Forum Machete,Modelism,Hobby: Barbarossa, sau nu chiar - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Barbarossa, sau nu chiar

Sondaj: Daca tot vroia Hitler sa atace Uniunea Sovietica, cum ar fi trebuit sa o faca?

Daca tot vroia Hitler sa atace Uniunea Sovietica, cum ar fi trebuit sa o faca?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.
Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#41 Useril este offline   AlexGiuglea 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 419
  • Inregistrat: 29-April 06

Postat 14 March 2007 - 11:17 PM

bogy, la Mar 14 2007, 02:09 PM, a spus:

Jesus, ce-mi plac dezbaterile astea...!!!

Sa stii ca Zetu are dreptate 100%. Marele "merit" al lui Hitler a fost ca i-a scos pe rusnaci in lume, pe bune.

Tocmai Hitler, care vroia sa elimine bolsevismul, a fost cel care l-a adus pana in inima Europei.

Apropo de zvastica: in simbolistica universala, zvastica orientata spre stanga inseamna nastere si fericire; cea orientata spre dreapta (ex: drapelul hitlerist)anunta dezordine, declin, blestem si moarte.

Apropo de secera si ciocan, am si eu o intrebare: daca in '70, in SUA (marea democratie si tara tuturor posibilitatilor), ieseai pe strada cu un tricou ce avea inscriptionate secera si ciocanul, erai luat de politie? Oricum, secera si ciocanul ar trebui interzise, precum si zvastica nazista. Dar cine i-ar putea propune lui Putin asa ceva?

#42 Useril este offline   LDH 

• Membru senior
  • Postari: 1430
  • Inregistrat: 20-September 06

Postat 15 March 2007 - 12:17 AM

cu cat interzici mai mult cu atat o sa circule mai liber
ia priviti in jur cate tricouri cu CCCP, cu secera si ciocanul, ca de revolutionarii cubanezi nu mai zic
si daca tot este sa se interzica o sa se interzica si insemnele armatei romane din perioada 1941 - 1944?

doar s-a demonstrat cu surle si trompete (emisiunea "cel mai mare roman") ca am avut ceva samanta de nazism in noi cand am trecut Prutul

ca tot s-a deviat de la tema am ... intrebari:

pana unde se poate merge cu detalierea inscriptiilor si inmatricularilor din WW2 si, e clar, ca ma refer la partea germana?
pot fi puse astfel de modelele pe forum?
exista reglementari in acest sens?

intreb asta deoarece:

1. am avut discutii legate de "Realitatea si modelul la scara" unde au sarit majoritatea in sus (indignati) cand a fost data ca exemplu diorama CF a unui modelist olandez cu tema "fabrica V1" in care apareau insemnele naziste

2. imi place Ep.II din istoria CF si parca nu as pune numai material rulant ce a circulat in perioada 1920 - 1930 - 33 ca, vezi doamne, dupa, la fiecare casa trebuie sa atarne un steag rosu

multumesc anticipat pentru raspunsuri si scuze de ... pe langa subiect

toate cele bune

#43 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 15 March 2007 - 12:26 AM

Ai voie pana la orice nivel, daca vorbim de reproducerea la scara a unei chestii istoric corecte. Legea nu interzice decat propaganda, nu si respectarea adevarului istoric. Respectarea adevarului istoric este stipulata explicit in lege. Asa ca, LDH, trimite-i pe cei orpilati ca au vazut un colt de zvastica pe un vehicol german sa ceteasca legea. Ca nu le place sa-l vada, e insa dreptul fiecaruia, si n-au decat sa fie indignati, n-ai cum sa le interzici asta :-o.

Cat despre "hai sa interzicem si astalalta daca e interzisa asta"... Nu pot sa spun decat ca sunt niste aberatii. Si nu prea vad ce cauta pe aici intreg firul asta de discutie, pentru ca nu prea are legatura cu subiectul topicului.

#44 Useril este offline   LDH 

• Membru senior
  • Postari: 1430
  • Inregistrat: 20-September 06

Postat 15 March 2007 - 12:34 AM

@ Cartula

Multumesc mult pentru raspuns

#45 Useril este offline   AlexGiuglea 

• Membru senior

Postat 15 March 2007 - 09:01 AM

LDH, la Mar 15 2007, 12:17 AM, a spus:

cu cat interzici mai mult cu atat o sa circule mai liber
ia priviti in jur cate tricouri cu CCCP, cu secera si ciocanul, ca de revolutionarii cubanezi nu mai zic
si daca tot este sa se interzica o sa se interzica si insemnele armatei romane din perioada 1941 - 1944?

doar s-a demonstrat cu surle si trompete (emisiunea "cel mai mare roman") ca am avut ceva samanta de nazism in noi cand am trecut Prutul

Asa e, din pacate, chiar s-a demonstrat. Dar poate ca am si fost sub presiune de la Berlin. Se putea impotrivi Antonescu vointei lui Hitler, in legatura cu evreii? Probabil ca n-am avut multe optiuni. Dar eu nu cred ca Antonescu, asa de capul lui, s-ar fi apucat sa omoare evrei, daca Hitler nu s-ar fi gandit la treaba cu Holocaustul.

Aceasta postare a fost editata de AlexGiuglea: 15 March 2007 - 09:02 AM

#46 Useril este offline   bogy 

• Membru senior
  • Postari: 1376
  • Inregistrat: 26-May 05

Postat 15 March 2007 - 09:23 AM

eh, cu chestia asta cu evreii, treaba e mai complicata. Din pacate - si va rog sa retineti ca nu sunt antisemit, din potriva, chiar am multa simpatie pentru evrei, avand si prieteni multi evrei (si evreii stiu sa fie buni prieteni) - evreii se pare ca au cam provocat armata romana, in moldova.

Cu Antonescu si atitudinea lui fata de Germania si fata de Hitler, parerea mea e alta. Cum dracu sa te aliezi cu cel care ti-a scos tara la mezat? Si sa mai si trimiti romani de ai tai sa moara la mama dracului - Stalingrad - pentru un aliat care numai aliat nu-ti este!

Sunt convins ca daca armata romana ar fi luptat strict pentru a-si elibera teritoriile - chiar cu riscul ca tara sa fie ocupata de germani - alta ar fi fost soarta noastra.

#47 Useril este offline   AlexGiuglea 

• Membru senior

Postat 15 March 2007 - 09:51 AM

bogy, la Mar 15 2007, 09:23 AM, a spus:

Cu Antonescu si atitudinea lui fata de Germania si fata de Hitler, parerea mea e alta. Cum dracu sa te aliezi cu cel care ti-a scos tara la mezat? Si sa mai si trimiti romani de ai tai sa moara la mama dracului - Stalingrad - pentru un aliat care numai aliat nu-ti este!

Sunt convins ca daca armata romana ar fi luptat strict pentru a-si elibera teritoriile - chiar cu riscul ca tara sa fie ocupata de germani - alta ar fi fost soarta noastra.

Exista o vorba: mai bine te aliezi cu Dracu', fiindca nu poti lupta impotriva lui.
In 1939, armata poloneza fusese infranta in 2 saptamani. Apoi au cazut Danemarca si Norvegia. Au urmat Belgia si Olanda, ca in final sa cada Franta. Anglia a fost adusa pe pragul infrangerii. Si toate acestea fara un efort considerabil. Iar SUA era neutra. Ce puteam face noi, romanii, impotriva armatei germane? La orizont se profila victoria lui Hitler, si nu a Aliatilor. Urma sa fie invadata Rusia. Daca si aceasta cadea, lucru foarte probabil la vremea aceea, se faurea Reich-ul milenar si am fi fost vesnic subjugati nemtilor. Parerea mea este ca decizia de a ne alia cu nemtii a fost inteleapta - deoarece oricine s-ar alia cu tara invingatoare.

Aceasta postare a fost editata de AlexGiuglea: 15 March 2007 - 09:52 AM

#48 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 15 March 2007 - 10:17 AM

Baieti, va dati seama ca de la Barbarossa ati ajuns la Bolintin in lanul de ceapa verde??? :-o

Lasati semitismul, antisemitismul, romanismul si alte ideologii nationaliste pentru alte discutii sau forumuri.

Pe bune ca incepe sa semene a vorba lungita cu bere si nu cred ca e cazul!

Parerea mea! :-o

#49 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 15 March 2007 - 10:49 AM

Ati dat-o in pustii rau de tot. Da' rau. Oricum e inevitabil ca discutii pur speculative sa ajunga si-n tot felul de rahaturi geni svastici, evrei, Antonescu, si alte subiecte de un inalt nivel intelectual. La bere, vorba lui FlyBoy, merge, dar totusi, deja se deviaza asa de mult incat incep sa cred ca s-a spus cam tot ce era de spus.
Din cate vad, e doar o expunere de pareri, nu o discutie in adevaratul sens al cuvantului :-o

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi