Galion Golden Hind Macheta ( lucrata 100% manual ) Prezentarea machetei mele - constructie inca in curs
Postat 14 December 2013 - 01:35 PM
M-ar interesa sa aflu de la voi pareri si sfaturi pentru realizarea machetei, deasemenea ajut si pe cei doritori de a cunoaste ce si cum am facut la ea, pentru ca si ei sa isi realizeze lucrarea lor proprie.
Voi incepe asadar cu inceputurile, voi posta in jur de vreo 40 de fotografii asta daca imi permite forumul si mi se accepta de catre moderatori.
Nu am folosit si nu voi folosi nici un kitt de instalare fiecare piesa in parte e lucrata de manutele mele, 100 la 100 manual. Ca sa va faceti si o mica idee galionul are in jur de 85-86 cm lungime. Dar sa nu ma intind cu palavrageala si sa-i dau drumu la treaba iar in postarea urmatoare voi atasa si pozele, pentru ca trebuiesc modificate depasesc 2MB.
Revin. Hail !
Postat 15 December 2013 - 05:22 PM
multumesc frumos adminilor pentru aprobarea topicului si a postarilor.
Cum va ziceam in postarea precedenta am sa va dau niste poze cu evolutia galionului care momentan are doar 37 de zile de lucru la el... hehe... sper sa va placa ce a iesit pana acum... eu tot mai lucrez la ea in timpul liber nu ma las pana nu o fac sa iasa piesa de piesa. Oricum voi veni si cu o postare imediata dupa aceasta in care mai sunt alte cateva zile de lucru ... vreau sa mentionez ca nu am lucrat zi de zi la ea sunt si zile de pauza pe care nu le-am contorizat ca fiind de lucru.
Iata asadar pozicile: (dar se pare ca au aparut mici erori la upload le-am redimensionat leam facut maxim de 1,2MB o poza altele au chiar si 500 si ceva de kb imi spune ca e prea mare fisierul ) nu-i nici o problema caci le-am uploadat pe net si am sa le inserez in postare.
sunt numerotate deci veti intelege care cum e ziua.
imaginile de la ziua 1 pana la ziua 30 ca atata ma lasa maxim in postare sa pun.

Dar nu e problema in postarea urmatoare vor fi pozele pana in ziua curenta de lucru.
Postat 15 December 2013 - 06:12 PM
crios, la 15 December 2013 - 06:08 PM, a spus:
Dupa ce planuri lucrezi?
Bafta!
pai lucrez dupa unele de la mamoli, luate de pe 15marins.blogspot.com dar mai am si altele suplimentare ajutatoare plus imagini si poze cu toate detaliile necesare ale corabiei, cu butoaie cutii, funii dalea de apa etc tot tot tot.
Postat 16 December 2013 - 11:48 AM
Aceasta postare a fost editata de livium: 16 December 2013 - 11:49 AM
Postat 16 December 2013 - 06:58 PM
livium, la 16 December 2013 - 11:48 AM, a spus:
salutare si multam de urare... da! super ideea cu butoiul ca intrerupator, numai ca initial eu nu o gandisem sa ii pun si lumini... si abia undeva pe parcurs am cablat ce era de cablat si am facut cu butonul acela undeva in spate mai jos...
ehh dar daca tragi de buton acesta poate sa iasa si tot tragand iese si sistemul de baterii (dinacelea de ceas mici) care pot fi inlocuite cand se consuma.
daca o gandeam de la inceput ca vreau sa o fac asa... iti dai seama ca nu puneam acolo butonul dar nah... oricum nu e panica nici acolo... eu sunt multumit.
Cum promiteam cu o zi in urma iata si celelalte poze ale evolutiei lui Golden Hind

momentan atata... dar maine am sa va prezint lucrarea la stadiul in curs adica cum arata ea in momentul de fata caci mai am inca foarte mult de lucru ... dar imi place si sunt destul de pasionat, si fiindca e prima mea lucrare in acest domeniu minunat al navo modelismului am sa caut sa imi dau toata silinta sa iasa ceva f, frumos... eu unul sunt f mandru de ce am realizat pana acum. Sper ca si voua sa va placa... dar daca mai aveti idei, propuneri ajutatoare chichite si secrete in aceasta arta va rog sa mi le impartasiti... numai bine tuturor.
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 16 December 2013 - 08:07 PM
Postat 16 December 2013 - 08:44 PM
Postat 16 December 2013 - 09:56 PM
gobi71, la 16 December 2013 - 08:44 PM, a spus:
pai aia ar fi vopseaua finala, acel maro... la culori am mai improvizat pe ici pe colo... ca nah... acum stiu si eu ca nu acel maro este culoarea originala a lui golden hind... oricum mai am si alte mici modificari aproape inexistente pe la ea...
oricum multam de atentionare nu e cu suparare nimic... ci chiar ma ajuta ca pot invata si eventual si retusa. daca mai observa si altii alte nereguli poate sa semnaleze... cat despre maro asa il voi lasa :D... dar cine stie pe viitor...

Postat 17 December 2013 - 12:50 AM
Daca tii neaparat sa ai lumini , ai putea ledurile respective sa le "imbraci" intr-un felinar ...ar da frumos . La fel chestia cu intrerupatorul ala si cum spunea colegul Gobi ...atentie la vopsire. Faci nava cu vele sau numai catargele si vergile ?
In rest spor sa ai si la cat mai multe !
Postat 17 December 2013 - 05:50 AM
DorinC, la 17 December 2013 - 12:50 AM, a spus:
Daca tii neaparat sa ai lumini , ai putea ledurile respective sa le "imbraci" intr-un felinar ...ar da frumos . La fel chestia cu intrerupatorul ala si cum spunea colegul Gobi ...atentie la vopsire. Faci nava cu vele sau numai catargele si vergile ?
In rest spor sa ai si la cat mai multe !
Pai un led este imbracat deja intr-un felinar... cel din spatele corabiei... restul din incaperi nu sunt imbracate... si oricum sunt putin vizibile acelea, dar fac lumina buna :).
Am sa fac nava cu tot cu catarge si vele, franghii etc... plus ce mai este pe punte, inclusib barcuta de salvare:D, lazi, butoaie etc.
Daca e am sa revin cu poze noi in care voi arata mai bine si felinarul acela care are led in el. Eu momentan lucrez sa atasez dungile acelea exterioare si la suport... pe seara cand vin de la munca postez pozicile.
Multam de raspunsuri, pastram legatura.
Postat 17 December 2013 - 10:13 AM

Daca da, pe langa culoare si intrerupator ai facut cam multe compromisuri.
De exemplu ai ales sa faci piesa din imagine cu acoperisul drept in loc sa-l faci semirotund desi era foarte simplu de facut ca in plan.

Pentru culoare si continuare: atentie la desenele ce se aflau din plin pe aceasta nava. Este ceva de munca dar se pot face.

In speranta ca ti-am fost cat de cat de folos, astept sa vad continuarea, spor sa ai si
Bafta!
Postat 17 December 2013 - 02:53 PM
Postat 17 December 2013 - 04:42 PM
gobi71, la 17 December 2013 - 02:53 PM, a spus:
Da. Bordul liber, in cazul de fata, a ramas la culoarea primului strat, adica a lemnului de tei. N-ar trebui sa ramana asa. Poate fi dat cu bait pentru a fi inchis la culoare sau poate fi imbracat cu fasi de furnir mai inchise la culoare si lasat asa. Este chestie de gusturi, dar in nici un caz nu trebuie sa ramana asa deschis la culoare.
Bafta!
Postat 17 December 2013 - 06:48 PM
crios, la 17 December 2013 - 10:13 AM, a spus:

In speranta ca ti-am fost cat de cat de folos, astept sa vad continuarea, spor sa ai si
Bafta!
pai la mine pe plan nu arata asa cu semi rotund... am atasat poza mai jos....

cat despre acele modele si desene nu e problema le voi face... numai ca inca nu am ajuns acolo.
eu sunt aici in stadiul acesta - ziua 40 de lucru.. .am pus fasiile acelea doar pe o parte... mai am pe partea cealalta de pus inca 3:P

iar aici este partea intai din suportul machetei... va urma si o parte a doua veti vedea cum

Postat 18 December 2013 - 11:16 AM
DragonAthus, la 17 December 2013 - 06:48 PM, a spus:
Salut Dragonule,
Ba sa sti ca la tine in plan era semirotund. Nu atat de semirotund cat ar fi trebuit aceea find o schita si nu un plan de executie pentru ca in kit este data piesa numerotata 136 si care arata fix ca in poza pe care am puso.
Desenul postat de tine spune doar cum sa construiesti "coaja" folosind piesa respectiva.

Daca se intampla sa ai ezitari legate de reprezentarile din plan nu evita sa scri aici. Am planurile originale si stiu nava destul de bine.
In alta ordine de idei mai ales ca am vazut ca esti din Bucuresti, te pot ajuta cu blazonul de la pupa. Asta daca lucrezi la 1:53 cum zice desenul si daca consideri ca nu vei putea realiza blazonul intr-un mod decent.
Imi place suportul. Felicitari!
Cel mai important lucru, indiferent de critici sau laude este sa duci lucrarea pana la bun sfarsit.
Bafta!
Postat 18 December 2013 - 10:17 PM
sper sa va placa...

ps: nu va speriati de acele elastice ca sunt puse sa imi tina ca sa se lipeasca fasiile laterale la exterior.
Postat 18 December 2013 - 11:20 PM
si imi cer scuze daca nu cunosc denumirile intocmai, sunt incepator in arta modelismului... de aceea si nava aceasta nu este intocmai ceva f. reusit, dar mie imi place enorm sa lucrez la ea, pacat ca nu am timp liber pe cat ar trebui... dar nu e graba o termin eu de terminat.
vreau ca dupa aceasta sa fac... Black Pearl... dar la dimensiuni mult mai mari ceva la min 1 metru si maxim cam vreo 1, 44 metri lungime. Nu am gasit inca niste planuri ca acelea de le am eu acasa cu coastele direct desenate, etc. dar... cine stie cu timpul.
si vroiam sa mai intreb ceva... trebuiesc 2 ancore la golden hind NU?
multam.
Postat 19 December 2013 - 02:01 AM