ISU 152 /ISU 152-1 ? romanesc
Postat 12 January 2007 - 04:11 PM
horia, la Jan 12 2007, 03:54 PM, a spus:
A fost destul de "experimental" din cate-mi amintesc...
Oricum, SIGUR nu a fost operational in razboi.
Arata cam asa:
http://henk.fox3000.com/Pst/72007.jpg
Am vazut pe undeva si niste fotografii ale chestiunii reale... dar acum nu-mi amintesc unde... bosorog, deh...
Aceasta postare a fost editata de DRAGOS: 12 January 2007 - 04:33 PM
Postat 12 January 2007 - 04:24 PM
Daca da, ce kit vrei sa folosesti ?
Mi-as permite sa te sfatuiesc sa incerci noul kit Italeri, care este ORIGINAL (nu reeditare Esci) :
http://www.ontheway..../ISU152prev.htm
Nu vreau sa zic, ca mai vechiul PST e foarte prost, dar SIGUR este mult mai problematic la asamblare decat Italeri, iar senilele sunt net inferioare. Cred ca are inca unele chestii peste Italeri, dar... cel mai GRAV MINUS al lui, este teava tunului, care-i foarte urata si fara legatura cu realitatea !
Vorbesc din experienta, uite, asta a reiesit din intalnirea mea cu PST :

Io personal, am inlocuit teava tunului cu o piesa de la ABER, care este absolut superba si CORECTA.
Teava de plastic din kitul Italeri, pare mult mai in regula, decat piesa originala de la PST.
Sper ca ti-am fost de folos, macar oleaca.
Aceasta postare a fost editata de DRAGOS: 12 January 2007 - 04:25 PM
Postat 13 January 2007 - 06:45 AM
Cata, la Jan 12 2007, 10:54 PM, a spus:
Draga Cata, dulcele meu fratior... multam fain de frateasca-ti grija, pentru modelistica-mi viata... cat si pentru inchizitoriala-ti tragere de urechi, DAR, ca sa citez excelenta zicere a fratelui Olaf:
Citeaza
Asa ca, sunt intr-o perioada de negare a vopselei, pe care o consider superfluua... ma atrage mai mult aspectul expresionist al supradetalierii, pe un kit de kkt... sau nu.
Altfel... nici io nu voi stii cata sudoare a curs pe zisele detalii, ascunse sarmanele sub (chiar si o maiastra) piftura...
Dar... in curand, ca sa evitam "manierismul", cum ziceam chiar io, vom depasi chiar si aceasta etapa...
Cu scuzele de rigoare fata de fratele Mgc, pentru poluarea topicului, zic io sa ne oprim aici !
Postat 13 January 2007 - 06:27 PM

Ai dreptate lucrez numai 1/72 doar ca acest proiect numi va apartine.

Ma rugat un bun prieten sa intreb pe forum daca stie cineva ceva despre acest subiect si am postat.
Eu sunt pasionat de avioane /romanesti in special/ dar imi plac camioanele si anumite blindate, am luat un Pz. III - Italeri pe care cand ma va apuca cheful il voi face cu cea mai mare placere si mai astept un Demag -ACE de la Dl.Pavel...dar sa trecem la topic...
Prietenul de care va spuneam nu stie ce ISU 152 am avut noi in dotare. Isu 152-1 cica avea alta teava de tun, tun pe care el la vazut la noi in dotare si se facea la noi in licenta /daca am inteles bine

Multumesc foarte mult Dragos pt sfat/sfaturi, orice informatie data este utila.
Postat 13 January 2007 - 07:47 PM
Asa ca in zona asta nu-ti pot fi de nici un ajutor, regret...
Totusi, am mai sapat putin, in directia asa-zisului ISU-152/1, cu tun lung...
Uite, iti dau aici un citat, dintr-o pagina salvata de mine, dintr-un site de istorie rusesc:
" During war there were some ideas to rearm these assault guns with various artillery systems: the 152 mm long barreled gun BR-8, the 152 mm gun BL-10, and the 130 mm S-26. Prototypes of all these vehicles have been built, but due to different reasons non of them were accepted for service. Two of them are now displayed at Kubinka. There are JSU-152 with the BL-10 and the JSU-130 with the S-26. "
De fapt, se pare ca asa-zisul Isu-152/1 este acest ISU-130 cu tunul S-26:
Postat 13 January 2007 - 07:58 PM
Oricum, ilustratia de pe cutia kitului PST, pe care ti-am dat-o mai sus, da o idee despre cum ar trebui sa arate.
Mai sap !
Inteleg ca nu este proiectul tau, n-am inteles precis in ce scara vrei sa-l faci, daca ramai la 72, ramane valabil ce ti-am zis in postarea de mai sus !
Cat despre Pz.III Revell, nu pot decat sa te felicit. Ti-ai luat un kit MINUNAT, o bijuterie !
Demag-ul Ace, da frumos, dar senilele alea de fotoincizie... of-of, mai-mai...
Sa ai succes in toate proiectele tale, m-as bucura daca te-ai "infecta" putin si ai migra un pic mai mult spre braille, asta pentru ca apreciez mult modelele tale.
Daca te pot ajuta, o voi face cu multa placere.
Uite inca o poza cu scutul tunului de 130mm, de pe "experimentalul" ISU-130:
Postat 13 January 2007 - 11:42 PM
Citeaza
Va fi 1/72, multumesc pt sfaturile de mai sus.
Citeaza
Multumesc si iti urez si eu succes.
Citeaza
Multumesc pt ajutorul acordat pana acum si cu siguranta voi mai avea nevoie de ajutorul tau si pe viitor. MULTUMESC.
Postat 14 January 2007 - 07:48 PM

Aceasta postare a fost editata de osmulikevicialexandru: 14 January 2007 - 07:49 PM
Postat 21 January 2007 - 08:22 PM
Imi cer scuze pentru ca sunt asa mici dar acesta este formatul pe care am tras documentarul, orice marire ar fi scos la iveala din ce in ce mai multi pixeli.
Salutare am revenit sper ca nu ati inebunit de la atata asteptare, asa cum am facut eu ca nu a mers calculatorul meu si nu am putut lua pozele mai repede. Ca sa incep de undeva : in respectivul documentar era vorba de parada de la 23 august 1956, acuma nu sunt sigur ca secventele prezentate ( de unde am facut eu captura ”pozele” ) in documentar ( cumuland nu mai mult de 7 secunde ) sunt chiar de atunci ( 23 August 1956 ) ar pute fi si mai devreme si mai tarziu de acea data. Banuiesc ca numarul de identifiacre si “celebra” stea rosie cu cocarda romana in mijloc ( stiti voi chestia aceia pe care am purtat-o pe tancuri, avioane si nave: cemai in colo in coace a purtat-o toata armata romana pana prin ‘80 ) aparea pe ambele parti laterale ale ( cutiei blinate, structurii blindate ce acoperea tunul de 152 ) “tancului”. Eu asi mai remarca numerele care mie imi aduc un pic a numerele purtate de sovietici de pe tancuri si avioane in timpul razboiului si ma duce cu gandul ca ar fi apartinut unei unitati sovietice din acea perioada ce se afla cu “treaba” de ocupatie pe la noi sau ceva de genul “Tudor Vladimirescu “ ( soldai romani in tancuri sovietice, ale unei unitati sovietice, din componenta armatei rosii ) care raspundea ( apara ) direct aparatului politic de la acea vreme de la noi din tara, numai ca ar fi purtat insmne romanesti. Totusi remarc cutia ( de scule, sau ceva de genul asta ) de pe laterala dreapta a “tancului” si ma duce cu gandul ca statul Roman lea cumparat si ca ar fi ale Armatei Romane idee sustinuta de ideea, conceptul ca: T-34-urile vandute catre alte tari comuniste sau nu dupa 1945 aveau astfel de cutii suplinentare, la fel si SU-urile 100 chinezesti ( tot pe laterala dreapta ) probabil si restul vehiculelor au avut dar eu nu am observat decat la acestea.Pentru incheiere sai vrea sa preciezez numerele cu care erau inscriptionate “ tancurile”in ordinea in care treceau: 461, 462 ( in prim plan ) si 454, 455 ( in planul indepartat ). Banuiesc ca numerele erau “scrise” cu vopsea alba. Sper ca nu am plctisit publicul cu supozitiile mele!