Forum Machete,Modelism,Hobby: Brezoaia - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Brezoaia Camuflajul si efectele secundare 1:35

#1 Useril este offline   alexie 

  • Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 15 March 2007 - 05:56 PM

Romania 1944, undeva spre sfarsitul verii
Masele populare satule de opresiunea hitlerista, anticipeaza evenimentele din 23.08.'44 si pun la cale sabotarea aliatilor. Piesa de rezistenta, indelung analizata, o reprezinta PODUL.
Miscarea de rezistenta (sinonim cu Miscarea comunisto-muncitoreasca) elaboreaza un plan de actiune. Astfel doua grupuri de comando muncitoresc vor ataca, simultan, capetele podului, atentia santinelelor germane v-a fi astfel captata, timp in care podul v-a fi minat.
Pentru reusita operatiunii buna coordonare este capitala (presupun ca utilizau ceasuri Pobeda), dar sansele de reusita se apropie de idilicul 100% datorita unui fin viclesug: Mina v-a fi plasata de un ciutan!!
Ciutanul (n.a. Pustiul), pe care am sa-mi permit sa-l numesc Mihu (in ideea ca pentru varianta televizata, rolul ii vine manusa actorului Cristian Sofron), este marcat de importanta actiunii sale si, in ciuda firii sale timide (vezi paragraful in care eroul nu este capabil sa-si marturiseasca sentimentele catre persoana iubita) este hotarat sa duca la indeplinire cerintele Partidului (daca directivele Partidului o vizau si pe "corigenta la istorie"...).
In fine, diversiunea are loc, Mihu este punctual (are doua ceasuri), abandoneaza bicicleta si mineaza podul cu ghiozdanelul (in ghiozdan era mina amorsata), paraseste perimetrul, explozia este devastatoare, Mihu se indeparteaza de oras. Nemtii reactioneaza si pleaca in urmarirea sabotorilor, ciutanul ajunge intr-un lan de porumb de unde observa roiul de side-cars plecat in urmarirea sa.
Isi face planuri pentru ziua de maine cand categoric v-a rezolva si problema sentimentala (Dom'le, ce te maturizeaza viata asta!). Si cum chibzuia el, gemuit in cucuruz, deodata vede (revede) brezoaia "sperietoare facuta de copii, in joaca….dovleac galben, cat o banita, se vad ochii, nas, gura….palarie de paie, pantalonii din saci, haina o carpa, peste haina, pe umeri un tol…crucea de pari tine hainele" si conchide el ca decat sa stea intins pe bolovani (adevarul este ca lanul de porumb este destul de rar (asa se intampla cand efortul este indreptat spre "lupta de neatarnare" :lol: ) mai bine se disimuleaza in sperietoare.
Zis si facut…timpul trece, haita de urmaritori incepe sa se reintoarca in oras, epuizata dupa o vanatoare fara trofee.

La orizont apare si ultima motocicleta, plina de praf, se opreste la marginea drumului, ocupantii ei (mecanicul si "atasatul") descaleca si isi intind oasele, apoi se pi.. fac treaba mica. Treaba e mica dar lunga asa ca ei discuta pe un ton ridicat, in timpul manoperei observa sperietoarea si se amuza copios, Mihu stie germana asa ca-l las sa traduca:
" - Tu nu-i nimeresti capul de-aici nici macar cu patru gloante
- Ba da, raspunde al doilea
- Ba nu , zise primul, findca iti tremura mana, ai condus mult motocicleta si iti tremura mana."

Imagine postata
"Mecanicul batu mana cu el, pe cinci sticle de bere. Si scoase revolverul.
Imagine postata
Primul glont vajaii prin porumbi. Apoi el simti o mare caldura, si nimic altceva.
Apoi mai simti de trei ori aceiasi caldura, si vazu cerul cazand in jos, lipindu-se de pamant, de parca s-ar fi inchis lumea.
Imagine postata
…..si vazu crescand verzele din gradina, verzi, vazu inflorind gradina.
….I se facu foame. Rosiile crescusera, mari si coapte, crescuse si ardeiul, si patrunjelul si castravetii, lungi si verzi, si conopida, carnoasa si patrunjelul"

In general conform directivelor P.C.R. desi pomenirea lui "carnoasa" este usor burghezo-mosieresc


Imagine postata


Acu' ca tot am inceput socializarea, sa continui:
Ce avem in panere?

1. Postament- manufactura, rustic- crengute si placaj
2.Strat de baza- poliestiren expandat
3.Sol- aracet, servetel si oxizi de fier
4.Vegetatie- paie de matura si alte buruieni
5.Side-car- BMW P75 Zvezda cod 3528
6.Nemtii- German Infantry 1943 Alanger 35205
7.Sperietoare- poxilina, lemn, hartie igienica
8.Ciori- prenandez.., nu, nu exista ciori, asta este o gluma pentru wurger
9.Mihu- cap German Infantry 1943 Alanger 35205, brate cod 35240German tank crew (1941-1942) Alanger
10.Eticheta – spatula linguala si pirogravare


Conversii, grefe, ranforsari si alte matrapazlacuri

*Nemtii- Capul "atasatului"- German tank crew (1939-1941) Alanger 35239 iar mecanicul are tocul pistolului desfacut iar in mana tine arma lu' NKVD Troops –SMERH August 41- Alanger 35205 vezi Hunting; il rog pe AlexPl sa nu observe ca este nagan in loc de lugher (vezi Incidentul Omaha)
Imagine postata

*Postamentul- datorita desfasurarii liniare, am avut nevoie de o rama mai ciudata, un trapez paralelogram, am fost la cativa mesteri : E greu, mult de munca etc. asa incat m-am apucat singur si stiindu-ma mester am dat-o pe artizanat-rustic; patru crengute fixate, cu suruburi, pe un contur de placaj, ranforsare cu silicon pentru lemn;
Imagine postata

*Vegetatie- paie de la matura infipte in solul moale, dupa intarire taiere sau impopotonare (dupa caz), astfel porumbul s-a realizat din hartie igienica (frunze si panus) lipite cu Picatura, sa nu uit un amanunt : paiele cu seminte din matura de…paie sunt ideale pentru facut lalele la 1:35; in gradina nesapata dar arsa de soare am mai plantat niscaiva floricele, vopsite cu acrilice, buturuga cu casca este o radacina tratata cu Umbra arsa etc.

*Sperietoarea- am cautat, insistent, un dovleac (tineam minte ca la Kinder Surprise era unul, la miniseria cu vampiri), n-am gasit asa ca a trebuit sa fabric; am folosit un sablon (din folia de tablete, pe convexitatea locasului) pe care am insiruit carnaciori din poxilina, am facut doua calote, la una din ele am decupat ochi, nas si gura. Am lasat cele doua emisfere sa se usuce si am confectionat o cruce din furnir, pe cruce am fixat capul lui Mihu. Cand feliile de dovleac s-au uscat, le-am vopsit intern si extern cu galben, respectiv portocaliu. In calota cu decupajele am fixat si capatana lui Mihu, am unit cele doua emisfere si luftul ramas l-am umplut cu carnaciori din poxilina. Pe crucea cu cap de dovleac am schitat un trunchi din poxilina, am infipt mainil lui Mihu, apoi am imbracat cu hartie igienica divers vopdsita.
Palaria facuta din hartie, unsa cu Picatura si apoi tavalita prin tocatura de calti pentru instalatii sanitate.

*Motocileta modificari
-Spre disperarea “@ numaratorilor de nituri am folosit un nr. De inmatriculare oferit de kit dar am schimbat decalul “de arma” cu unul ramas de la Opel Blitz Italeri
-cutii masca de gaze si pusca din kit (7) (1)
-inlocuire manerelor de la cutiile laterale (2)
-putinelul cu ceapa, Lego (3) si seminte de coliandru (4)
-sfoara – ata chirurgicala (5)
-gratar pentru sprijinul piciorului din plasa de tantari (6)
-accidentarea atasului prin rotisare la flacara si presiune cu o pensa (8)
-oglinda din resturi de injectie de pe culee (9)
-pres in atas pentru confortul neamtului si sa nu ma chinui cu finisarea podelei (10)
Imagine postata


In mod normal aici se termina interventia mea, dar am zis : "In mod normal" :lol: , deci:


Legenda nasterii acestei opere (prea) mult mediatizata

A fost odata, ca niciodata….vroiam sa incep un proiect grandios (a ramas tot in stadiul de plansa) si m-am gandit sa fac o vigneta micuta, mi-am amintit de perioada de scoala si de cartea de romana …o nuvela insipida dar era cu sperietoarea impuscata de neamt, gata se face….banuiam ca este vorba de "Mari sub pustiuri" sau "Duios Anastasia trecea' ambele scrise de catre D.R.Popescu, am inceput cercetarea; in biblioteca nu o am (am si eu niste standarde :lol: ) am cautat manuale vechi, nimic, am fost la Biblioteca, pe cat de nesuferit este autorul pe atat de prolofic dar nuvela n-am gasit-o; de fapt am gasit "Duios.." am frunzarit….groaznica dar nu era ce cautam, in ciuda opiniilor cum ca tre' sa caut "O ora din august " & Co' eu mi-am continuat goana dupa "Mari...", au fost rascolite biblioteci scolare, biblioteca armatei, amintirile unor profesori de rom. etc.
Ce sa zic am facut valuri mari, acu am intrat la idei : Daca nu-i in "Mari sub pustiuri"...ma linseaza lumea…….dupa ceva vreme in depozit, de sub un strat de praf (alaturi de alte carti retrase post '89) mi-am gasit "dosarul": Somnul pamantului, Dumitru Radu Popescu, prima nuvela "Mari sub pustiuri"…..rasfoiesc, recunosc un pasaj :lol: :-( Ufffffff am gasit-o….consternare in nuvela nu este un nemat sunt doi, este si motocicleta deci adio vigneta trecem la diorama. Si uite asa am ajuns eu sa fac aceasta piesa ce initial s-a dorit de recreere :hammer:
Intucat consider ca am raspuns la toate intrebarile (mai putin cele legate de medicatie :lol: ), astept carcotelile si parerile voastre.
Imagine postata

Eu am terminat dar Mihu vrea sa mai zica ceva, Hai, Mihule, spune!
"Si mirosea a marar, vai, ce frumos miroase mararul"

Daca mai rezistati :lol: Galerie foto si Alte foto

#2 Useril este offline   GRIZZLEA 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Location:Bucuresti
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 15 March 2007 - 06:08 PM

Frate Alexie... daca n-ar bate la ochi (prea corect-politic pentru zilele noastre...), ti-as zice... ca te iubesc !

DAR, cum nu vreau sa creem confuzii p'acilea, n-o sa zic...

In schimb, cred ca o sa ma declar neconditionat, FANUL TAU PE VIATA !

Aceasta postare a fost editata de DRAGOS: 15 March 2007 - 06:10 PM


#3 Useril este offline   Ronin 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 288
  • Inregistrat: 08-December 04
  • Location:Lugoj

Postat 15 March 2007 - 07:12 PM

Subscriu! :lol: :lol:

#4 Useril este offline   Blue-Max 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04
  • Location:Lugoj

  Postat 15 March 2007 - 08:12 PM

Casa de filme 5
in colaborare cu alexie si Sahia Film
va prezita:

BREZOAIA

:lol: :lol:

As carcoti un pic doar asupra temei .....
Sunt ca si tine un produs al epocii de aur si am "consumat" si eu asemenea (mai mult involuntar, ca sa nu zic obligat :lol:) nuvele cu iz muncitoresc. Baiul e ca sunt absolut fanteziste, caci miscare muncitoreasco-comunista de rezistenta NU a existat. Pana nu au intrat rusii in tara pe tancuri, nici comunisti prea multi n-am avut, darmitea din cei activi si pusi pe lupta de rezistenta. ... Sa fim seriosi :lol:
Filmografia noastra ante '89 are destule asemenea filme, facute la comanda Partidului. Sergiu Nicolaescu ne-ar putea povesti multe. 8-)
Recunosc, unele nu sunt (chiar) rele si privite cu ochii tinerilor ce eram pe atunci, ne-au impresionat.

Consider realizarea acestei vignete/diorame, ca un exercitiu de exorcizare si eliberare :lol: de amintirile (rosietice) ale trecutului. Sper sa-ti reuseasca.

In rest numai de bine !

Aceasta postare a fost editata de Blue-Max: 15 March 2007 - 08:20 PM


#5 Useril este offline   Z-mare 

  • Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12630
  • Inregistrat: 07-December 04
  • Location:Sebes -Alba

Postat 15 March 2007 - 08:17 PM

Daca zic ca Alexie este iremediabilirecuperabil, ma bate cineva??????? :lol: :lol:
Nene, ca mereu ne surprinzi, desi ar fi trebuit in atitia ani sa invatam lectria, am zis-o, ca esti superhazos, am zis-o si pe asta, ca debordezi de fantezie e deja stiut! Ce mai ramine??? Sa spun ca ti-ai ales gresit meseria???? Au, nu da..... :lol:

#6 Useril este offline   Suburban 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 415
  • Inregistrat: 13-December 04
  • Location:In the Dark Crown Vic parked outside

Postat 15 March 2007 - 09:56 PM

Ce fain a iesit! Chiar trebuie ceva imaginatie(nu numai pricepere) pentru a realiza asa ceva. :lol:
(Greu incape TT-ul intr-o teaca germana... :lol:

#7 Useril este offline   dani 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05
  • Location:Deva

Postat 15 March 2007 - 10:07 PM

Ca de obicei, ne-ai luat "piuitul" cu diorama ta si normal cu povestirea...Debordezi de originalitate,vorba lui Z-mare...ti-ai gresit meseria.Dar am si eu o intrebare... Ce se vede pe fata si mainile figurinelor e cumva noroi?...Daca da,atunci mai ai ceva de lucru la BMW si la uniforme...Succes in continuare.

#8 Useril este offline   tomi 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 771
  • Inregistrat: 11-January 05
  • Location:Constanta / Trier
  • Interests:Aviatie - WW II & Jets

Postat 15 March 2007 - 11:26 PM

Ca de obicei alexie mai surprins cu lucrarea asta sper sa imi faci placerea de a o vedea live la o :lol:

#9 Useril este offline   hartman 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 17-October 06
  • Location:Mangalia
  • Interests:Aviatie,marina,tehnologie.

Postat 15 March 2007 - 11:56 PM

De placut nu se mai pune problema,dar unde ai gasit Luciane pepene atit de mic si cu cit kilu..iar ala cu casca si ochelari ,tu ai vrut sa semene cu Stolojan?

#10 Useril este offline   alexie 

  • Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 16 March 2007 - 12:59 AM

DRAGOS, la Mar 15 2007, 06:08 PM, a spus:

Frate Alexie... cred ca o sa ma declar neconditionat

mai baieti....

Ronin, la Mar 15 2007, 07:12 PM, a spus:

Subscriu!  :lol:  :-(

...voi nu aveti un "pseudo-prieten"? 8) :-D

Blue-Max, la Mar 15 2007, 08:12 PM, a spus:

Consider realizarea acestei vignete/diorame, ca un exercitiu de exorcizare si eliberare  :-P de amintirile (rosietice) ale trecutului. Sper sa-ti reuseasca.

Si eu sper :cry: , si rezist tentatiei de a deschide un poll cu tema : Cum era daca in locul Debarcarii din Normandia se aproba "Debarcarea din Balcani" ?
:lol:

Z-mare, la Mar 15 2007, 08:17 PM, a spus:

Ce mai ramine???

Daca elimini "superhazos"?
Un roman cocosat de grijile cotidiene ;-)

Suburban, la Mar 15 2007, 09:56 PM, a spus:

Greu incape TT-ul intr-o teaca germana...  ;-)

Cand a fost pe frontul de est, a mestecat la tocul ala.... de acum intra si PPSh-ul ;-)

dani, la Mar 15 2007, 10:07 PM, a spus:

Ce se vede pe fata si mainile figurinelor e cumva noroi?...

Cred ca-i transpiratie amestecata cu praf, sau daca ma gandesc mai bine cred ca batea vantul din fata...si nu ma refer la treaba lor, ma refer la treaba aia mare a Brezoaicei :-D

tomcat_ct, la Mar 15 2007, 11:26 PM, a spus:

sper sa imi faci placerea de a o vedea live la o  :lol:

Fara probleme, la urmatoarea intalnire o iau in traista....daca ajungem in locuri dubioase macar nu duc grija ....ca am sperietoarea :lol:

hartman-ace, la Mar 15 2007, 11:56 PM, a spus:

ala cu casca si ochelari ,tu ai vrut sa semene cu Stolojan?

:lol: o iau ca pe un compliment :-D :-D :-D
Precum colegii mei de clasa (Fellini, Lynch etc.) n-am rezistat tentatiei m-am inclus in peisaj :lol:

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: zzzz.JPG


#11 Useril este offline   Z-mare 

  • Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12630
  • Inregistrat: 07-December 04
  • Location:Sebes -Alba

Postat 16 March 2007 - 08:46 AM

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

#12 Useril este offline   Bill 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 16 March 2007 - 09:00 AM

Salut,
Exceptional Alexie........lucrarile tale(inclusiv povestea) sunt o sursa de buna dispozitie pentru mine ..... :lol:
Felicitari!
Spor,
Bill :lol:

#13 Useril este offline   AlexPl 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 768
  • Inregistrat: 30-November 04
  • Location:Leiden, Olanda

Postat 16 March 2007 - 09:06 AM

alexie, la Mar 15 2007, 03:56 PM, a spus:

il rog pe AlexPl sa nu observe ca este nagan in loc de lugher (vezi Incidentul Omaha)

Asa cum americanii erau inebuniti dupa Lugerul nemtilor (vezi faza din Band of Brothers in care un soldat american captureaza un Luger si reuseste "performanta" sa se impuste singur cu el in pantaloni, si in consecinta moare din cauza hemoragiei :lol: ), presupun ca si nemtii erau inebuniti dupa acelasi gen de trofee de la rusi.
Asa ca nu comentez nimic de pistol
Am totusi o intrebare:
Ne lasi cu ochii in soare si nu ne spui ce cauta galeata aia cu ceapa pe spatele motocicletei? :hammer: :lol:

#14 Useril este offline   Messerschmitt 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 797
  • Inregistrat: 01-March 07

Postat 16 March 2007 - 09:21 AM

Super fain! Chiar ca te stii! Povestea e interesanta,desi nu are sfarsit,asa ca o sa-l fac eu: :lol:

"Iar acum,mult iubitul nostru conducator,tovarasul Nicolae Ceausescu declara urmatoarele:
-- Acest tovalas si-a splijinit patlia mult iubita in lupta impotliva jugului fascist! Acest tovalas tliebuie luat ca iegzemplu,pentlu ca paltidul este mai plesus decat olice pientlu iel,si al fi indeplinit cincinalul cu mandlie.De aceea il dieclal elou al patliei noastle socialiste,Liepublica Socialista Lomania!
Pe mormantul lui Mihu creste acum graul partidului , "cu spicul rotund cat o vrabie de toamna", cultivat de taranii de la Colectiva,care-si vad de treaba linistiti fara sa stie ce se va intampla cu el.....(cu graul domn`e)"

:lol: :lol: :lol: :lol: :hammer:
Va place?

