Forum Machete,Modelism,Hobby: White Spirit ?! Numai exista ?! - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

White Spirit ?! Numai exista ?!

#1 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 31 December 2006 - 05:10 PM

Fratilor,

Stiu ca momentul nu e prea bine ales si ca atentia va e captata in proportie de masa catre bucate, alcooale si alte repere profund lumesti ! :pint:

Dar ma framanta in ajun de An Nou o intrebare: numai exista pe piata romaneasca diluantul numit "White Spirit" ?! De peste o luna il caut in toate magazinele de profil din zona si parca a intrat in pamant. Mai mult, vanzatorii dau din cap cu superioritate si afirma ca produsul s-ar fi retras din comert .... :-? :-x

Stiti ceva in acest sens ?!

#2 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12689
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 31 December 2006 - 06:08 PM

Da, se gaseste la magazinele Bricostore, 9 lei litra! E si mai ieftin dar ....pute! :pint:

#3 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 31 December 2006 - 06:09 PM

Aceeasi problema si prin Bucuresti, si asta nu de ieri-alaltaieri, ci de cateva luni bune. Noroc ca nu mai folosesc, iar pentru micile chestii unde ma foloseam de el, mai am stocuri.
Sa speram ca o sa apara din nou.

#4 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 31 December 2006 - 06:11 PM

Z-mare, la Dec 31 2006, 06:08 PM, a spus:

Da, se gaseste la magazinele Bricostore, 9 lei litra! E si mai ieftin dar ....pute! :pint:

Ai luat de curand? Recunosc ca n-am fost insistent, dar n-am prea mai vazut prin Brico ceva pe care sa scrie "White Spirit", in ultimele 3-4 luni cel putin.

#5 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 31 December 2006 - 06:22 PM

Aha ! Inseamna ca e doar o gaura in aprovizionarea locala banateana :pint: .

Pt. bucuresteni, prin amabilitatea lui Kamob direct pe PM (multumesc :-D):
" Mai exista, si inca bine; iti recomand magazinele si distribuitorii Policolor; gasesti la 0,5l foarte repede.
Daca esti din Bucuresti, incearca SC MATRIX DISTRIBUTION SRL, pe Bd. Timisoara, la Complexul Comet.

#6 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12689
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 31 December 2006 - 06:23 PM

Nu am luat, dar am vazut in raft la Mr. Brocostore Mihai Bravu, inainte de Craciun. Aveau la mai multe preturi (probabil functie de producatori) si de asemenea o multime de diluanti pentru emailuri.

#7 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 31 December 2006 - 06:25 PM

Vesti bune, atunci...

#8 Useril este offline   onliner 

• Membru deplin
  • Postari: 40
  • Inregistrat: 02-December 05

Postat 31 December 2006 - 09:07 PM

Joi am trecut si eu pe la mr.bricolaje pe Mihai Bravu si aveau la sticle de 1l.

#9 Useril este offline   razvannicola 

• Membru deplin
  • Postari: 25
  • Inregistrat: 21-August 05

Postat 01 January 2007 - 12:17 PM

Da, daaaa..... Eterna poveste. De cand cu aderarea la UE, fratilor, au fost date sau puse in sfarsit in aplicare o serie de legi noi ( sau mai vechi, care nu prea au fost aplicate). Printre ele si tampenia cu regimul sustantelor toxice si periculoase. Fara sa ne dam seama, avem de tras.... Cand Pavel a adus vopsele Agama, l-am intrebat daca nu cumva a adus si thinner ptr. acrilice-ptr. utilizarea lor in aerograf. Mi-a raspuns, pe buna dreptate, ca, si cu vopsele doar-atentie,acrilice, si aia de la Vama tot au strambat din nas. A avut bietu' om dreptate- conform legislatiei internationale, la care si Romania este parte, nu e voie-la posta sau la Vama cu: vopsele(????), diluanti, SPRAYURI-!!!! sau alte minunatii dintr-aceste cu iz de regim special. Pavel a adus si-o sa mai aduca vopsele, dar multi comersanti- chiar mari, cum e Bricostore- se lasa pagubasi cand e vorba de astfel de substante. De ce?- detinerea lor in scopul comercializarii necesita o autorzatie speciala eliberata de Biroul de Substante Toxice si Explozivi al Politiei.

#10 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 01 January 2007 - 07:53 PM

Nu stiu care sunt reglementarile in vigoare, sper numai ca pe noi sa nu ne ia prea tare.. :pint:

Va aduc totusi la cunostiinta un diluant, cu care eu lucrez de vre-o 5 luni si care s-a comportat excelent cu toate tipurile de emailuri pe care le am, Revell, Tamiya, Humbrol si MM si nu numai atat, dar nici macar nu "pute". Cum o poza face 1000 de palavre...

