am terminat o macheta de la Zvezda, scara 1:35, fiind vorba despre un T 90.
Ceea ce m-a surprins este calitatea deosebita a acestui kit, piesele sunt extraordinar de bine turnate, fara bavuri, chiar si pentru reperele mici cu dimensiuni de nivelul mm, sau pentru diverse tije si antene. Producatorul livreaza antena radio, fara a fi necesara confectionarea acesteia din culee. Piesele se asambleaza perfect, nu este nevoie de chit, am folosit extrem de putin intr-un singur loc, mai mult ca un reflex decat dintr-o necesitate.
Nivelul de detaliere este extraordinar, practic este una dintre cele mai bune machete ce mi-a cazut in mana, sunt disponibile sute de repere care asigura un nivel de detaliere as putea spune exagerat, cu proiectoare sau capace realizate din 6 sau mai multe parti constitutive. Asambland acest kit, ai impresia ca asamblezi la o scara mai mica modelul in sine, parca te regasesti pe linia de productie. Singurul lucru care lipseste este subansamblul motor. In rest exista multe piese transparente, periscoape ce devin ulterior aproape invizibile, dar si grilajele motoarelor.
Macheta am vopsit-o intr-o schema de culoare simpla, verde rusesc, fara camuflaj. Doar ceva wash negru si unsoare de motor, putina patina metalizata la muchii si praf. Nu am adaugat noroaie, praful fiind suficient, chiar un pic in exces.
Pentru a nu fi monoton, am realizat o baza de expunere un pic diferita de cele de pana acum, adica nu am mai optat pentru zona cu pietris sau zona urbana, cu pur si simplu am montat macheta pe o rama cu baza acoperita cu folie din aluminiu autocolanta.
In cele ce urmeaza cateva imagini cu macheta, urmand a adauga scurtul slideshow cu etapele de realizare.