FlyBoy !
Banuiesc, din atitudine, ca esti un individ care iti place initiativa privata, si acest lucru este demn de admirat. Imi place sa zic "Sa dea Al-de-Sus sa creasca capra vecinului, ca statistic vorbind, mai am si eu o sansa in plus sa o duc bine".
Este foarte fain ceea ce propui, dar in primul rind trebuie vazut la ce ne inhamam, apropos de drepturi/indatoriri.
In plus, o asemenea asociere/asociatie, trebuie sa declanseze anumite mecanisme. Exemplu: Vin ma inscriu, platesc un abonament lunar (donatie, habar nu am). In baza abonamentului lunar , se face o investitie minim necesara (ex: se ceeaza o bibloteca informatica pe domeniu), care in felul ei sa atraga mai multi pasionati, care la rindul lor incep si platesc un abonament s.a.m.d.
Aceste abonamente trebuiesc contabilizate (deci este nevoie de un contabil, el trebuie platit), astfel incit orice membru sa poata sa vada in ce directie s-au dus banetul, si asa mai departe.
Acesta a fost doar un exemplu, poate nereusit.
Ideea este de O-R-G-A-N-I-Z-A-R-E :
Cind/Ce/Cum.
Departe de mine de a taia aripi, idei, s.a.m.d. , dar trebuie avut in vedere un minim de informatie legislativa astfel incit sa putem sa actiona.
Ce zici, gresesc ?
Bozz