Forum Machete,Modelism,Hobby: Asocia sau a nu asocia ??? - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Asocia sau a nu asocia ??? Facem ceva sau nu...

#1 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 14 May 2006 - 09:27 PM

Deci... problema care o culeg dintr-un topic mai vechi si tinanad seama si de ideile venite de la unii si de la altii imi pun si eu problema din titlu: "Asocia sau anu asocia???"

Ce presupune asta, cum si ce fel urmeaza sa dezbatem pe aici...

Succes - cine stie stie, cine nu sa intrebe :whistle:

#2 Useril este offline   grek 

• Membru senior
  • Postari: 617
  • Inregistrat: 20-December 04
  • Interests:blindate si aviatie

Postat 15 May 2006 - 12:39 PM

La ce te-ai gandit?
Eu am studiat putin problema asta si planul ar fi sa gasim un spatiu in care sa putem amenaja un atelier dotat cu toate cele in care fiecare sa poata sa-si lucreze modelele si sa le tina/expuna intr-un spatiu adecvat. Treaba asta am discutat-o cu mai multe persoane implicate in lumea modelismului si sper ca anul asta sa inceapa amenajarea unui spatiu.
Ar mai fi varianta sa luam in custodie un spatiu din muzeul aviatiei si sa-l amenajam noi..............dar asta presupune o investitie nu tocmai neglijabila.
Ramane sa vorbim si la intalnirea de luna asta.

#3 Useril este offline   Bozo Wan Kenobi 

• Membru deplin
  • Postari: 92
  • Inregistrat: 30-April 06

Postat 15 May 2006 - 12:50 PM

FlyBoy !

Banuiesc, din atitudine, ca esti un individ care iti place initiativa privata, si acest lucru este demn de admirat. Imi place sa zic "Sa dea Al-de-Sus sa creasca capra vecinului, ca statistic vorbind, mai am si eu o sansa in plus sa o duc bine".

:-D

Este foarte fain ceea ce propui, dar in primul rind trebuie vazut la ce ne inhamam, apropos de drepturi/indatoriri.

In plus, o asemenea asociere/asociatie, trebuie sa declanseze anumite mecanisme. Exemplu: Vin ma inscriu, platesc un abonament lunar (donatie, habar nu am). In baza abonamentului lunar , se face o investitie minim necesara (ex: se ceeaza o bibloteca informatica pe domeniu), care in felul ei sa atraga mai multi pasionati, care la rindul lor incep si platesc un abonament s.a.m.d.

Aceste abonamente trebuiesc contabilizate (deci este nevoie de un contabil, el trebuie platit), astfel incit orice membru sa poata sa vada in ce directie s-au dus banetul, si asa mai departe.

Acesta a fost doar un exemplu, poate nereusit.

Ideea este de O-R-G-A-N-I-Z-A-R-E : Cind/Ce/Cum.

Departe de mine de a taia aripi, idei, s.a.m.d. , dar trebuie avut in vedere un minim de informatie legislativa astfel incit sa putem sa actiona.

Ce zici, gresesc ?

Bozz

#4 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 15 May 2006 - 01:43 PM

Pai legislatia exista... Chiar multumita lui FlyBoy... Restul problemelor sunt rezolvabile...

Grek, poti sa detaliezi un pic ce spuneai despre amenajarea unui spatiu?

#5 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior

Postat 15 May 2006 - 09:19 PM

Deci, sa incepem cu capu' trebii...:-D

Intai trebuie sa ne hotaram ce vrem - stiu Cartula ca ai mai zis-o :-D - apoi sa ne decidem cum ne organizam, ce responsabilitati se impun, ce statut ne adoptam, si de abia la urma vin detaliile alea "nesemnificative" de gen cotizatie, spatiu, chirii, intalniri si alte alea :hammer:

Deci intrebarea era, si tare m-as bucura daca Sefu' ar pune un Poll cu Pinned pe undeva sa "tipe" la toti care intra pe forum, CE FACEM FRATILOR ??? :-?

NE organizam, apropos de IPMS si ce face unii prin alte parti, sau ne vedem in continuare de treaba pe cont propriu in gasti strict limitate de timp, servici sau alte alea??? :-o

Scuze ca am accentuat!

Cu drag

Ala cu capu'n nori!!! :hammer:

#6 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 15 May 2006 - 09:40 PM

Facut poll
http://cartula.net/modules/ipboard/index.p...t=ST&f=8&t=1149

#7 Useril este offline   cid 

• Membru senior
  • Postari: 357
  • Inregistrat: 13-December 04
  • Interests:Aviatie

Postat 15 May 2006 - 09:47 PM

Eu am mai deschis odata o discutie asemanatoare.
In principiu sunt de acord ca sunt o gramada de greutati si de impedimente, dar, ca si intr-o afacere, este bine sa analizezi si sa faci niste calcule, in schimb trebuie sa ai si o doza de "nebunie" si sa demarezi un lucru fiindca daca faci numai analize in mod cert nu vom incepe nimic, si sigur se vor organiza altii inaintea noastra.
Problemele si piedicile se pot rezolva si pe parcurs, conditia sa iei startul.

#8 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 15 May 2006 - 10:37 PM

Din proprie experienta !! :-o Asociatie= adresa de corepondenta (sediu social ), avocat, statut, nume la registru.., cont baca, decizie judecatoreasca de infiintare, evidenta administratie financiara in sectorul spatiului, documente tipizate, contabil, etc, etc. Daca se poate face DA !! De ce e nevoie: Niste oameni hotarati si ceva bani! Subect de discutie pentru intalnirea urmatoare. :-D

#9 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior

Postat 16 May 2006 - 08:52 AM

Cred ca topicul acesta se poate inchide ca sa discutam pe altul, special creat

Asociatie

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic