Pagina 1 din 1
Cauciuce din....cauciuc cum le repar ?
Postat 12 October 2006 - 11:09 PM
si ultima; la cel din stanga am incercat ceva: am pus Contacta de la Revell peste niste bucatele de cauciuc, am asteptat pana s-au dizolvat bine, iar cu pasta astfel obtinuta, am incercat sa repar. L-am mai frecat putin cu smirghel de 240, dar nu sunt multumit de rezultat....ce pot sa le fac ca sa arate cat de cat decent ?

Postat 13 October 2006 - 07:57 AM
Pai le duci la ...resapat
O solutie ar fi: le pui pe un strung, le racesti cu azot lichid si le prelucrezi cum vrei tu
Bun, cuciucul se prelucreaza destul de greu, mai ales amatoriceste. Cred ca doar pe un strund, la viteza mare si cu un cutit bine ascutit mai poti face ceva, dar metoda asta pare putin peste mina. Mai poti face un cep, un fel de janta, pe care o prinzi intr-o bormasina si, la ud, incerci sa rectifici cite ceva.
Mai poti incerca, fie o copie in rasina din care faci un master bun pe care apoi il recopiezi, fie, daca gasesti, cumperi nite "cauciucuri" din rasina.
Poate mai sunt si alte idei :-?

O solutie ar fi: le pui pe un strung, le racesti cu azot lichid si le prelucrezi cum vrei tu

Bun, cuciucul se prelucreaza destul de greu, mai ales amatoriceste. Cred ca doar pe un strund, la viteza mare si cu un cutit bine ascutit mai poti face ceva, dar metoda asta pare putin peste mina. Mai poti face un cep, un fel de janta, pe care o prinzi intr-o bormasina si, la ud, incerci sa rectifici cite ceva.
Mai poti incerca, fie o copie in rasina din care faci un master bun pe care apoi il recopiezi, fie, daca gasesti, cumperi nite "cauciucuri" din rasina.
Poate mai sunt si alte idei :-?
Postat 13 October 2006 - 02:02 PM
Z-mare, la Oct 13 2006, 07:57 AM, a spus:
Cred ca doar pe un strund, la viteza mare si cu un cutit bine ascutit mai poti face ceva, dar metoda asta pare putin peste mina. Mai poti face un cep, un fel de janta, pe care o prinzi intr-o bormasina si, la ud, incerci sa rectifici cite ceva.
aia cu azot lichid e tare

E buna ideea cu strungul, numai ca o sa o adaptez un pic: am o freza de lemn acasa care are vreo 30.000 r/min. O sa incerc cu asta sa vedem ce iese.
Multumesc.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1