Forum Machete,Modelism,Hobby: Magazine online - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Magazine online care, ce si cum

#1 Useril este offline   serj 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 90
  • Inregistrat: 28-May 06

Postat 17 November 2006 - 12:29 AM

De obicei folosesc magazine On-line din Ro ca sa-mi cumpar machete... problema e ca unele nu prea se gasesc (cum ar fi si He-112) si tebuie sa apelez la exporturi. Inca nu am comadat niciodata de prin alte meleaguri.

As vrea sa fac un poll cu cateva nume de magazine on-line din afara tarii, dar nu prea am idee ce sa pun in lista... Cu alte cuvinte:
Daca cineva, care a comadat on-line de prin alte tari si stie nume de magazine (de la care a comndat si a fost multumit) ar incepe un poll in care sa votam magazinul preferat, ar fi o idee buna! [finaly! end of proposition].

Pareri despre magazine, moduri de plata, carduri acceptate, costuri de transport si alte chestii de genul asta, ar creea un topic interesant de citit mai ales pentru cei mai putin experimentati in comenzi din afara tarii.

Nume de magazine au fost discutate si in topicuri separate, dar (zic eu) ar arata mai bine la comun.

Aceasta postare a fost editata de serj: 17 November 2006 - 12:31 AM

#2 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 17 November 2006 - 01:17 AM

Mi-e teama ca nu exista un raspuns simplu la intrebarile tale. Mai ales ca nu exista "un magazin"...

Uite, ca sa comand online eu folosesc urmatorul "algoritm"...

Imi vine ideea ca as fi mai fericit daca as lucra un "ceva"...
Ma apuc sa caut "ceva"-ul in magazinele care stiu ca ar putea sa-l aiba.
E produs asiatic? Il caut in primul rand in magazinele din Asia... E american? Il caut in magazinele din State. E european? Il caut la cele europene...

Sa zicem ca l-am gasit intr-un magazin. Este OK pretul la care l-am gasit? Daca da, trecem mai departe. Daca nu, mai cautam.
Am cum sa platesc pentru el la magazinul respectiv? Card-urile care le am la dispozitie sunt acceptate la respectivul magazin? Daca nu, mai cautam.
Cum stam cu transportul? Mi se calculeaza online? Exista liste? E stabilit inainte, e stabilit la expeditie, e procent pe valoare, e dupa fazele lunii? Daca imi convine si consider rezonabil transportul, ok, daca nu, mai caut.
Ce stiu despre magazin? Oameni seriosi, marfa in stoc sau stau juma' de an pana imi trimit ceva? Relatiile cu clientii cum trebuie, sau considera ca EI iti fac un serviciu?

De obicei, dupa atatea intrebari, raspunsurile multumitoare reduc optiunile la 1-2 variante... Se pun produsele in comanda, se plateste, se asteapta hartiuta de la posta ca sa mergem sa ridicam coletul. Si sa socializam cu vamesul...

Acum, concret. Am 3 card-uri cu care platesc, dupa caz. Care este acceptat, care are bani pe el, care imi convine sa-l folosesc.
Am un Visa in lei de la BRD (destul de rar il folosesc), un Visa Electron in lei Raiffeisen (merge in destule locuri, dar unii nu prea accepta Electron-uri), si un Taifun (Mastercard) de la BancPost (card-ul de baza, insa mi se pare cea mai de 2 lei vechi banca ca servicii, mereu ma enervez cand trec pe la ei)

Comand de pe:
Asia:
www.luckymodel.com (HK) - preturi bune, transport stabilit in prealabil, plata in avans. Am avut ceva meciuri cu ei, cand n-au fost in stoc chestii. Comand des.
www.hobbyeasy.com (HK) - preturi bune, transport stabilit in prealabil, plata cand se trimite coletul. La fel de des.
www.hlj.com - preturi bune la unele chestii, maricele la altele, transport numai EMS (prioritar), costisitor, la cost. Plata la trimiterea coletului. Comand cand au cea mai buna oferta, sau cand ma grabesc.
www.1999.co.jp - stiu ca exista, am auzit de bine, n-am comandat.

US:
www.greatmodels.com / www.kitlink.com - preturi bune, varietate imensa de produse, un sistem bizar de stoc si prelucrare comenzi. Costuri de transport rezonabile, la cost. Plata la expedierea coletului. Comandam des, m-a enervat sistemul de stocuri si am renuntat.
www.rollmodels.com - preturi bune la unele chestii, transport la cost, plata la expeditie. Am comandat nimicuri, n-am o parere formata.
www.meteorprod.com - preturi bune la ce e US, seturi de detalii, decal-uri, etc... Costuri de transport rezonabile, la cost. Plata la expedierea coletului. Am comandat destul de des, nici o problema

Europa:

UK:
www.hannants.co.uk - MAGAZINUL online din Europa, varietate foarte mare, stoc serios, preturi... Britanice insa (ceva mai mari). De asemenea, costurile de expeditie sunt ceva mai mari. Plata la expeditie. Pentru decal-uri/PE-uri/carti trimit la plic, nu trece prin vama, pret de expeditie fix. Preferatii mei pentru decal-uri, si kit-uri daca nu le gasesc altfel.
www.modelsforsale.com - varietate bunuta, preturi bunute... In plus, au oferta de kit-uri second-hand/raritati. Costuri de expeditie foarte mici, foarte serviabili si prompti. Mi-a facut placere intotdeauna sa iau de la ei, daca am avut ce. Te intreaba daca iti convin costurile de transport inainte sa debiteze card-ul.
www.whiteensignmodels.com - Orientati spre marina/nave, produc niste vopsele email bestiale. Cele mai rapide comenzi, 1 saptamana de la comanda aveam vopselele in manuta... S-au mai lenevit un pic in ultimul timp, parca. Recomand.

Am obosit, continuam cu restul Europei mai incolo....

#3 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 17 November 2006 - 07:04 AM

Cartula !! Ce raspuns exhausitiv !!!
Avem deja un articol, pe bune !!
Salveaza-l cumva la "Articole" :idea:

PS: la www.1999.co.jp sunt se pare probleme cu plata. Tocmai ce sunt "santajati" ca la ei nu merg "cardurile noastre", iar la HLJ (oarecum rivalii lor) da. Daca nu ne vor banii, sa fie sanatosi; ii vom da altora ! :-D

Aceasta postare a fost editata de Blue-Max: 17 November 2006 - 07:08 AM

#4 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879

Postat 17 November 2006 - 09:12 AM

Salut,
Fain articol despre magazine virtuale Cartula :-D
Eu am incercat chiar zilele astea sa comand la 1999. Nici Mastercardul de ING nici Taifunul nu au mers. Invariabil primeam mesajul "your CC is not available" :-D
Si a mers cu succes apoi pe HLJ :-D Am concluzionat ca problema e la ei ;-)
A reusit cineva sa comande de la ei?
Multumesc si spor,
Bill

#5 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 17 November 2006 - 09:16 AM

Bill, la Nov 17 2006, 10:12 AM, a spus:

Si a mers cu succes apoi pe HLJ :-D Am concluzionat ca problema e la ei :-D

Bill,

Fi te rog sigur, ca cei de la 1999, sa inteleaga acest aspect !!!
Nu-i ierta ! :-D

#6 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879

Postat 17 November 2006 - 09:22 AM

Blue(s) brother Max :-D
I-am facut sa inteleaga exact. Inainte de a comanda la HLJ le-am scris si au raspuns convinsi ca CC-ul meu nu are autorizare sa faca plati in afara tarii. Si sa verific cu banca mea :-D . Dar tocmai inainte cu 15 minute mersese cu succes la Hobbyeasy si a doua zi a mers, asa cum spuneam, la HLJ (cu aproape aceleasi articole pe care le doream si de la ei). Le-am spus clar toata povestea marele final fiind ca am comandat de la HLJ marfa fiindca de la ei nu am reusit. De atunci au intrat in "silenzio stampa" :-D
Spor,
Bill ;-)

Aceasta postare a fost editata de Bill: 17 November 2006 - 09:23 AM

#7 Useril este offline   cid 

• Membru senior
  • Postari: 357
  • Inregistrat: 13-December 04
  • Interests:Aviatie

Postat 17 November 2006 - 09:41 AM

Bun topic !

Ceva informatii despre cele cehesti si poloneze ?

Ma intereseaza findca as vrea sa comand de la ei ceva accesorii.
Am o gramada de kit-uri deosebite cumparate de la PAVEL si vreau sa ma apuc sa le fac ca lumea.

Stiu ca sunt membri care au comandat de la ei.

HOBBYSHOP
MODELIMEX
JADAR

Aceasta postare a fost editata de cid: 17 November 2006 - 09:43 AM

#8 Useril este offline   serj 

• Membru deplin

Postat 18 November 2006 - 01:08 AM

A inceput promitator topicul asta, e foarte util, merci carula!...
Pentru cei care nu au cu ce/cum sa faca o comnda externa, se pare ca cineva s-a gandit si la asta:
http://cartula.net/m...?showtopic=1613

Aceasta postare a fost editata de serj: 18 November 2006 - 01:09 AM

#9 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 18 November 2006 - 01:41 AM

Pai continuarea... Sunt cam obosit si as face-o maine... Daca nu-i cu suparare...

#10 Useril este offline   serj 

• Membru deplin

Postat 20 November 2006 - 08:01 PM

serj, la Nov 18 2006, 01:08 AM, a spus:

Pentru cei care nu au cum sa faca o comanda externa, se pare ca cineva s-a gandit si la asta:
http://cartula.net/m...?showtopic=1613

part 2 :-D
http://cartula.net/m...?showtopic=1621

#11 Useril este offline   serj 

• Membru deplin

Postat 03 December 2006 - 09:10 PM

Pana Cartula are timp de un nou post.. fac si eu ce pot. :-D pastrez topicul pe prima pagina

#12 Useril este offline   Maverick 

• Maverick
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 11-December 04
  • Interests:Mig's

Postat 20 December 2006 - 05:26 AM

Domnilor a comandat cineva de aici?
http://www.fujimimok...ct/hseries.html

M-ar interesa MF,RF si binenteles MF Romanian,sunt foarte multamit de Bis primit de la Radub si in materie de 21 a-si vrea sa merg tot pe mana lu nea Fuji

Ii kitu prezentat de Haneto aici pe forum... nu mai stiu exact titlul topicului :whistle:

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1166585179.jpg

Aceasta postare a fost editata de Maverick: 20 December 2006 - 05:39 AM

#13 Useril este offline   Arhi 

• Membru senior
  • Postari: 591
  • Inregistrat: 05-October 05

Postat 20 December 2006 - 05:32 AM

Uite-l gata facut!
http://www.thepmw.co...i=15068&t=15068

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: mig_21a.jpg

#14 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 20 December 2006 - 08:02 AM

Maverick, la Dec 20 2006, 05:26 AM, a spus:

Te rog sa remarci ca site-ul e exclusiv in limba japoneza si deci dedicat doar cumparatorilor care stiu aceasta limba de larga circulatie .... 8-)
Lamurit ?!

#15 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 20 December 2006 - 09:30 AM

Blue-Max, la Dec 20 2006, 08:02 AM, a spus:

Maverick, la Dec 20 2006, 05:26 AM, a spus:

Te rog sa remarci ca site-ul e exclusiv in limba japoneza si deci dedicat doar cumparatorilor care stiu aceasta limba de larga circulatie .... 8-)
Lamurit ?!

Nu prea inteleg de ce va tot duceti atat de departe ca sa gasiti prezentarea unei lucrari mai ales cand acea lucrare a fost prezentata si aici de insasi autor, colegul nostru de forum, - Haneto
http://cartula.net/m...?showtopic=1352
Limba pare ceva mai prietenoasa :whistle:.
Bafta!

#16 Useril este offline   Schumy 

• Membru senior
  • Postari: 181
  • Inregistrat: 27-September 06

Postat 20 December 2006 - 10:49 AM

Putin off topic..... acel mig 21 RoAf facut de fujimi este de fapt un BIS si vandut ca MF. Daca vreti sa aiba o imatriculare corecta aceea este 165(singurul Lancer bis)care... nu zboara

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi