Forum Machete,Modelism,Hobby: intrebare - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

intrebare

#1 Useril este offline   tankman 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 45
  • Inregistrat: 24-August 06

Postat 21 January 2008 - 06:20 PM

Salutare :friends:
Am si eu o intrebare :CUM (sau mai bine zis cum) POT LIPI GEAMURILE MACHETELOR FARA A LE DETERIORA?
Tankman :yahoo:

#2 Useril este offline   eugen 

• Membru senior
  • Postari: 1530
  • Inregistrat: 02-November 04
  • Interests:Aviatie post WWII

Postat 21 January 2008 - 06:48 PM

Cu Contacta Liquid special

#3 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 21 January 2008 - 07:10 PM

Sau, daca nu ai nevoie de o rezistenta foarte mare, cu 'white glue'. Adica aracet mai de calitate, care se intareste cat de cat transparent. Asta e solutia ideala pentru cei mai incepatori, n-ai ce sa strici si daca nu iese bine, dai geamul jos, il cureti, si incerci din nou. Plus ca se curata cu apa greselile.

Sau, chiar cu lipici uzual. Grija, mana sigura si experienta sunt necesare. Poti nenoroci plasticul geamului daca nu esti atent si scapa lipici pe el.

Sau, solutia cea mai buna insa cea mai riscanta de departe (asta e o solutie care necesita experienta si ceva machete stricate pana o prinzi), cu superglue, aplicat cu multa grija si cu multa moderatie. Personal folosesc un ac de seringa tesit atasat unui recipient cu superglue ultra-fluid, si aplic din exterior (superglue-ul emana vapori cand se intareste, vapori care "albesc" trasparentele, asa ca nu e bine sa fie IN INTERIOR)

#4 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12681
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 22 January 2008 - 10:27 AM

Citeaza

si aplic din exterior (superglue-ul emana vapori cand se intareste, vapori care "albesc" trasparentele, asa ca nu e bine sa fie IN INTERIOR)
Cam riscant, capilaritatea nu stie ce e aia interior sau exterior la o cupola. Gurile rele spun ca o cupola tratata cu Future nu mai "reactioneza" la superglue! Nu stiu, nu am incercat! :lol:
Cel mai sigur este Contatca Special de la Revell, desi, din proprie experienta, e mai greu de lucrat cu el.

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 22 January 2008 - 10:29 AM

#5 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 22 January 2008 - 11:54 AM

Vezi postareaZ-mare, la 22 Jan 2008, 10:27, a spus:

Citeaza

si aplic din exterior (superglue-ul emana vapori cand se intareste, vapori care "albesc" trasparentele, asa ca nu e bine sa fie IN INTERIOR)
Cam riscant, capilaritatea nu stie ce e aia interior sau exterior la o cupola. Gurile rele spun ca o cupola tratata cu Future nu mai "reactioneza" la superglue! Nu stiu, nu am incercat! :acute:

Am si zis ca e riscant si necesita experienta :punk:
Faza cu Future-ul... E si nu e. Superglue-ul emana vapori cand se intareste orice se intampla. Vaporii aia se agata de orice 'imperfectiune' din jur. Daca tratezi cu Future, reduci sansele sa existe 'imperfectiuni' de care sa se 'agate' vaporii, doar. Asta e faza cu albirea. Nu reactioneaza plasticul, ci pur si simplu condenseaza vaporii. Albirea in cauza iti apare si pe lemn, si pe hartie, chiar si pe sticla. Pe orice material cu care vaporii in cauza intra in contact.

Daca aplici din exterior, inauntrul cupolei daca ajunge, ajunge o cantitate prea mica pentru a genera vapori, si implicit, a 'albi' cupola. In plus, o solutie castigatoare e sa tii avionul cu capul in jos cat se usuca superglue-ul :lol: In felul asta vaporii se indeparteaza de cupola ;-)

PS: Lipesc cupolele exclusiv cu superglue de vreo 3-4 ani... Inca ceva. Albirea aia se poate curata, in cazul nefericit in care apare.

#6 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior
  • Postari: 768
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 22 January 2008 - 02:57 PM

[/quote]Inca ceva. Albirea aia se poate curata, in cazul nefericit in care apare.
[/quote]

Cum si cu ce se poate curata albirea de la superglue???? :lol: :acute:

#7 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 22 January 2008 - 03:28 PM

Orice chestie cat de putin abraziva... Inclusiv cu varful unei scobitori. Insa asta mai lasa urme.
Folosesc nitel polish lichid pe varful unei scobitori cu nitica vata... Si cred ca mai sunt metode. In orice caz, trebuie tinut cont ca e ceva doar la suprafata plasticului.

#8 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 22 January 2008 - 04:31 PM

Confirm ce spune cartula. Si eu lipesc cupolele in acelasi mod si nu mai am belele. O metoda in plus de a te asigura ca nu "scapa" CA prin interior este sa corectezi si sa adaptezi cum se cuvine geamul la suprafata avionului.

Zona de contact intre cele doua suprafete trebuie sa fie cat mai corecta si geamul sa se aplice cat mai intim pe fuselaj. NU caraiti pana nu respectati pasii cum trebuie. Daca faci totul cum trebuie iese beton....avantajul la CA ar fi ca daca il pui prost, pe geam, CA fiind casant il dezlipesti (desprinzi) destul de bine, daca nu te grabesti.

Albirea se poate curata in etape cu smirghel de 1000, 1200, 2000 si polish. Future...deja la cupole nu mai are sens daca ai aceste granulatii si polish...

#9 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12681
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 23 January 2008 - 08:37 AM

Citeaza

Albirea se poate curata in etape cu smirghel de 1000, 1200, 2000 si polish
. Pai daca trebuie sa pun jmirgel pe cupola, inseamna ca e totusi mai mult decit un "condens", nu? :lol:

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi