Parada cu romani 1900 ani de cand ne-au batut
Postat 11 October 2006 - 12:00 PM
"Roman legion parade in Bucharest
Dana Milea
Soldiers from the Legion 15 Apollinaris will parade Friday at noon from the National Military Center to the National Museum of History (on Victoria Avenue) to mark 1900 years since Dacia (the territory of current Romania) became a Roman province.
The History Museum has prepared an entire project for this anniversary, "Dacia Augusti Provincia," which will include on Friday and Saturday the opening of an exhibition, book launches, conferences, the military parade and fighting demonstrations with Romanian military officers in Herastrau Park in Bucharest .
Virgil Nitulescu, a councilor with the Ministry of Culture, said Tuesday, "We hope the parade will draw the attention of people in Bucharest ."
The Museum of History will open an exhibition with portraits of Roman emperors Domitian, Trajan, Hadrian and Gallienus, fragments of artifacts and statues discovered during the recent archeological research in Basilica Ulpia, according to museum officials.
A miniature model of Trajan's Forum in Rome , which contains the column that displays scenes of the war through which the Roman emperor conquered Dacia , will also be on display at the exhibition.
The exhibition is organized with the help of the Musei Caitolini and Museo dei Fiori Imperiali nei Mercati di Traiano museums in Rome and with the support of the Italian Cultural Institute in Bucharest.
Virgil Nitulescu announced at a press conference the collaboration between Romanian and Italian cultural institutions will continue next year when "a quite rich Romanian exhibition will be sent to Rome ." In the same press conference, Minister of Culture Adrian Iorgulescu said the Italian ambassador in Romania has confirmed the world renowned Milan Scala will be present in Sibiu in 2007, when the city will be the European cultural capital. The Italian minister of culture will pay a visit to Romania at the beginning of November."
Postat 11 October 2006 - 01:45 PM
Probabil dupa aia se vor transportaq cu carele de lupta 331 pana in Herastrau unde isi vor crapa capetele cu sarg dimpreuna cu dacii colorati cafre mai dorm si acum sub pod la baneasa.
Asta ca sa inteleaga toata lumea ce a vrut sa spuna anglosaxona Dana Milea.
Pofta buna !
Postat 12 October 2006 - 11:55 AM
http://www.mnir.ro/dap/
Postat 13 October 2006 - 12:58 AM
cartula, la Oct 12 2006, 10:55 AM, a spus:
http://www.mnir.ro/dap/
Gabi, acu mai da-ne un link si catre alt muzeu national din lume care sarbatoreste ocuparea poporului sau..Pe site-ulhttp://www.mnir.ro/dap/ zice ca ocuparea a insemnat momentul de început al unui proces îndelungat, care va avea drept consecinţăetc etc. Hai sa luam de exemplu un muzeu din Franta.Ii vezi tu pe ei sarbatorind x ani de cand au fost ocupati de germani, aceasta insemnand :primul pas al unei colaborari ulterioare care va deveni motorul Uniunii Europeneetc etc. Nu cred ca ai sa vezi, iar daca s-ar intampla "frustrarile"(indreptatite de fapt)ale noastre ar fii nimic pe langa ce ar insemna un asemenea eveniment in ochii opiniei publice.
Daca asa ceva nu cred ca s-a mai intamplat, stiu sigur ca in ultimi ani in Europa tot mai multe muzee organizeaza sarbatori legate de ELIBERARE sau de (RE)CASTIGAREA INDEPENDENTEI!
Aceasta postare a fost editata de horia: 13 October 2006 - 01:02 AM
Postat 13 October 2006 - 08:09 AM
Deci, pina una alta, il putem considera pe Traian un fel de .....Dragos Voda!
Postat 13 October 2006 - 08:25 AM
Misto petitia

Postat 13 October 2006 - 08:53 AM
Z-mare, la Oct 13 2006, 07:09 AM, a spus:
Deci, pina una alta, il putem considera pe Traian un fel de .....Dragos Voda!
Aoleu! Z-tule cum sa schimbe traian soarta noastra a dacoromanilor, ????de dacoromani nu putem vorbii decat dupa cucerire, el a schimbat soarta DACILOR. Iar despre traditii, limba, obiceiuri te cam inseli.
Cat priveste descalecatul iara te insel. Cf definitiei din manualele de istorie descalecatul este un aport demografic,de traditi,de obiceiuri si de limba intr-un spatiu nelocuit care capata asfel formele incipiente ale unei forme de organizare statala..Si in general cei care descalecau erau cei care fugeu de asuprire si cautau un loc nou unde sa traiasca independent.
Ex: Dragos fuge din Maramures datorita coroanei maghiare, Negru Voda fuge spre Campulung din aceeasi cauza. Etc.\
Si mai e ceva.Descalecatorii nu jefuiesc, nu omoara nu etc pt ca de obicei teritoriul pe care si-l aleg este nelocuit.
Postat 13 October 2006 - 09:00 AM
Citeaza

Postat 13 October 2006 - 09:25 AM
Inteleg ca poate cei mai noi n-au habar de regula nescrisa 'suntem machetesti, ne ocupam de machete' desi mi se pare evidenta... De la cei mai vechi am insa pretentii

Cum am spus... Cine are frustrari vechi de 1900 de ani, problema lui. Cred ca e doar o problema de mult timp liber si energie ramasa nefolosita pentru cauze mai bune.
Case closed.