Forum Machete,Modelism,Hobby: A7V SturmPanzerwagen - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

A7V SturmPanzerwagen

#1 Useril este offline   Roger 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 119
  • Inregistrat: 27-February 06

Postat 20 June 2015 - 10:24 PM

Scurt istosic:
Ca urmare a aparitiei primelor tancuri britanice pe Frontul de Vest in anul 1916, germanii au infiintat in luna septembrie a aceluiasi an, asa-numitul Allgemeines Kriegsdepartement, 7. Abteilung( Departamentul General de Razboi, Sectia 7, Transport), in cadrul caruia care a fost proiectat si realizat primul tanc german, A7V- Sturmpanzerwagen.
Proiectul a fost realizat sub coordonarea lui Joseph Vollmer, un capitan in rezerva si inginer. “ Monstrul” A7V cantarea aproximativ 30 tone si putea trece peste transee sau gropi cu o latime de 1,5 m si atingea o viteza maxima de 12 km/h, multumita celor doua motoare Daimler-Motoren-Gesellschaft.
De altfel, in data 30 Aprilie 1917, primul prototip a fost testat impreuna cu acest motor, iar productia de serie a inceput Octombrie 1917.
Tancul dispunea de un blindaj in zona frontala de 30 mm, blindajul lateral fiind de 15 mm, iar blindajul dorsal de 20 mm.
Ca armament tancul avea in dotare: 6 mitraliere MG08 de calibrul 7,9 mm, cu 36000 cartuse si un tun de 57 mm- Maxim Nordenfelt, cu 500 de proiectile, fiind deservit de catre un echipaj format din 18 oameni.
Desi pe teren plan, tancul a avut rezultate multumitoare, teren accidentat intampina dificultati, avand tendinta de a se inclina, riscul de a se rasturna fiind unul destul de crescut.
Tancul a devenit operational in data de 21 Martie 1918, cu ocazia luptelor din nordul St. Quentin Canal. Astfel, in zona St. Quentin Canal a fost desfasurat un efectiv de cinci tancuri, aflate sub comanda Capitanului Greiff.
Din pacate, din cauza unor defectiuni tehnice, trei dintre cele cinci tancuri nu au mai putut participa in lupta, doar doua indeplinind un rol minor in stoparea patrunderii fortelor britanice printr-o bresa din acea zona.
In data de 24 Aprilie 1918, cu ocazia luptelor de la Villers-Bretonneux, trei tancuri A7V au infruntat trei tancuri Mark IV de tipul “Male”si “Female”. In urma luptei, tancurile ambelor tabere au fost avariate.
Utilizarea in lupta a demonstrat ca primul tanc german s-a dovedit a fi o nereusita.

Despre kit:

A7V, produs de Emhar, realizat la scara 1/72.
Kitul este destul de bine detaliat la exterior, fara detalii de interior.
Inmatricularea aleasa este cea a tancului Mephisto, pierdut de germani in data de 24 Aprilie 1918, in luptele de la Villers –Bretonneux. Tancul a fost capturat si reparat de catre trupele australiene si britanice. In prezent, acesta se afla prezervat in Workshops Rail Museum at North Ipswich, Queensland, Australia.

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: A7V.jpg
  • Imagine atasata: A7V2.jpg
  • Imagine atasata: DSC_5564.JPG
  • Imagine atasata: DSC_5565.JPG


Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi