Pagina 1 din 1
AJUTOR Vreau sa fiu mare
Postat 12 July 2006 - 06:04 PM
Dragi prieteni modelismul asta vad eu ca e boala contagioasa.Sunt un incepator(am facut cateva kit-uri)dar cred ca ma las de meserie la ce-am vazut aici.Mi-e greu sa cred ca pot ajunge macar la jumatate din performantele voastre dar cred ca atata timp cat exista vointa.....Pasiunea mea sunt elicopterele dar cred ca urmatorul kit o sa fie un blindat.Am o intrebare.Exista ceva pe net cu tehnici de vopsire?Nu-mi pot da seama cum se da acea tenta de "vechi".E cumva vorba de "spalare"?Va multumesc si cred ca sfaturile voastre ma vor ajuta sa ma uit cu placere la ce fac.
Postat 12 July 2006 - 06:53 PM
Ce sa zic , suntem luati dintr-o oala, pasiunea mea tot sunt elicopterele dar pina la momentul de fata am facut mai multe. Internetul e plin acum cu resurse de unde poti invata.
nu tin minte exact, dar poti incepe si de aici http://www.missing-l...m/rareworld.htm
nu tin minte exact, dar poti incepe si de aici http://www.missing-l...m/rareworld.htm
Postat 12 July 2006 - 07:44 PM
Bine ai venit, Razvan, in randurile noastre si uite asa am devenit si colegi de pat la acelasi "ospiciu" si pentru ca din cate vad eu esti in Bucuresti, poate poti veni la intalnirea de sambata de la Hanul lui Manuc pentru ca despre acel "vechi" este cam multisor de vorbit.
"Spalarea" se refera la altceva si are ca rezultat scoaterea in evidenta a detaliilor prin crearea de "umbre false". Vopseaua foarte diluata se aduna in zonele adanci, pe la muchii, colturi, etc formand un contrast de culoare intre doua suprafete care se afla in planuri diferite facand vizibile mici detalii care s-ar "pierde" in suprafata de culoare.
"Vechi" se refera la patinare, la trecerea timpului peste obiecte, masini, cladiri, vapoare, haine, etc in functie de mediul inconjurator, de actiunea oamenilor sau ne-actiunea lor.
Pentru asta, tehnici si metode sunt extrem de multe sau sa zicem ca sunt cam tot atatea cate bordee sunt. Cred ca interesanta ar fi o discutie la obiect(ul muncii
).
Bafta!
"Spalarea" se refera la altceva si are ca rezultat scoaterea in evidenta a detaliilor prin crearea de "umbre false". Vopseaua foarte diluata se aduna in zonele adanci, pe la muchii, colturi, etc formand un contrast de culoare intre doua suprafete care se afla in planuri diferite facand vizibile mici detalii care s-ar "pierde" in suprafata de culoare.
"Vechi" se refera la patinare, la trecerea timpului peste obiecte, masini, cladiri, vapoare, haine, etc in functie de mediul inconjurator, de actiunea oamenilor sau ne-actiunea lor.
Pentru asta, tehnici si metode sunt extrem de multe sau sa zicem ca sunt cam tot atatea cate bordee sunt. Cred ca interesanta ar fi o discutie la obiect(ul muncii

Bafta!
Postat 12 July 2006 - 08:23 PM
Multumesc pentru invitatie.Mai mult ca sigur ca ajung acolo.Acum am realizat ce inseamna termenul de 'spalare'. :hammer: Despre patinare era vorba .Am 8 kit-uri de elicoptere,probleme nu am avut la montare dar cu vopsitu........grea treaba.A si sa nu uit la cat e intalnirea ?
Postat 12 July 2006 - 08:41 PM
Uite-te aici:http://cartula.net/m...?showtopic=1276
Ma bucur ca te-ai lamurit cum sta treaba cu "spalatul".
In ceea ce priveste patinarea elicopterelor este cam ca pe la avioane adica astea se mentin cam curatele. De! Interventia aia a omului despre care scriam mai sus.
Ne vedem la Manuc si ...
Bafta!
Ma bucur ca te-ai lamurit cum sta treaba cu "spalatul".
In ceea ce priveste patinarea elicopterelor este cam ca pe la avioane adica astea se mentin cam curatele. De! Interventia aia a omului despre care scriam mai sus.
Ne vedem la Manuc si ...
Bafta!
Postat 13 July 2006 - 12:03 AM
Razvane, in primul rand bine ai venit...cam cu intarziere da' deh...
Sunt sigur (si ar trebui sa fi si tu) ca vei ajunge sa faci machete poate chiar mai bune decat noi....Si asta pentru ca tu pleci la drum cu mintea limpede si deschisa la a incerca tot felul de tehnici noi (unele imaginate chiar de tine) in timp ce boshorogii de p-aici se ancraseaza in concepte rigide (inclusiv eu).
Asa ca bafta si sa ai parte de timp liber pt. hobby.
Cea mai buna cale spre "perfectiune" sunt greselile. Fa-le pe cevauri mai ieftine ca sa nu pleci inainte de terminarea filmului...
Sunt sigur (si ar trebui sa fi si tu) ca vei ajunge sa faci machete poate chiar mai bune decat noi....Si asta pentru ca tu pleci la drum cu mintea limpede si deschisa la a incerca tot felul de tehnici noi (unele imaginate chiar de tine) in timp ce boshorogii de p-aici se ancraseaza in concepte rigide (inclusiv eu).
Asa ca bafta si sa ai parte de timp liber pt. hobby.
Cea mai buna cale spre "perfectiune" sunt greselile. Fa-le pe cevauri mai ieftine ca sa nu pleci inainte de terminarea filmului...

Postat 13 July 2006 - 06:19 AM
Razvancs2006, la Jul 12 2006, 07:04 PM, a spus:
dar cred ca ma las de meserie la ce-am vazut aici.Mi-e greu sa cred ca pot ajunge macar la jumatate din performantele voastre dar cred ca atata timp cat exista vointa.....
Bine ai venit Razvan !!
Ba' din potriva, te vei apuca de meserie

Nu e atat de greu precum pare la prima vedere.
Tot secretetul e sa lucrezi si sa incerci si sa intrebi pe cei din "jurul" tau (adica noi

Plus ca internetul iti sta la dispozitie, sa-l cutreieri, in cautare de, nici nu-ti imaginezi tu ce, legat de machetism ?!
Postat 13 July 2006 - 12:28 PM
Multumesc pentru sfaturi.O sa ma apuc in curand si de treaba(probabil maine).Astazi 'fur' ce e de furat pe aici(.....da mult mai e) si cred ca ma apuc de o diorama.O sa fac tot posibilul sa ajung sambata la intalnire.Mult spor la treaba si va multumesc pt incurajari.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1