Daca il gasiti vi-l recomand cu toata increderea...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Diluant_001.jpg

Aceasta postare a fost editata de Flyboy: 01 January 2007 - 07:54 PM

#11 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 01 January 2007 - 11:08 PM

Flyboy, la Jan 1 2007, 07:53 PM, a spus:

Va aduc totusi la cunostiinta un diluant, cu care eu lucrez de vre-o 5 luni si care s-a comportat excelent cu toate tipurile de emailuri pe care le am, Revell, Tamiya, Humbrol si MM si nu numai atat, dar nici macar nu "pute". Cum o poza face 1000 de palavre...

Daca il gasiti vi-l recomand cu toata increderea...

OK !
Multumim !

Cum ramane cu ... "daca il gasiti .... "
De ce nu l-am gasi ?! :-?
Mai exact, tu de pe unde il ai ?!

#12 Useril este offline   goposaurus 

• Membru senior
  • Postari: 2091
  • Inregistrat: 22-June 06
  • Interests:Aviatia, in general

Postat 02 January 2007 - 11:31 AM

Chiar, de unde l-ai luat?

#13 Useril este offline   razvannicola 

• Membru deplin

Postat 02 January 2007 - 06:16 PM

Tu, Flyboy, stii bine care sunt reglementarile, ca doar suntem din aceeasi bransa si stii treaba cu toxicele. Asa-i si cu astea, mai pe-ntelesu' tuturor nimeni nu vrea, dintre comersanti sa-si complice existenta in caz de controale- Doamne Fereste- pentru doua tzoiuri de white spirit. Apropo, unde pot si eu sa gasesc alcool izopropilic-ptr.diluat acrilice de Tamiya?

#14 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 02 January 2007 - 06:56 PM

razvannicola, la Jan 2 2007, 06:16 PM, a spus:

Tu, Flyboy, stii bine care sunt reglementarile, ca doar suntem din aceeasi bransa si stii treaba cu toxicele. Asa-i si cu astea, mai pe-ntelesu' tuturor nimeni nu vrea, dintre comersanti sa-si complice existenta in caz de controale- Doamne Fereste- pentru doua tzoiuri de white spirit. Apropo, unde pot si eu sa gasesc alcool izopropilic-ptr.diluat acrilice de Tamiya?

Fara suparare, ori spui despre care norme vorbesti, ori ne precizezi ca vorbesti de BANUIELI nu de chestii concrete in cazul de fata...
Se gaseste Nitrosolv, se gaseste toluen, se gaseste ACETONA la litru, si nu se gaseste "White Spirit" in magazinele cu pricina, permite-mi sa am dubii ca e vorba de cine stie ce norme de siguranta obscure ci mai degraba de probleme de aprovizionare... Daca stii de norme de siguranta, stii ca ce ti-am enumerat mai sus sunt mult mai restrictionate prin normative decat "white spirit"-ul :pint: in plus, se pare ca totusi prin unele magazine se gaseste, deci...

Izopropilic gasesti pe Academiei la magazinele de piese, pe Lizeanu, la fel...

#15 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 02 January 2007 - 07:48 PM

Lamuriri "in extenso":

@Blue-Max: Pur si simplu, daca dati de el...poate laLugoj nu gasesti, dar poate gasesti...habar nu am cum se aprovizioneaza ai vostri "comersanti"...

@gopo: pe strada din spatele lu' Cocor este niste magazine de chimicale. Acolo am gasit. Pletila il stie ca l-a examinat si el cu mine.

@razvannicola: habar nu am de vre-o reglementare care sa interzica comercializarea de white spirit atata vreme cat exista har domnului Nitro pe toate drumurile :pint: Pe de alta parte white spirit mai exista si in puritate farmaceutica...deci utilizari exista...sau il mai gasesti la magazinele de arte plastice unde dai pe 200ml cat 3 cutii de TEX :hammer:

@cartula: si eu cred ca e vorba de aprovizionare !!!

#16 Useril este offline   razvannicola 

• Membru deplin

Postat 02 January 2007 - 09:14 PM

@Cartula: Este vorba despre vechiul decret din 1973- nu mai stim numarul cu exactitate,revizuit in 2002, privind regimul si detinerea substantelor toxice si periculoase. Stati linistiti, nu ne priveste pe noi, ci doar pe cei ce comercializeaza. E o tampenie de decret,de pe urma caruia guvernele trecute si prezente nu au mai stiut cum sa scoata bani, atacand mai intai cabinetele stomatologice, apoi micii privatizati,etc., numai traficantii de mercur sau de stupefiante- NU!!!
@ Flyboy: Nu ma refeream la interzicerea comercializarii lui, ma refeream la normele impuse cabinetelor stomatologice privind regimul asa-ziselor substante toxice, extinse apoi si la alte afaceri mici, ca tot veni vorba de white- spirit-am facut legatura.

#17 Useril este offline   razvannicola 

• Membru deplin

Postat 02 January 2007 - 09:18 PM

@ Cartula: Aici ai avut dreptate- sunt norme cu adevarat obscure, ba mai mult -tampenii! O fi, intr-adevar, vorba si de aprovizionare!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi