
Kitech este un kk, iertare pentru vorba proasta...

Da, au inovat la matrite, in acest moment folosind asa zisele "slide-moulds", adica matrite compuse din mai mult de doua parti. La acestea, una sau mai multe parti "gliseaza", permitand injectarea unor piese cu forme complexe, intr-o singura bucata.
Spre exemplu, injecteaza tevi de tun, cu frana de recul cu tot si cu teava gaurita, intr-o singura piesa.

Pacatul la seria lor de blindate la 72, este ca de multe ori exagereaza cu simplificarea in vederea montarii... si arata a jucarii... Deasemenea, in prima parte a seriei, au folosit sasie de metal, chestie absolut kkcioasa pre gustul meu. Ca sa nu mai vorbim de senilele din vinil, sau mai nou din DS 100, ceea ce este un pic mai bine...

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi