Forum Machete,Modelism,Hobby: caut ajutor - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

caut ajutor

#1 Useril este offline   tankman 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 45
  • Inregistrat: 24-August 06

Postat 16 January 2008 - 07:59 PM

A achizitionat recent o machete mai precisa un Abrams M2 si doresc daca ma poate ajuta cineva sa-mi spuna ce culori pot folosi la vopsirea senilelor pentru ca din cate am auzit parerile sunt impartite si anume:
-unii le fac negre ,altii culoarea otelului :friends:
Tankman

#2 Useril este offline   szek 

• Membru senior
  • Postari: 241
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 16 January 2008 - 08:26 PM

are Z-Mare un articol complet si detaliat despre asta:

http://www.cartula.ro/index.php?option=com...2&Itemid=83
numai rabdare sa ai:)

#3 Useril este offline   Danu 

• Membru senior
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 02-August 05

Postat 16 January 2008 - 09:32 PM

Cu tot respectul pentru Z-Mare :friends: , nu cred ca articolul lui iti va fi de mare folos la Abrams. Senilele de M1 (au fost mai multe modele diferite) au elementi cu cate 2 tampoane de cauciuc, fiecare element fiind conectat de celelalte 2 prin 4 conectori laterali si 2 intermediari care sunt si dintii senilei. Partea metalica este...gunmetal cu partile in miscare relativa 'lustruite'. In functie de scara (by the way, ce macheta e?) poti alege sa uzezi tampoanele de cauciuc. Senila este prafuita sau innoroita dupa caz, dar nu am vazut nici un Abrams cu senile ruginite!! Dupa parerea mea, viata senilei la M1 este prea scurta ca sa-i permita metalului sa rugineasca.

#4 Useril este offline   Razeer 

• Membru senior
  • Postari: 546
  • Inregistrat: 04-December 07

Postat 16 January 2008 - 10:14 PM

senila de Abrams nu e intrutoul din otel..cred ca e un aliaj, metal ceramic , nu stiu precis ce. Cu certitudine stiu ca am vazut doi tanchisti carand pe umeri o senila pentru un Abrams care incasase o mina, Cei care nu cred sa incerce sa care(in 4 adica un echipaj) o senila de T-55....

#5 Useril este offline   tankman 

• Membru deplin
  • Postari: 45
  • Inregistrat: 24-August 06

Postat 18 January 2008 - 06:24 PM

Macheta este ZVEZDA la scara de 1:35

#6 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 18 January 2008 - 08:47 PM

Vezi postareaRazeer, la 16 Jan 2008, 22:14, a spus:

senila de Abrams nu e intrutoul din otel..cred ca e un aliaj, metal ceramic

Probabil te referi la materiale compozite care n-au nici cea mai mica legatura cu aliajele asa cum otelul n-o sa alieze in veci cu ceramica, ceramica care n-are prostul obicei sa faca parte din categoria metale. (Stiu! Nu ti-ai gasit cuvintele.)
Oricum, ultima data cand am mers eu cu Abramsul M1 (ca M2 este Bradley) zalele senilei erau ... asa cum le descrie Danu.
De altfel si cele de Bradley sunt cu cauciuc doar ca arat un pic altfel.

Bafta!

#7 Useril este offline   Danu 

• Membru senior
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 02-August 05

Postat 18 January 2008 - 10:59 PM

(parerea viitorului inginer :yahoo: )
Senilele sunt de obicei turnate in otel Hadfield, adica otel cu continut ridicat de mangan (pana la 14%). Acest tip de otel este dur si are o rezistenta ridicata la oboseala, fiind numai bun pentru piese in miscare. Materialele ceramice sunt si ele dure, dar (asa cum stim cu totii) casante. De aceea in blindajele compozite tip sandwich ele se gasesc intre straturi de otel/cauciuc care au rolul de a disipa undele de soc care le-ar sparge. tankman probabil se referea la M1A2 (copie Italieri probabil, macheta draguta daca nu-ti pui probleme de acuratete :friends: ) si nu la M2 Bradley IFV.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi