lege sau cenzura? insemne germane
Postat 17 November 2006 - 08:59 PM
la magazinul Modelism din Cocor tocmai au venit kituri Tamya 1/35....
tentante, chiar si la pret dar....
vinzatorul mi-a atras atentia ca insemnele fasciste de pe uniforme si blindate (pe desenul cutiei) sint acoperite cu markerul negru!!"!!
pe cutie treaca-mearga, dar si decal-urile din interior sint la fel....acoperite cu negru...
unde este adevarul istoric?
ce urmează?
filmele cu "nemti si romani"?
alte insemne (eventual crestine)?
ce zic fratii de chestia asta?
salutare...
Postat 17 November 2006 - 09:33 PM
Asa ca Arhi, poti sa stai linistit cu propaganda comunista si romanii zilelor noastre

Postat 17 November 2006 - 09:44 PM

Gabi, putem totusi posta o zvastica mare si lata, la tine pe Forum, ca semn de nemultumire?
Postat 17 November 2006 - 09:51 PM
Citeaza
Pai, da-cum-dar ! Se stie ca-i un simbol nevinovat, al soarelui chiar...
Doar ca vajnicii urmasi "artisti plastici" ai neprihanitilor teutoni, l-au rotit oleaca...
Iar neprihanitii teutoni sunt drepti cumetrii cu traco-geto-dacii, d'acilea de la noi, din... "ombilico del mondo"...
Postat 17 November 2006 - 10:00 PM
Arhi, la Nov 17 2006, 10:44 PM, a spus:
Arhi, daca tot tii sa protestezi, de ce nu-ti faci tricou sa iesi cu el pe strada? Ar fi bine sa citesti legea inainte insa

Ca veni vorba, nu-i asa ca-i misto sa avem o parere despre parerea cuiva care are o parere? Dupa cum am zis, nu imi aduc aminte sa se practice innegrirea de catre magazin a vreunui insemn, asa ca mai moale cu supozitiile, mai ales cele la mana a 2-a.
Postat 17 November 2006 - 10:06 PM
Nu comentez aceasta atitudine a diferitelor tari. Stiu ei poate ce stiu.
Nu demult intors din Teutonia, unde am avut placerea sa stau vreo 17 zile, va pot informa ca neo-nazismul nu e chiar inexistent si doar o himera.
Nu, nu m-au alergat pe strazi baieti rasi in cap si cu zvastici tatuate !
Dar in nu stiu ce orasel, unde s-a organizat la muzeul local o expozitie in memoria Annei Frank, in piata centrala, baieti din dreapta radicala, au ars in public exemplare din Jurnalul Annei Frank. Si nimeni nu a intervenit.
Chiar primarul acelei localitati, a aparut la tv si o scalda, incercand sa se explice, de pasivitatea de care el insusi a dat dovada ....
Sigur ca a iesit tambalau ulterior, vuiau jurnalele de tv (de unde am aflat si eu), asa ca sa-i lasam pe nemti sa sufle si in iaurt.
Sper ca nu v-am plictisit cu aceasta mica interventie !

Si dati-mi voie sa inchei cu:
Drang nach Osten !
:hammer:
Aceasta postare a fost editata de Blue-Max: 17 November 2006 - 10:09 PM
Postat 17 November 2006 - 10:07 PM
Postat 17 November 2006 - 10:12 PM
Arhi, la Nov 17 2006, 08:44 PM, a spus:
poti ca doar a fost semnul nationalistilor romani din Transilvania in perioada interbelica, inaintea nationalistilor germani!
Aceasta postare a fost editata de horia: 17 November 2006 - 10:45 PM
Postat 17 November 2006 - 10:19 PM
Hitler, Magul Intunericului
autor: Jean Prieur
-insa, simbolul este deja compromis
-dupa parerea mea, degeaba este cenzurata zvastica, daca nu este cenzurat si semnul SS-ului
Postat 17 November 2006 - 10:20 PM
Arhi, la Nov 17 2006, 11:07 PM, a spus:
Esti sigur ca-i mai deplasata decat intrebarea asta?
Citeaza
Eh, scrisesem mai multe, dar n-am chef de polemici stupide...
PS: nu e mai simplu sa intrebati cine si de ce la prima mana, decat sa va lansati in tot felul de supozitii? Ca asa ar fi normal...
Aceasta postare a fost editata de cartula: 17 November 2006 - 10:34 PM
Postat 17 November 2006 - 10:58 PM
Ordonantă de urgentă nr. 31
din 13 martie 2002
..............
Art. 4. - (1) Răspândirea, vânzarea sau confectionarea de simboluri fasciste, rasiste ori xenofobe, precum si detinerea, in vederea răspândirii, a unor astfel de simboluri se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea unor drepturi.
(2) Cu aceeasi pedeapsă se sanctionează si utilizarea in public a simbolurilor fasciste, rasiste sau xenofobe.
(3) Nu constituie infractiune fapta prevăzută la alin. (1) sau (2), dacă este săvârsită in interesul artei sau stiintei, cercetării ori educatiei.
................
Postat 17 November 2006 - 11:02 PM
cartula, la Nov 17 2006, 10:58 PM, a spus:
................
Ufff.......
Chiar ma ingrijorasem..... , ca am in plan anumite diorame ce vor contine si steaguri naziste. :-? ...ca de; totul trebuie sa fie cat mai autentic.
Aceasta postare a fost editata de AlexGiuglea: 17 November 2006 - 11:03 PM
Postat 17 November 2006 - 11:10 PM
In primul rand, n-am de ce sa port tricoul tau, pentru ca nu-s nazist! Intrebarea mea era insa absolut normala pentru un forum de discutii - care ar trebui sa fie LIBER la capitolul nostru! Discutarea despre simbolurile cu pricina s-ar situa la Art.4, alineatul 3, din legea pe care o citezi! Da-mi voie sa-ti spun ca ai o atitudine nepotrivita, iar eu m-am simtit jignit de "argumentele" tale in privinta tricoului.