Jagdpenzer IV L/70
Postat 18 January 2007 - 08:46 PM
Z imi palce mult cum a iesit insa nu ma pot abtine de la o mica circoteala Avind in vedere gradul de uzura , de obicei de aici incepeau accidentele care dau un plus de vitalitate unui model de tanc . Aparatorile din fata si spate erau mult mai lovite ,gaurite, ruginite, ridicate in sus, sau lipseau uneori pe o portiune destul de mare . Se pierdeau elemente din scuturile laterale sau uneori erau inlocuite cu altele ( care fiind preluate de te miri unde ) , aveau alte culori ( uneori camuflaj de la alt vehicol).E bine ,cind lucrezi (desigur ca si la avioane ) , sa ai vreo foto si ceva istoric la indemina , pt a vedea gradul de deteriorare , sau de cit timp era in lupta ,in ce conditii , etc. Mult succes
Postat 19 January 2007 - 08:58 AM
Ai perfacta dreptate Dany. Am vrut sa fac asata, mai ales ca aveam "fuste" din PE, dar...sa zicem ca a pune rugina e mai usor decit a indoi, mototili si gauri niste "fuste"
Si, neavind niste fotografii la indemina, era riscant sa fac ceva din imaginatie. Fustele au fost doar "julite" in zonele jos , fata si spate, si nitel pe lateral. Cred ca ecranul de "praf" a mascat aceste "lucraturi".
Apropo, ca m-a intrebat si Cata, L 48 avea antena? Logic cred ca ar trebui sa aiba, una scurta, montata undeva in dreapta (daca privesti din spate) pentru comunicatii intertanc. Din pacate nu am vazut asa ceva in fotografiile avute la indemina. E drept, putine, blindatele sunt doar un hobby la ....hobby

Apropo, ca m-a intrebat si Cata, L 48 avea antena? Logic cred ca ar trebui sa aiba, una scurta, montata undeva in dreapta (daca privesti din spate) pentru comunicatii intertanc. Din pacate nu am vazut asa ceva in fotografiile avute la indemina. E drept, putine, blindatele sunt doar un hobby la ....hobby

Postat 19 January 2007 - 09:08 AM
Fustele erau intradevar deteriorate usor, dar prin gaurire sau piedere. De indoit era mai greu pentru ca se faceau din tabla de 8mm, care nu e putin lucru, in plus sistemele de prindere s-ar fi rupt mai degraba daca fustele suportau indoituri, asa ca erau facute sa se piarda usor.
Postat 19 January 2007 - 09:42 AM
Z-mare, la Jan 19 2007, 08:58 AM, a spus:
Apropo, L 48 avea antena? Logic cred ca ar trebui sa aiba, una scurta, montata undeva in dreapta (daca privesti din spate) pentru comunicatii intertanc.
Bineinteles, Zetule, exact acolo unde ai zis matale.
In coltul din dreapta, din spatele cazematei.
N-am la indemana o fotografie, cand o sa am timp sa caut, o sa postez.
---------------------------------------------------------------------------------
PS> Uite, sper sa-ti fie mai utila asta:
Aceasta postare a fost editata de DRAGOS: 19 January 2007 - 09:52 AM
Postat 19 January 2007 - 11:50 AM
Chiar daca fotografia postata de Cata, este de la un Jagdpanzer IV L70 (V) timpuriu, aflat la Aberdeen, este o buna ilustrare a chestiunii care-l preocupa pe Zetul, deoarece si L48/F, avea antena standard, in acelasi loc.
Pentru cine vrea sa vada fotografia mai mare, iata link-ul:
http://tanxheaven.co...panzerIV-50.JPG
Pentru cine vrea sa vada fotografia mai mare, iata link-ul:
http://tanxheaven.co...panzerIV-50.JPG
Postat 19 January 2007 - 02:21 PM
Scuza-ma Z , am fost putin neclar . Aparatorile de senile(nu stiu exact termenul) sint cele care spuneam ca se deterioreaza (uneori foarte mult ,fiind construite din otel subtire). In special segmentele de la inceputul sau sfirsitul acestor aripi.Primele si ultimele segmente le acestor aparatori aveau o legatura mobila cu balamale la restul aripii, astfel ca ele se puteau ridica in sus(fie accidental - soc sau obiecte de pe teren , fie de catre echipaj pentru acces mai facil la schimbarea senilei ). In multe foto aceste legaturi fie sint facute ferfenita , sint ridicate in sus ,sau lipsesc uneori cu o bucata mare din restul aripii aparatoare de senila .In schimb asa cum a zis si Ahmed , scuturile -"fustanelele" ,laterale nu ajungeau sa se deterioreze prea puternic (caci se pierdeau). Apareau indoituri usoare ale colturilor dinspre directia de mers si uneori o valurile usoara a marginii de jos a scutului. Asta era si partea ce mai expusa "invechelilor"(rugina , noroi ,zgireturi).
Postat 19 January 2007 - 07:48 PM
Citeaza
Z-tule si aveai site-ul

In desenul lui Dragos antena are lungimea putin mai mica decit a tancului, cam cum am facut eu. Treaba ramasa inca nelamurita

Ahmed, buna precizarea ta.
Dany, mersi de poze, sunt interesante. Initial m-am gindit sa fac aparatorile din tabla de cupru de 0,5 mm si sa le crimpotesc bine. Am renuntat. Poate data viitoare... Vezi ca o sa intri pe lista celor ce vor fi batuti la cap, in caz ca e nevoie

Postat 19 January 2007 - 10:13 PM
Z-mare , iti recomand pentru inceput ( pentru deschiderea apetitului) siteul unui "nenea"cech foarte cumsecade care expune fara retinere sau zgircenie niste poze foarte frumoase si mari de pe la sfirsitul razboiului (si nu numai)Atmosfera e mirifica si seamana mult cu vestul tarii noastre (aviz pt diorame eventual). Vei gasi si ceva avioane ( si cit m-am zvircolit sa gasesc foto la acele inmatriculari...in special la acele FW -uri ). Dolin Hrusky - history web (pe google) . Daca l-ai gasit si ti-ai clatit ochii pe fotoalbum 1939-1945 incerca si linkurile (interesante).