Forum Machete,Modelism,Hobby: Bombele atomice din august 1945 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Bombele atomice din august 1945 inca un poll...

Sondaj: A fost justificata lansarea bombelor atomice asupra oraselor Hiroshima si Nagasaki?

A fost justificata lansarea bombelor atomice asupra oraselor Hiroshima si Nagasaki?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.
Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#1 Useril este offline   AlexGiuglea 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 419
  • Inregistrat: 29-April 06

Postat 31 March 2007 - 06:11 PM

Lansarea celor 2 bombe atomice din august 1945 este una dintre cele mai discutate decizii militare ale secolului XX.

#2 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 31 March 2007 - 07:33 PM

Salut,
Pollul asta e chiar deplasat.....
Hai sa ne vedem de modelit
Spor,
Bill

#3 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 31 March 2007 - 07:50 PM

Deci.... Alex....

Pe bune...asta e forum de modelisti...care "tangential" se mai leaga de istorie, dar nu e un forum de dezbateri a faptelor istorice.

Parerea mea coincide cu a lui Bill...

Spor la modelit!

P.S. La momentul la care au fost lansate bombele nu mai era nevoie ... pe bune!!!

#4 Useril este offline   AlexGiuglea 

• Membru senior

Postat 31 March 2007 - 08:43 PM

Flyboy, la Mar 31 2007, 07:50 PM, a spus:

Deci.... Alex....

Pe bune...asta e forum de modelisti...care "tangential" se mai leaga de istorie, dar nu e un forum de dezbateri a faptelor istorice.

Parerea mea coincide cu a lui Bill...

Spor la modelit!

P.S. La momentul la care au fost lansate bombele nu mai era nevoie ... pe bune!!!

Era intr-adevar faza finala a razboiului din Pacific. Dar japonezii nu erau gata sa-si lase tara pe mana inamicului; ei pregatisera o rezistenta de fier. Pana si copiii erau instruiti sa atace soldatii americani. Unii veterani americani au spus ca invadarea Japoniei echivala pentru ei cu condamnarea la moarte. Chester Nimitz, comandantul suprem al fortelor americane din Pacific (din cate stiu eu), a estimat pierderile americanilor la 1.000.000 de oameni. In cele 2 bombardamente au murit 213.000 de japonezi. Cele 2 bombe au scurtat razboiul din Pacific.
Pe de alta parte, materialul radioactiv din cele 2 orase inca mai face victime, si inca o sa mai faca.
Din punctul americanilor de vedere, bombele chiar au fost necesare.

Aceasta postare a fost editata de AlexGiuglea: 31 March 2007 - 08:44 PM

#5 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 31 March 2007 - 09:53 PM

Trec peste partea cu poll-ul, care are o inutilitate intrinseca, dar cred ca ar trebui spuse niste lucruri...

Stand si judecand, era EXTREM de justificata la momentul ala folosirea bombelor. Nu din partea cu 'scurtarea razboiului' bla bla bla... Ci pentru TESTAREA in conditii reale de lupta a potentialului unei arme. Da, nasol, impactul psihologic al folosirii a fost extrem de mare. Dar inainte sa existe lamentari, bombele atomice au facut mai putine victime decat atacul conventional asupra Tokyo. Morala? Economic vorbind, erau o solute excelenta. Ca bombardau clasic, sau atomic, tot un drac. In loc de o bomba, cadeau cateva mii. Costa doar mai mult. Cinic, poate, dar extrem de real.
Cred ca pentru japonezi a fost o binecuvantare la momentul respectiv demonstratia de forta, si aducerea la realitate, altfel mi-e greu sa vad o Japonie renascand dupa razboi, daca ar fi fost nivelata prin bombardamente conventionale masive.
US nu trebuia sa atace terestru, si sa se confrunte cu Ketsu-Go prea curand. Intre timp, B-29-urile ar fi facut prapad, era deja un nivel de anihilare MULT superior celui folosit impotriva Germaniei.

Ca incheiere, Alex, cateva citate. Stii ale cui?

Citeaza

Every soldier thinks something of the moral aspects of what he is doing. But all war is immoral and if you let that bother you, you're not a good soldier.

Citeaza

I suppose if I had lost the war, I would have been tried as a war criminal.

Citeaza

I think there are many times when it would be most efficient to use nuclear weapons. However, the public opinion in this country and throughout the world throw up their hands in horror when you mention nuclear weapons, just because of the propaganda that's been fed to them.

PS: "All is fair in love and war" :-D

PS2: Iti recomand sa vezi, si sa intelegi, documentarul "The Fog of War: Eleven Lessons from the Life of Robert S. McNamara"... Sunt niste adevaruri ascunse prin el, care nu au varsta... Si au fost adevarate in WWII, au fost adevarate in Vietnam, sunt adevarate acum... Si poate o sa intelegi si de ce poll-urile astea nu au vreo utilitate, alta decat sa iti dea o parere asupra opiniei de ACUM a lumii, nu a realitatii.

#6 Useril este offline   AlexGiuglea 

• Membru senior

Postat 31 March 2007 - 10:13 PM

Primele 2 citate imi sunt cunoscute. Nu au fost cumva ale celui care a initiat acel atac nuclear? (nu imi mai aduc aminte numele...)

Aceasta postare a fost editata de AlexGiuglea: 31 March 2007 - 10:13 PM

#7 Useril este offline   KingTiger 

• Membru senior
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 01-February 07

Postat 01 April 2007 - 12:20 AM

Curtis E. LeMay

#8 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 01 April 2007 - 09:17 AM

AlexGiuglea, la Mar 31 2007, 06:11 PM, a spus:

Lansarea celor 2 bombe atomice din august 1945 este una dintre cele mai discutate decizii militare ale secolului XX.

Da, dar trebuia sa le dea pe Bucuresti, in felul acesta nu am mai fi avut poll-uri inutil de aberante.

P.S. Constat cu stupoare ca unele din numele mari ale forumului chiar si-au prins urechile si au postat, in loc sa ignore.

#9 Useril este offline   AlexGiuglea 

• Membru senior

Postat 01 April 2007 - 11:13 AM

:-D

#10 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior

Postat 01 April 2007 - 12:48 PM

Mai Olaf...nume mari zici, ai ...????

Cu siguranta stiu eu cel putin un caz de nume mare....si la propriu, si la figurat :-D

#11 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 01 April 2007 - 07:47 PM

Flyboy, la Apr 1 2007, 12:48 PM, a spus:

Mai Olaf...nume mari zici, ai ...????

Cu siguranta stiu eu cel putin un caz de nume mare....si la propriu, si la figurat :-D

Bre, ma refeream la cartula, are un post de 2 ecrane, pe rezolutia mea cel putin. E adevarat ca incearca sa fie pasnic si sa explice. El cu vorba, io cu bomba, ca toporu' atomic e deja depasit. :pint:

#12 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior

Postat 01 April 2007 - 09:09 PM

Cum spuneam Alex...Nume mari...Olaf, cartula...Olaf....MARE....NUME...

Te pune pe ganduri nu ???? :hammer:

#13 Useril este offline   Danu 

• Membru senior
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 02-August 05

Postat 02 April 2007 - 04:35 PM

Citeaza

Da, dar trebuia sa le dea pe Bucuresti, in felul acesta nu am mai fi avut poll-uri inutil de aberante.

Nu cred ca este acesta cel mai aberant poll pe care l-am vazut pe forum.

#14 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 02 April 2007 - 07:40 PM

Danu, la Apr 2 2007, 04:35 PM, a spus:

Citeaza

Nu cred ca este acesta cel mai aberant poll pe care l-am vazut pe forum.

Asa este! Este doar unul dintre ...! :pint:
Bafta!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi