salutari tutror. as avea nevoie de putin ajutor si m-am gandit sa apelez la voi. am nevoie de un plan pentru maketa statica F-18 care sa fie facuta din lemn dupa acest plan. daca are cineva sau stiti unde pot gasi, va raman profund recunoscator.
scara va fi 1:72
va multumesc anticipat.
Pagina 1 din 1
planuri F-18 de lemn
Postat 26 June 2007 - 10:26 AM
Plan facut explicit pentru realizarea unei machete statice din lemn la 1:72 mi-e tare teama ca nu o sa gasesti. Nu tin minte sa fi vazut asa ceva.
Oricum, la scara asta, prea multe alternative in afara de a lua un bloc de lemn si a-l slefui nu ai, asa ca orice plan de forme si sectiuni de F-18 iti este bun, tot ce ramane e sa-l redimensionezi la 1:72.
Planuri de forme si sectiuni de F-18 se gasesc.
Oricum, la scara asta, prea multe alternative in afara de a lua un bloc de lemn si a-l slefui nu ai, asa ca orice plan de forme si sectiuni de F-18 iti este bun, tot ce ramane e sa-l redimensionezi la 1:72.
Planuri de forme si sectiuni de F-18 se gasesc.
Postat 26 June 2007 - 11:39 AM
exact k shi jester ..am shi eu nevoie tot de un plan de F-18 numai k eu nu gasesc nici makr un altul la o scara mai mik sau mai mare pentru al putea recalcula pentru kt imi trebuie............ rog pe ce care ma (NE ) pot ajuta sa trimita un raspuns
cu respect deltawing :hammer:
cu respect deltawing :hammer:
Postat 27 June 2007 - 11:05 AM
ca tehica de constructie, cum ziceti ca e mai bine? fuzelajul facut din bucati din bloc de balsa slefuit sau panouri, lonjeroane si bagata umblutura si apoi slefuit direct linia avionului nu mai fac pe bucati? ce materiale recomandati? m-am gandit la balsa si planurile din placaj.
Postat 28 June 2007 - 09:09 AM
jester, la Jun 27 2007, 11:05 AM, a spus:
ca tehica de constructie, cum ziceti ca e mai bine? fuzelajul facut din bucati din bloc de balsa slefuit sau panouri, lonjeroane si bagata umblutura si apoi slefuit direct linia avionului nu mai fac pe bucati? ce materiale recomandati? m-am gandit la balsa si planurile din placaj.
La 1:72 merge sa faci corpul din balsa bloc. Atentie insa la cockpit daca il faci cu interior pentru ca in zona aia balsa va fi subtire si la slefuit, din cauza ca se incalzeste, balsa isi schimba forma curbanduse pe directia opusa slefuirii. Valabil si pentru aripi daca vei vrea sa le faci tot din balsa. Slefuirea bodului de fuga trebuie facuta nu numai cu slefuitorul, dar si cu grija.
Pe zone subtiri balsa se slefuieste cate putin, cate putin si fara a apasa pe slefuitor. Valabil si dupa inchiderea porilor lemnului indiferent ce procedeu ai folosi.
Bafta!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1