iata ce mos bun am avut anul asta. mi-a dat o carticica " "THE COMPLETE GUIDE TO FIGHTERS AND BOMBERS OF THE WORLD- an illustrated history of the world's greatest military aircraft". de 512 pagini glos color care are 1200 de poze, trece prin toate timpurile, si are detalii a peste 1000 de avioane de la motor, pana la armament cam tot. spicuiesc din sumar :
history of fighters
birth of the fighter
first aces
figheter technology up to 1945
fighter armament 1914-1945
pilot equipement up to 1945
blitzkrieg fighters
the battle of britain
si o tine tot asa apoi
A-Z of world war fighter aircraft 1914-1945 - 116 avioane
A-z of modern fighter aircraft 1945-up to date - cam 100 si ceva de avioane.
apoi trece la bombardiere.
e si I.A.R 80 in carte (dau tot felul de date despte el, iar legenda pozei in care e o formatie de trei i.a.r-uri zice : the IAR 80 was a lesser known fighter type that served for some years after the WWII.) in carte zice pana in 1949, si cele convertite pt instructaj pana in 1952. oricum, sunt incantat. o aduc daca vreti pe 20 si pe 6......
Pagina 1 din 1
sa ma laud si eu cu mosul meu... carte
Postat 01 January 2007 - 05:58 PM
are mai mult. datele tehnice, zice asa : IAR este un produs derivat din PZL P-24 polonez si a fost creat pt a inlocui P-24. proiectul in intregime romanesc a inceput in 1938, primul zobr 1939 cu imbunatatiri majore fata de varianta P-24. botul si spatele erau aproape identice. sectiunea centrala era totusi total diferita. cabina, cu bubble type canopy oferea o vizibilitate excelenta, fiind f avansata pt acea vreme. productia s-a facut sub autoritate germana, mai tarziu avionul fiid echipat cu tunuri mauser. in mod ciudat, avionul nu avea o roata in spate si o talpa. appp 250 s-au cosntruit in cateva versiuni si majoritatea au servit pe frontul de est din 1942. din 1943 au fost retrase in romania unde aparau teritoriul de atacur ale bombardierelor americane. jumatate din ele au supravietuit razboiului ramanand in dotarea armatei romane pana sovietii le-au inlocuit cu avioanele lor in 1949.
dar sunt sigur ca deja stiai asta Z
oricum, nu stiu cat de coreste sunt datele pe care le ofera cartea, eu mai incantat sunt de poze...si de datele tehnice.
dar sunt sigur ca deja stiai asta Z

Arata acest topic
Pagina 1 din 1