Postat 17 November 2006 - 01:17 AM
Mi-e teama ca nu exista un raspuns simplu la intrebarile tale. Mai ales ca nu exista "un magazin"...
Uite, ca sa comand online eu folosesc urmatorul "algoritm"...
Imi vine ideea ca as fi mai fericit daca as lucra un "ceva"...
Ma apuc sa caut "ceva"-ul in magazinele care stiu ca ar putea sa-l aiba.
E produs asiatic? Il caut in primul rand in magazinele din Asia... E american? Il caut in magazinele din State. E european? Il caut la cele europene...
Sa zicem ca l-am gasit intr-un magazin. Este OK pretul la care l-am gasit? Daca da, trecem mai departe. Daca nu, mai cautam.
Am cum sa platesc pentru el la magazinul respectiv? Card-urile care le am la dispozitie sunt acceptate la respectivul magazin? Daca nu, mai cautam.
Cum stam cu transportul? Mi se calculeaza online? Exista liste? E stabilit inainte, e stabilit la expeditie, e procent pe valoare, e dupa fazele lunii? Daca imi convine si consider rezonabil transportul, ok, daca nu, mai caut.
Ce stiu despre magazin? Oameni seriosi, marfa in stoc sau stau juma' de an pana imi trimit ceva? Relatiile cu clientii cum trebuie, sau considera ca EI iti fac un serviciu?
De obicei, dupa atatea intrebari, raspunsurile multumitoare reduc optiunile la 1-2 variante... Se pun produsele in comanda, se plateste, se asteapta hartiuta de la posta ca sa mergem sa ridicam coletul. Si sa socializam cu vamesul...
Acum, concret. Am 3 card-uri cu care platesc, dupa caz. Care este acceptat, care are bani pe el, care imi convine sa-l folosesc.
Am un Visa in lei de la BRD (destul de rar il folosesc), un Visa Electron in lei Raiffeisen (merge in destule locuri, dar unii nu prea accepta Electron-uri), si un Taifun (Mastercard) de la BancPost (card-ul de baza, insa mi se pare cea mai de 2 lei vechi banca ca servicii, mereu ma enervez cand trec pe la ei)
Comand de pe:
Asia:
www.luckymodel.com (HK) - preturi bune, transport stabilit in prealabil, plata in avans. Am avut ceva meciuri cu ei, cand n-au fost in stoc chestii. Comand des.
www.hobbyeasy.com (HK) - preturi bune, transport stabilit in prealabil, plata cand se trimite coletul. La fel de des.
www.hlj.com - preturi bune la unele chestii, maricele la altele, transport numai EMS (prioritar), costisitor, la cost. Plata la trimiterea coletului. Comand cand au cea mai buna oferta, sau cand ma grabesc.
www.1999.co.jp - stiu ca exista, am auzit de bine, n-am comandat.
US:
www.greatmodels.com / www.kitlink.com - preturi bune, varietate imensa de produse, un sistem bizar de stoc si prelucrare comenzi. Costuri de transport rezonabile, la cost. Plata la expedierea coletului. Comandam des, m-a enervat sistemul de stocuri si am renuntat.
www.rollmodels.com - preturi bune la unele chestii, transport la cost, plata la expeditie. Am comandat nimicuri, n-am o parere formata.
www.meteorprod.com - preturi bune la ce e US, seturi de detalii, decal-uri, etc... Costuri de transport rezonabile, la cost. Plata la expedierea coletului. Am comandat destul de des, nici o problema
Europa:
UK:
www.hannants.co.uk - MAGAZINUL online din Europa, varietate foarte mare, stoc serios, preturi... Britanice insa (ceva mai mari). De asemenea, costurile de expeditie sunt ceva mai mari. Plata la expeditie. Pentru decal-uri/PE-uri/carti trimit la plic, nu trece prin vama, pret de expeditie fix. Preferatii mei pentru decal-uri, si kit-uri daca nu le gasesc altfel.
www.modelsforsale.com - varietate bunuta, preturi bunute... In plus, au oferta de kit-uri second-hand/raritati. Costuri de expeditie foarte mici, foarte serviabili si prompti. Mi-a facut placere intotdeauna sa iau de la ei, daca am avut ce. Te intreaba daca iti convin costurile de transport inainte sa debiteze card-ul.
www.whiteensignmodels.com - Orientati spre marina/nave, produc niste vopsele email bestiale. Cele mai rapide comenzi, 1 saptamana de la comanda aveam vopselele in manuta... S-au mai lenevit un pic in ultimul timp, parca. Recomand.
Am obosit, continuam cu restul Europei mai incolo....