#15 Useril este offline   FlyBoy 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06
  • Location:Bucuresti

Postat 16 March 2007 - 09:27 AM

Neicusorule, frumos nimic de zis mai mult. Ca deobicei m-ai lasat "bumben" ... :lol:

Cand ai imaginatie ai...si esti "uber alles" :lol:

Felicitari!

#16 Useril este offline   1-0-9 

  • Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 4943
  • Inregistrat: 10-December 04
  • Location:Bucuresti

Postat 16 March 2007 - 09:35 AM

u're the man! :lol:

#17 Useril este offline   TonyS 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 144
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 16 March 2007 - 10:23 AM

Si OSCARUL se duce ...........la Brezoaia , in regia lui Alexie .
Va asteptam pe platourile de filmare de la Buftea
Inca odata felicitari

#18 Useril este offline   alexie 

  • Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 16 March 2007 - 10:57 AM

Ma bucur ca va place :-D , inteleg ca va trezeste amintiri placute despre "Practica Agricola" si alte manifestatii de gen :lol:

AlexPl, la Mar 16 2007, 09:06 AM, a spus:

Am totusi o intrebare:
Ne lasi cu ochii in soare si nu ne spui ce cauta galeata aia cu ceapa pe spatele motocicletei?  :hammer:  :lol:

Pai...nemtii au cautat sabotorii, nu i-au gasit si pe drumul de intoarcere au casunat pe gospodaria unui taran. In curtea omului, saracie mare, nu catel, nu purcel (cum este acum in curtea vilelor :lol: ) dar nemtii au scotocit si au gasit un sac de ceapa.
-Bre, tarane, ceapa merge la popota germana!
- Cu draga inima, domn comandant! (si in gandul lui: Daca ai sti matale cata fasole am mancat cand cu saditul arpagicului... )

Messerschmitt, la Mar 16 2007, 09:21 AM, a spus:

Va place?

:-? Trebuie revizuite manualele astea alternative.... :-? , dupa ce Istorie inveti?, ca tare bine le stii 8)


* Inca ceva, am tot reclamat calitatea vopselei Revell 89, ca nu se usuca si reactioneaza cu lacul, acum am patit alt fenomen:
Am vopsit stiuletii cu 89 si cand am dat cu Picatura ca sa-i lipesc pe bete...a inceput sa iasa fum (vapori), stiuletele s-a incalzit......ori 89 este de vina ori hartia igienica :lol: Cert este ca era s-o pun de un Pop-Corn :lol: :lol: :-(

#19 Useril este offline   Messerschmitt 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 797
  • Inregistrat: 01-March 07

Postat 16 March 2007 - 11:34 AM

alexie, la Mar 16 2007, 10:57 AM, a spus:

Messerschmitt, la Mar 16 2007, 09:21 AM, a spus:

Va place?

:-? Trebuie revizuite manualele astea alternative.... :-? , dupa ce Istorie inveti?, ca tare bine le stii :lol:


Am vopsit stiuletii cu 89 si cand am dat cu Picatura ca sa-i lipesc pe bete...a inceput sa iasa fum (vapori), stiuletele s-a incalzit......ori 89 este de vina ori hartia igienica :lol: Cert este ca era s-o pun de un Pop-Corn :lol: :lol: :lol:

Pai,nu din manual stiu,ci din amintirile oamenilor :lol: Si "manualul" meu de data asta a fost Almanahul Satelor 1975.
Cat despre Picatura,ea are ceva reactie(si mie mi s-a intamplat cand i-am lipit mainile figurinei din polistieren) chimica ;Eu am folosit alt superglue(chinezesc d-ala) si nu s-a mai intamplat.

#20 Useril este offline   crios 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 16 March 2007 - 12:39 PM

Frate Alexie ... iar ne-ai lasat gura casca! :lol:
Cum de-ti reuseste mai nene de fiecare data? :-?
Sper sa pot si anul asta sa te vizitez ca sa ma distrez si in direct nu numai virtual, desi ... vorba colegilor, reusesti sa ne binedispui la fiecare lucrare.
Felicitari si ...
Bafta!

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi