Forum Machete,Modelism,Hobby: Mini compresor - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Mini compresor

#1 Useril este offline   zeus 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 69
  • Inregistrat: 11-January 10
  • Location:iasi
  • Interests:Modelismu'

Postat 20 January 2017 - 02:08 PM

Va salut,
Stie cineva ceva despre acest compresor?
https://hobbyking.co...h-air-tube.html
Imagine atasata: 105768_3_high_6__4.jpg
Am unul home made, dar e mare, greu si bun... dar acum vreau ceva mic .
L-a incercat cineva? L-am comandat, este pe drum, dar voiam sa stiu o parere inainte sa il bag in priza.
Ma gandesc ca se poate atasa un regulator de presiune, dar fara un rezervor.... nu stiu daca se merita.

Aceasta postare a fost editata de zeus: 20 January 2017 - 02:12 PM


#2 Useril este offline   Z-mare 

  • Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12374
  • Inregistrat: 07-December 04
  • Location:Sebes -Alba

Postat 20 January 2017 - 03:51 PM

Iertat sa-mi fie, un conpresor pentru manechiuriste. Presiune relativ mica, fara regulator, alimentat la 12 V, deci e nevoie de o sursa de alimentare separata, grea daca are traf sau relativ voluminoasa, daca e o sursa in comutatie. Poate ar merge una de calculator. Neavind rezervor tampon, va functiona pe toata durata vopsirii deci reprize vopsit - racit.
Doar faptul ca e silentios il desparte de un compresor auto.

#3 Useril este offline   anakinu 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1077
  • Inregistrat: 14-March 08
  • Location:PITESTI
  • Interests:Rock ,modelism,bere

Postat 22 January 2017 - 08:02 PM

Pentru "situatii de urgenta" , eu folosesc un minicompresor de genul asta :

Imagine atasata: Untitled.jpg

Asa cum spune si Big Z, trebuie sa faci pauze lungi si dese...se incinge stutul unde se cupleaza furtunul, si...acesta se reteaza, pur si simpluImagine postata
L-am carpit de vreo doua oriImagine postata. Daca nu ai lucrari de anvergura...te descurci (daca stau bine sa ma gandesc, am decorat o motocicleta intreaga cu acest compresor Imagine postata)

Totusi, este indicat un compresor cu rezervor, presostat...etc
Bafta si spor !Imagine postata

#4 Useril este offline   zeus 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 69
  • Inregistrat: 11-January 10
  • Location:iasi
  • Interests:Modelismu'

Postat 04 February 2017 - 04:37 PM

Va salut, am primit jucaria, am facut si cateva probe la ea, pt mine este k, am un compresor mare, construit de mine, acesta
Imagine atasata: DSC02400_1.jpg
problema este ca e mare si e greu, 8-10 kg, iar in apartamentul meu nu prea e loc de asa o magaoaie, si il tin la boxa, cand am ceva mai mult de vopsit, il pun in functiune, dar acum... aveam nevoie de ceva mic si rapid, noul compresor este cat presostatul din botul compresorului mare... :)

Acesta este compresorul BDA 60900 , despachetat :
Imagine atasata: 20170125_181422-1651x2935.jpg

Compresorul il folosesc cu un aerograf BD180.
Furtunul este destul de lung si pare si calitativ, este foarte maleabil si foarte gros in carne, este negru si culmea, cand am incercat sa il intind, unde era in tensiune, se inalbea, apoi revenea la culoarea initiala, negru... :) ?, cand functioneaza compresor, se simte si vede putin cum furtunul se umfla putin, s-a potrivit perfect la aerograful meu BD180, cand nu il folosesc, desfiletez doar furtunul imediat, nu l-am prins cu nici un colier ptr ca furtunul intra destul de greu, si pe mustiucul aerografului si pe mustiucul compresorului.
Are mai multe adaptoare de priza, de pomana, unul il folosesti, trei le arunci.
Are suport de aerograf pe compresor, demontabil.
Diferenta intre specificatiile de pe compresor si cele de pe hartie, pe hartie scrie 15L/min iar pe compresor scrie 10l/min, care e adevarat... nu se stie, eu sunt curios daca poate sa duca o presiune de 1.8bar
Butonul de pe compresor este digital, trebuie doar sa il atingi putin si schimba viteza presiunii, are 5 viteze, ele sunt indicate prin bara albastra care lumineaza 20% la prima viteza,.... 60% la a treia,....100% la a cincea viteza.
Este foarte silentios, functioneaza doar cand pornesti aerograful, daca iei degetul de pe tragaci, se inchide, de aici e si functia auto stop.
Eu l-am folosit doar pe viteza maxima, am probat doar cu vopsea alimentara, pe hartie, inca nu am probat cu vopsele acrilice sau enamel, defapt am probat o vopsea acrilica agama, am pus 4 picaturi de vopsea in rezervor, dar nu voia sa o sufle cum trebuie, abia dupa ce am pus o picatura de apa si am amestecat, a inceput sa sufle accepatbil, eu dau vina pe vopsea ca e veche si nu cred ca mai are aceeasi dilutie,(am facut pauza 6 ani la acest hobby, am o cutie plina de vopsele, acrilice de la agama si email de la revel, cred ca sunt si expirate.... cine stie), atat am avut in casa, si pot spune ca sunt FF multumit, pt ce imi trebuie mie, cate o macheta din cand in cand, este foarte k.
Il recomand pt cine vrea ceva mic, silentios, nu se incalzeste deloc.
Imi place ca nu are fluctuatii deloc la suflare, are aceeasi preisune tot timpul, cred ca ia furtunul ca pe un vas de expansiune.

Acum as avea eu cateva intrebari:
1. Daca vopselele mele sunt vechi de vreo 5-6 ani, dar cand le agit, se simte ca sunt lichide, nu sunt uscate, mai am sanse sa le folosesc?
La acele acrilice se pune apa si la cele email, diluant?
2. Ce presiune constanta ar trebui sa aibe aerograful sa sufle cum trebuie?

Scuze pt aceste intrebari, dar pauza de cativa ani buni de la acest hobby, m-a facut sa uit cateva notiuni de baza. Acum incep sa recitesc din forum, dar..... e muuuult.

Ma gandesc sa ii adaptez un regulator de presiune daca tot il am si sta de pomana, si un rezervor de maxim 2 litri, toate demonatabile, cand vreau sa il folosesc simpul sau cu regulatorul si vasul de expansiune, tinand cont ca acest compresor nu duce mai mult de 1.8 bari, nu imi trebuie ceva prea sofisticat. Oare m-ar ajuta sa fac aceasta modificare? Sau ma agit de pomana si sa il folosesc asa cum e el.

Cred ca am scris destul momentan.

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: 20170125_181232-1651x2935.jpg
  • Imagine atasata: 20170125_181248-1651x2935.jpg


#5 Useril este offline   Z-mare 

  • Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12374
  • Inregistrat: 07-December 04
  • Location:Sebes -Alba

Postat 04 February 2017 - 08:29 PM

Am vopsea si de 15 ani s e OK. Diluata corespunzator se poate folosi fara probleme. E drept, depinde si de vopsea, dar se poate testa. Amesteca vopseaua cu o ansa, scuturatul recipientului nu e suficient. Diluantul, prin definitie, poate fi acetona, alcooli, petrosin, benzen, toluen, apa, cloroform, adica orice dilueaza o vopsea. Sunt acrilice care se dilueaza cu apa, un amestec de apa si alcooli sau....nitrotoluen.
2. Presiunea folosita depinde de multi factori, in principal de dilutie si modul de lucru. Aerografele, functie de tip si marimea duzei, functioneaza la presiuni intre 0,8 si 2 barr. Presiunea "exacta" o determini prin incercari si experienta in lucrul cu aerograful!
Modificarea pe cae vrei sa o faci, o faci daca vei simti nevoia. Lucreaza deocamdata cu acest compresor asa cum e, vezi avantajele si dezavantajele si iei o hotarire.

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 04 February 2017 - 08:34 PM


#6 Useril este offline   flo 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2151
  • Inregistrat: 04-July 09
  • Location:Bucuresti

Postat 04 February 2017 - 08:54 PM

Ca veni vorba de "mini compresoare", vreau sa va spun ca am observat ca o astfel de scula ar fi si compresorul inhalatorului (nebulizator) medical. La desht' prezinta cam aceeasi presiune cu cea a unui compresor de frigider.

#7 Useril este offline   Z-mare 

  • Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12374
  • Inregistrat: 07-December 04
  • Location:Sebes -Alba

Postat 05 February 2017 - 11:59 AM

Nu e semnificativ, trebuie sa masori presiunea.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi