Forum Machete,Modelism,Hobby: Zuiunul Tzepos - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Zuiunul Tzepos Sau Paul cel tzepar

#1 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 04 October 2007 - 01:14 AM

Duminica ce a trecut, la o "ora mica" la care soarele lumina probabil funduletzul unui ursuletz Koala intr-un eucalipt uscat, am citit anuntul prin care se dezvaluia ca la "alimentara cu profil modelistic au aterizat niste kit-uri Aoshima.
Am dat sms urgent la Modelfan cu degetele tremurand de lacomie cum ca luni dupa servici sunt la magazin cu milionu-n dinti sa iau ce mi se cuvine :lol: .

Luni dimineata, dupa ce am iesit din parcare 20 de minute si dupa ce am mai stat inca 20 in fata scarii in masina timp in care am aflat ce amanti vin dupa ce pleaca domnii la servici, mi-am dat seama ca - da-l draq de servici, ma duc direct la alimentara sa nu mi-o ia altu inainte.

Zis si facut. Dupa inca o ora intram in paine (in fine langa paine) la raftul cu modele (Naomi, Hertigowa.....You get the picture).
Am deschis de control cutiile care ma interesau, by the way, buna treaba asta, sa nu-si ia bizonu tzeapa.
I-am dat lu' tanti de la casa melionu, am invatat-o ce sa scrie in caiet - Zuiun, Goshikisen II, Reppu si Shiun - se uita cam ciudat la mine. Am incercat sa-i explic cum sta treaba cu "norul gratios" dar am inteles repede ca avea afinitati mai inspre salam sibiu si cascaval rucar.

Pe drum dupa evitarea a doua tamponari (ca eram cu ochii in cutii) mi-am format o parere. La servici nu aveam net asa ca am trait senzatia aia neplacuta ca parca imi luase cineva ochelarii si confundam monitoru cu geanta.

Abia acasa am realizat "dezastrul".
O sa ma rezum doar la Zuiun (Aichi E16A - Paul) care era sa-mi provoace o criza de autoflagelare cu tesla intre mergatoare.

Ma bucurasem cel mai tare de el. Imi facusem socoteala ca voi folosi cupola pentru a mai vacuuforma una pentru kit-ul de la Special Hobby.
Bun Kit-ul de la special Hobby. Mi l-a adus Danus Maximus. M-a pacalit intai ca o sa coste 30 ron si cand am ajuns sa-l iau mi-a zis ca s-a ieftinit la 25 ron.... :lol: . Da eu nu ma supar ca m-am obisnuit cu Dan - mai pe gratis, mai la preturi mici.... :-D
In fine, in cutia Aoshima erau.......Doua cupole....VAI !!! Amandoua execrabile dar erau.
Dar tot kit-ul e mai mic.....Scara 1/79 zice unii pe net.
E !? Nu-i asa ca va vine sa-mi imprumutati tesla voastra ?
Pe cutie scrie clar - 1/72. Modelfan nu are nici o vina saracu'a oricum nu face diferenta intre Sopwith Strutter si Zuiun (el e cu terestrele).
Da' tanti aoshima....Nu i-ar fi rusine pe la nasul mic si tesit incadrat de ochii oblici care nu inteleg scarile modelelor ?!
In continuare o comparatie intre cele doua kit-uri de Zuiun.

AOSHIMA:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Zuiun_015.jpg

#2 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 04 October 2007 - 01:27 AM

Puteti admira plasticul cu granule inca intregi (netopite) si detaliile total fanteziste in pozitiv. In plus cupolele sunt rude cu pila (deci abrazive, nu mate).
Motorul e chestia aia ca o ciunga mestecata cu o gaura in mijloc.
Bine ca imi da suporti sa-l expun....Chestie foarte necesara pentru un hidroavion cu doua flotoare care oricum sta pe ce-l pui.
Mai jos, cutia dealtfel frumoasa si citetz inscriptionata "1/72". Prospectul (ce-mi place sa-i zic asa....ca-i medicamentul meu) in limba de circulatie internationala - Japoneza si un decal cu [SIZE=7]3[SIZE=1]panouri de bord dintre care unu (transparent) e sigur de messerschmitt 109, unul ar pute sa se potriveasca la Saiun si unul nu stiu de la ce poate fi da nu prea seamana cu ala de Zuiun.
Plus, mareatza inmatriculare J-TEIN (si-o fi bagat coada un evreu :-D ) pe care oricum nu ai cum sa o folosesti asa singura cum e ea.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Zuiun_016.jpg

#3 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 04 October 2007 - 01:31 AM

Kit-ul Sp Hobby e un short -run cinstit care iti arata ca ai ceva de muncit pana sa te .....uiti la el pe raft in vitrina.
La asta i-am pierdut cupola cand ma dadeam mare cu el.
E muhuhuhuhuuuult mai corect. Se vede ca pe cehi ii intereseaza mai tare istoria japoneza decat pe niponi.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Zuiun_017.jpg

#4 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 04 October 2007 - 01:33 AM

Si acum, cateva comparatii dimensionale....
Nu va mai bateti capul c u formele.... :-D :lol: :cry:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Zuiun_018.jpg

#5 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 04 October 2007 - 01:41 AM

Si la aripa......Haripile-i prind vantul.....
Cred ca de-aia s-au umflat asa....astia de la Aoshima aveau o boala vad. La toate le faceau aripile tip sapunel. Adica profilul e la fel si pe extra- si pe intrados. Si aripile groase in sectiune sa nu cumva sa le ratezi din fata daca te-a lasat vederea.

Nu va mai spun ce spatii raman intre piese acolo unde se pun eleroanele , flapsurile si mecanismul de pliere a aripilor.

Deci exista si kit-uri mai proaste ca PM-ul turcesc.

Sa fim drepti insa. Astea sunt vechi (de prin anii 80 matritele) ce au scos acu mai recent (shiden, Ta 152 H) sunt foarte bine facute. Fara gluma. Putetio vedea un Ta 152 la mine la galerie. Mi l-a dat Radub si a fost o primavara sa-l lucrez.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Zuiun_019.jpg

#6 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 04 October 2007 - 12:55 PM

Oooo, iti simt durerea Wurger... :lol: Trebuia sa intrebi mai intai.
Aoshima au o reputatie foarte proasta cand vine vorba despre machete de avioane. Cu vreo douazeci, douazeci si cinci de ani in urma, Aoshima au lansat o serie de jucarii care aveau o vaga asemanare cu avionul pe care se presupunea ca trebuia sa il reprezinte (inca ma apuca rasul cand ma gandesc la Fw189 de la ei :-D ). Partea lor forte a fost mereu SF, in special Gundam. Acum vreo zece ani s-au hotarat sa revina pe piata de machete de avioane, si au lansat seria de Ta152 si Shiden / Shiden-kai. Astea sunt superbe. Cu ocazia asta au relansat si vechile machete. E o capcana - omul e momit de machetele bune si crede ca si alea vechi ar fi la fel. Nu sunt. :lol:
Radu

#7 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 04 October 2007 - 05:56 PM

Hm, multumesc Radu. De fapt nu-i o durere asa mare. Mi-am asumat greseala in magazin cand m-am uitat in cutie.
In plus stiam sigur ca "o" firma japoneza (LS, Nichimo, Arii sau Aoshima) au avut ciudatenii din astea (cam in acelasi timp cand Tamiya facea machete 1/50).
In perioada asta sunt foarte deficitar la accesul online si de aia nu am avut cum sa intreb sau sa caut singur. Timpul a fost foarte scurt.
In plus insa, sa stii ca am pus pe planuri Norm-ul si Ki 100 II si.....Culmea, se potrivesc mult mai bine decat m-am asteptat. "detaliile" sunt total fanteziste dar noroc ca sunt in pozitiv - pana si la balamaua derivei si a flapsurilor. Deci se pot sterge si nu ma mai incurca nimic (nu am nimic de umplut).
Cel mai deranjante sunt formele, nu stiu cum sa ma exprim, profilul aripii (gen laminar dar gras) si fuselajul lui Ki 100 care e gras.
Plasticul e destul de subtire ca sa nu-ti permita sa pilesti prea mult, si suficient de tare ca sa te chinui la gravaje (incredibil de tare - rigid - zici ca e polistiren de transparent).
Oricum, o sa le fac si o sa am mari satisfactii la sfarsit.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi