Nea Alecu, ai pus-o de oaie!

Regula: de pe plastic voseaua nu se indeparteaza cu diluant!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tare mi-e teama ca diluantul a patruns in straturile interne ale plasticului si treaba s-a cam terminat! Poti incerca sa slefuiesti, la ud, cupola cu hirtie abraziva fina (600, 800, 1000) apoi cu acele pile de ungii (am scris ceva despre ele, dar ...nu mai gasesc topicul), dupa care o mica baie in Future!
Tot aici am scris, de nu stiu cite ori

, cum se rezolva treaba cu vopsitul ramelor (asa se numesc acele nervuri). Dar mai repet inca o data. La scara mare se poate masca partea ce nu trebuie vopsita cu banda adeziva. La scari mici se foloseste mascol sau, daca ai rabdare tot banda adeziva.
Ramele se pot vopsi si direct, folosind o pensula fina (1 sau 0.5). Vopseaua "scapata" pe linga se indeparteaza a doua zi, folosind o bucatica de plastic rupta in asa fel incit sa aiba o muchie ascutita. Cum plasticul nu zgirie plasticul, vopseaua se poate indeparta usor, fara sa zgirie cupola. Dar atentie, nu lasa vopseaua sa se usuce mai mult de 24 de ore, altfel crapa.