Inca un Spartan... Italieri C-27J Spartan, 1:72
Postat 16 October 2014 - 09:25 PM
Cum probabil ati observat, si spre "disperarea" lui 1-0-9 , nu prea lucrez modele la 1:72. Asta nu inseamna ca nu pot exista si exceptii. Una dintre ele va fi prezentata in acest topic, o cursa contracronometru practic.
Nu sunt adeptul modelismului viteza, nu pentru ca ar fi ceva rau in asta ci pentru ca experienta si timpul nu imi permit. Avem exemple pe aici care au demonstrat in multe randuri ca se pot face lucrari grozave si in astfel de conditii. De aceasta data imi voi asuma si eu acest risc. Modelul finalizat va fi cadoul meu pentru ziua unui prieten, eveniment ce va avea loc in mai putin de o luna jumatate. A lucrat pe acest tip de avion si sper sa fie o surpriza faina.
Cam asta este materia prima...
Postat 17 October 2014 - 11:58 AM
Eddie, daca imi permiti : Vezi ca varianta noastra nu are acel "geam" dreptungiular care este pozitionat dupa usa dinspre coada (hai ca ma pricep la explicatii...cred ca ti-ai dat seama despre ce vorbesc) Eu mi-am dat seama ca l-am gresit pe al meu, dupa ce il livrasem deja.
Bafta si spor !
Postat 17 October 2014 - 01:48 PM
Aline, aici nu se pune vorba despre "permisiuni". Odata ce prezint o lucrare in spatiu public, orice comentariu este binevenit.
Multumesc pentru observatie! In acest caz retinusem aspectul din topicul colegului TheX1190.
Alta problema ma framanta pe mine in acest moment... Cu ce mama incornoratului ai vopsit tu pasarea? Am tot cautat corespondentul acelui Light Gray FS36280 dar nu am gasit nimic Mi-am luat azi vreo trei nuante de gri pe care le-am gasit indicate in instructiuni, dar griul pentru exterior... nu am reusit sa-i dau de cap.
Cert este ca am ce-mi trebuie pentru moment sa incep lucrul.
O dupamasa frumoasa!
Aceasta postare a fost editata de eddie: 17 October 2014 - 01:54 PM
Postat 19 October 2014 - 10:11 PM
Nu spun ca este ideal, dar aceasta a fost optiunea mea...Colegii "meseriasi" in ale vopsitului, poate o sa-ti dea si alte sfaturi...Oricum, grija mare cu decalurile : devin deschise la culoare dupa ce le lansezi la apa...
Bafta si spor !
Postat 20 October 2014 - 09:17 AM
Este o varianta viabila, in sensul ca am de unde sa iau nuanta respectiva. Future nu am, asa ca voi folosi lac... Vallejo sau Tamya. Oare se inchide si sub influenta acestuia?
Avioane moderne nu am mai facut, dar din cate stiu si am vazut. finish-ul ar trebui sa fie semi mat, nu?
Postat 22 October 2014 - 10:31 PM
Pana una alta, vreau sa va prezint evolutia de pana in acest moment. Aseara am finalizat in mare parte cocpitul. Ar mai fi cateva retusuri, observate mai ales acum, privind pozele macro... Si ar mai fi cateva compenente pe care inca nu stiu cum sa le vopsesc... Butelia si suportul din care iese acel furtun verde (oxigen, cred) precum si cutia aceea din spatele pilotului. Un wash va ma trebui, dar cred ca trebuie sa-mi iau o vopsea in ulei neagra. Am doar nuante maronii si nu s-ar potrivi. Cel mai mult m-am chinuit la rafturile cu "electrocasnice", dar trebuie sa va spun un lucru, pe care sunt sigur insa ca il cunoasteti. Eu relativ de curand, de cand am inceput sa trag cu ochiul prin sectia de figurine de la noi din intreprindere si de pretutindeni, am aflat de o mare inventie. Si anume, celebra "wet palette"! Am avut acum ocazia sa o folosesc pentru prima oara si, ce sa spun, sunt incantat maxim!
O seara frumoasa!
Eddie
PS Daca aveti sfaturi cu privire si la alte elemente care ar trebui vopsite pe acolo si nu m-am priceput eu (pe langa usa aceea, de exemplu), sunt binevenite!
Aceasta postare a fost editata de eddie: 22 October 2014 - 10:39 PM
Postat 23 October 2014 - 03:14 PM
Pacat ca instrumentele sunt din decal (nu gresesc, nu?), ca nu au deloc profunzime. Ai sa vezi asta cand ai sa aplici wash-uri in restu cockpit-ului.
Pe de alta parte, garantat nu se va mai vedea nimic dupa ce inchizi cabina. 😎
Hai spor la treaba!
Postat 29 October 2014 - 12:22 AM
Acum as zice ca e gata cocpitul. Mai trebuie lestat si inaintam cu constructia. O seara frumoasa tuturor!