De dragul lui danusmaximus modificam putin povestea - ce sa-i faci daca unii are profunzime...
Deci este ... toamna, 1956...dupa imense eforturi si nenumarate schimburi de chiloti - re Olaf

- Hitler despresureaza Berlinul, cucereste Rusia, si se gaseste blocat in extremis in Amazonia...
Vechiul Panther al companiei a XXIV-a de recunoastere ramase blocat intr-o portiune de teren arid..."Sefu, eu cred ca aici si-au testat americanii bombitele alea cu care i-au gadilat pe aliatii japoni..."
"Si de ce crezi tu asta obermasturbahnfuhrer Rectus ?"
"Pai Spielmannfuhrer, nu vedeti ce mare e iarba aia si ce arid e solul aici, mai mult ca sigur ardere puternica urmata de mutatii...NU zicea raposatul profesor Hahn, macaronarul de Fermi si cu untermensch-ul ala de Einstein ca nu e bine sa te joci cu nucleul ? Io zic asa, hai sa o stergem si sa ne spalam bine matele cu Bariu si cu Iod...i dupa aia bagam si o bere"
Si au intins-o, ca protectia NBC nu se inventase inca...si am incalecat pe un atom si am plecat la rasadit de U235.
Asa e mai bine???
Disclaimer:
Pozele au fost facute in gradina ca sa dau un sens povestii si ca sa am lumina naturala, cum spuneam, junghi de aparat si fotograf prost

Intentionat nu am mai facut diorama...DE LENE
Totusi eu am timp si disponibilitate la alte comentarii...sa fiti sanatosi