Z-mare, la 22 Jan 2008, 10:27, a spus:
Citeaza
si aplic din exterior (superglue-ul emana vapori cand se intareste, vapori care "albesc" trasparentele, asa ca nu e bine sa fie IN INTERIOR)
Cam riscant, capilaritatea nu stie ce e aia interior sau exterior la o cupola. Gurile rele spun ca o cupola tratata cu Future nu mai "reactioneza" la superglue! Nu stiu, nu am incercat!
Am si zis ca e riscant si necesita experienta

Faza cu Future-ul... E si nu e. Superglue-ul emana vapori cand se intareste orice se intampla. Vaporii aia se agata de orice 'imperfectiune' din jur. Daca tratezi cu Future, reduci sansele sa existe 'imperfectiuni' de care sa se 'agate' vaporii, doar. Asta e faza cu albirea. Nu reactioneaza plasticul, ci pur si simplu condenseaza vaporii. Albirea in cauza iti apare si pe lemn, si pe hartie, chiar si pe sticla. Pe orice material cu care vaporii in cauza intra in contact.
Daca aplici din exterior, inauntrul cupolei daca ajunge, ajunge o cantitate prea mica pentru a genera vapori, si implicit, a 'albi' cupola. In plus, o solutie castigatoare e sa tii avionul cu capul in jos cat se usuca superglue-ul

In felul asta vaporii se indeparteaza de cupola
PS: Lipesc cupolele exclusiv cu superglue de vreo 3-4 ani... Inca ceva. Albirea aia se poate curata, in cazul nefericit in care apare.