Si o imagine de sezon. Cita rugina va fi pe el la primavara ?
WW 2 - foto de epoca, vehicule.
Postat 18 December 2007 - 12:18 PM
Citeaza
Bravo Mgc ! Se pare ca nu numai zburatoarele tricolore te pasioneaza...
Un Scammell Pioneer TRMU 30 !
Uimitor monstru, complet uitat de producatorii de kituri (in afara anticului Airfix 1/76)... prea ocupati sa scoata cine stie ce beshina teutona produsa in 1-2 exemplare...
Un Scammell Pioneer TRMU 30 !
Uimitor monstru, complet uitat de producatorii de kituri (in afara anticului Airfix 1/76)... prea ocupati sa scoata cine stie ce beshina teutona produsa in 1-2 exemplare...
Ai dreptate Dragos, nu numai de avioanle sunt pasionat, camioanele si autovehicolele ww2 (in special folosite de Romani) sunt o adoua pasiune, din pacate din lipsa de timp si din cauza avioanelor nu am timp si de celelalte.
Multe vehicole uimitoare (din puncutul meu de vedere) sunt uitate sau ne bagate in seama.
De ex. Skoda H 6ST6L. Un rar exemplar zace la Muzeul Militar intro stare jalnica.
Postat 19 December 2007 - 10:14 AM
MGC ne-a aratat o foto cu Skoda H 6ST6L.
Si ne-a adus aminte de exponatul de la MMN.
In curtea MMN exista, printre altele, 2 exponate de foarte mare valoare, in opinia mea :
- Skoda H 6ST6L atelier - poate singurul exemplar ramas relativ intreg
- FAMO late - unul din cele 11 FAMO inca existente.
Ambele, mai mult decit celelalte, intr-o stare mai mult decit jalnica.
In aceasta vara, primesc un mail de la un oarecare, cu rugamintea de a-i face citeva
foto pentru Skoda, dorind sa faca desene pentru acest model. I-am raspuns ca se poate
dar ca masina este intr-o stare jalnica. Nici o problema, mi-a raspuns, le vreau chiar si asa,
jalnice.
Iata deci citeva doar, pentru cei care nu l-au vazut pina acum.
Si ne-a adus aminte de exponatul de la MMN.
In curtea MMN exista, printre altele, 2 exponate de foarte mare valoare, in opinia mea :
- Skoda H 6ST6L atelier - poate singurul exemplar ramas relativ intreg
- FAMO late - unul din cele 11 FAMO inca existente.
Ambele, mai mult decit celelalte, intr-o stare mai mult decit jalnica.
In aceasta vara, primesc un mail de la un oarecare, cu rugamintea de a-i face citeva
foto pentru Skoda, dorind sa faca desene pentru acest model. I-am raspuns ca se poate
dar ca masina este intr-o stare jalnica. Nici o problema, mi-a raspuns, le vreau chiar si asa,
jalnice.
Iata deci citeva doar, pentru cei care nu l-au vazut pina acum.
Imagini atasate
Postat 19 December 2007 - 10:18 AM
Postat 19 December 2007 - 10:32 AM
Asa ca-mi aduc aminte de o poveste, care s-ar putea sa fie doar poveste.
In curtea MMN exista o garnitura pe cale ferata cu niste obuziere. Nu stiu exact
ce si cum anume, artileria fiind pentru mine ca "artimetica" sau "limbile" pentru
altii.
Important este ca, la un anumit moment dat, americanii au propus sa ia garnitura,
imprumut, sa o restaureze - si sa-si faca si ei o copie, si sa plimbe citeva luni tot
ansamblul prin Statele lor.
MMN a fost atit de incintat, incit a zis "Nu, ca voi vreti sa ne furati patrimoniul si sa
ne dati inapoi copia." Si, uite asa, si aceasta garnitura, cred ca singura ramasa dupa
razboi, zace si ea cum zace.
In curtea MMN exista o garnitura pe cale ferata cu niste obuziere. Nu stiu exact
ce si cum anume, artileria fiind pentru mine ca "artimetica" sau "limbile" pentru
altii.
Important este ca, la un anumit moment dat, americanii au propus sa ia garnitura,
imprumut, sa o restaureze - si sa-si faca si ei o copie, si sa plimbe citeva luni tot
ansamblul prin Statele lor.
MMN a fost atit de incintat, incit a zis "Nu, ca voi vreti sa ne furati patrimoniul si sa
ne dati inapoi copia." Si, uite asa, si aceasta garnitura, cred ca singura ramasa dupa
razboi, zace si ea cum zace.