Am dat sms urgent la Modelfan cu degetele tremurand de lacomie cum ca luni dupa servici sunt la magazin cu milionu-n dinti sa iau ce mi se cuvine

Luni dimineata, dupa ce am iesit din parcare 20 de minute si dupa ce am mai stat inca 20 in fata scarii in masina timp in care am aflat ce amanti vin dupa ce pleaca domnii la servici, mi-am dat seama ca - da-l draq de servici, ma duc direct la alimentara sa nu mi-o ia altu inainte.
Zis si facut. Dupa inca o ora intram in paine (in fine langa paine) la raftul cu modele (Naomi, Hertigowa.....You get the picture).
Am deschis de control cutiile care ma interesau, by the way, buna treaba asta, sa nu-si ia bizonu tzeapa.
I-am dat lu' tanti de la casa melionu, am invatat-o ce sa scrie in caiet - Zuiun, Goshikisen II, Reppu si Shiun - se uita cam ciudat la mine. Am incercat sa-i explic cum sta treaba cu "norul gratios" dar am inteles repede ca avea afinitati mai inspre salam sibiu si cascaval rucar.
Pe drum dupa evitarea a doua tamponari (ca eram cu ochii in cutii) mi-am format o parere. La servici nu aveam net asa ca am trait senzatia aia neplacuta ca parca imi luase cineva ochelarii si confundam monitoru cu geanta.
Abia acasa am realizat "dezastrul".
O sa ma rezum doar la Zuiun (Aichi E16A - Paul) care era sa-mi provoace o criza de autoflagelare cu tesla intre mergatoare.
Ma bucurasem cel mai tare de el. Imi facusem socoteala ca voi folosi cupola pentru a mai vacuuforma una pentru kit-ul de la Special Hobby.
Bun Kit-ul de la special Hobby. Mi l-a adus Danus Maximus. M-a pacalit intai ca o sa coste 30 ron si cand am ajuns sa-l iau mi-a zis ca s-a ieftinit la 25 ron....

In fine, in cutia Aoshima erau.......Doua cupole....VAI !!! Amandoua execrabile dar erau.
Dar tot kit-ul e mai mic.....Scara 1/79 zice unii pe net.
E !? Nu-i asa ca va vine sa-mi imprumutati tesla voastra ?
Pe cutie scrie clar - 1/72. Modelfan nu are nici o vina saracu'a oricum nu face diferenta intre Sopwith Strutter si Zuiun (el e cu terestrele).
Da' tanti aoshima....Nu i-ar fi rusine pe la nasul mic si tesit incadrat de ochii oblici care nu inteleg scarile modelelor ?!
In continuare o comparatie intre cele doua kit-uri de Zuiun.
AOSHIMA: