WW 2 - foto de epoca, vehicule.
Postat 17 February 2014 - 03:01 PM
Postat 24 February 2014 - 10:25 PM
Buna ziua. Am o intrebare. Aveti fotografiile blindatelor sovietice (BT-5/7, T-37/38, T-60 s.a.) folosite de armata romana?
Si cine are informatii si fotografii despre acest vehicol AB md. 1941
http://ro.wikipedia....iki/AB_md._1941
Si cine are informatii si fotografii despre acest vehicol AB md. 1941
http://ro.wikipedia....iki/AB_md._1941
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 25 February 2014 - 11:26 AM
Postat 15 September 2014 - 11:43 AM
Citeaza
"222"-
223 -turela mai mica , antena .
Camionul pare Scammell Pioneer intradevar .
Am dat o geana si la pleiada de C.O.E.-uri gen A.E.C Marshall
Crossley IGL8
Albion BY3 (and later BY5)
Leyland Retriever
Karrier CK6 Thorneycroft Tartar
Guy FABX. http://forum.axishis...p?f=47&t=162545
, dar nu prea seamana niciunul cu ceea ce se vede in foto .
Postat 21 September 2014 - 02:55 PM
Revin asupra unui subiect anterior, tratat destul de lejer si care-i va induce intr-o mare eroare pe cei - posibil, interesati.
SCAMMELL SV/2S ... au zis doua voci de baza ale comunitatii.
In foto se vede, foarte clar, un camion cu GANTRY CRANE.
Dupa cum bine stie toata lumea, Scammell-ul SV/2S a avut DOAR doua variante: cea cu JIB CRANE - cea mai cunoscuta si facuta de catre producatori, si cea cu FOLDABLE CRANE, mult mai putin cunoscuta.
Asta ar fi fost primul element de recunoastere.
Element suplimentar - PRELATA. Nu contest, este posibil ca cineva de pe aici sa aiba foto cu SCAMMELL SV/2S ... cu prelata. Ar fi o premiera, cel putin ... nationala.
In plus, de studiat si comparat - rotile, oblonul spate si capatul sasiului.
Am atasat si un desen comparativ intre un SCAMMELL SV/2S si un GANTRY CRANE.
Una dintre concluzii ar fi ca nemtii au facut o conversie pentru a pacali aviatia inamica ... si nu numai.
O alta, ar fi ca cineva s-a jucat si a scris aiurea pe spatele foto ... hehehehehe ...
Probabil ca, in asemenea cazuri, ar trebui sa ... FESTINA ceva mai LENTE!
Oricum ar fi, respectul meu ramane ... acelasi ...
Daca n-ar fi fost vorba despre un vehicul ICON - din multe puncte de vedere, m-ar fi interesat putin spre deloc sa ma bag.
Cine vrea sa invete "dupa ureche", n-are decat.
PS - imi aduc aminte cand le recomandam unora, la fel de pasionati si cunoscatori, o carte de baza, as zice, - The Observer's Military Vehicles Directory. Fara folos, as zice, stiind ca p-acilea exista, in continuare
doar 2 exemplare din aceasta carte.
SCAMMELL SV/2S ... au zis doua voci de baza ale comunitatii.
In foto se vede, foarte clar, un camion cu GANTRY CRANE.
Dupa cum bine stie toata lumea, Scammell-ul SV/2S a avut DOAR doua variante: cea cu JIB CRANE - cea mai cunoscuta si facuta de catre producatori, si cea cu FOLDABLE CRANE, mult mai putin cunoscuta.
Asta ar fi fost primul element de recunoastere.
Element suplimentar - PRELATA. Nu contest, este posibil ca cineva de pe aici sa aiba foto cu SCAMMELL SV/2S ... cu prelata. Ar fi o premiera, cel putin ... nationala.
In plus, de studiat si comparat - rotile, oblonul spate si capatul sasiului.
Am atasat si un desen comparativ intre un SCAMMELL SV/2S si un GANTRY CRANE.
Una dintre concluzii ar fi ca nemtii au facut o conversie pentru a pacali aviatia inamica ... si nu numai.
O alta, ar fi ca cineva s-a jucat si a scris aiurea pe spatele foto ... hehehehehe ...
Probabil ca, in asemenea cazuri, ar trebui sa ... FESTINA ceva mai LENTE!
Oricum ar fi, respectul meu ramane ... acelasi ...
Daca n-ar fi fost vorba despre un vehicul ICON - din multe puncte de vedere, m-ar fi interesat putin spre deloc sa ma bag.
Cine vrea sa invete "dupa ureche", n-are decat.
PS - imi aduc aminte cand le recomandam unora, la fel de pasionati si cunoscatori, o carte de baza, as zice, - The Observer's Military Vehicles Directory. Fara folos, as zice, stiind ca p-acilea exista, in continuare
doar 2 exemplare din aceasta carte.