Pavel, la 11 Feb 2008, 19:35, a spus:
In prima zi am avut fixate mai multe intalniri si alergam ca disperatul, sa nu intarzii la vre-o una, dar a doua si a trea zi nu te-am mai intalnit
Pentru simplu motiv ca am fost la ceilalti, la jucarii. cu sotia pentru magazinul ei de bebelusi. Oricum tot nu am idee nici acum cum erau organizate pavilioanele alea, desi eram cu harta in mana mereu.
Ziua 2(continuare cum ar veni): La pranz gasim un "impinge tava" autohton si ma gandesc ca rezolv mai ieftin cu pranzul. Economistul din mine are ideea ca carnatii autohtoni tre' sa fie la pret promotional asa ca profit de ei din plin. Si fritzii de mine: 21 ioiro. Mihaela vine si cu doua sucuri din gama Coca Cola, din astea mici, si totul sare imediat la 26 ioiro. Scump si prost. De subzistenta. Dar suntem biznismani patrioti asa ca nu conteaza.
Mihaela primeste din tara o comanda asa ca alergam pe la jucarii sa stabilim contacte, facem poze, trimitem prin Internet (stiati ca 1 Mb transfer costa 8 euro pe roaming?). Spre seara, dupa inchidere ne oprim sa cautam ceva de mancare intr-un orasel in drum spre casa (nu cred ca am mentionat ca stateam la 60 km de Nurnberg). Gasim si o farmacie, au si medicamentul (Floxal) dar pentru cei cu reteta. Orice vant aici trebuie prescris ca sa traiasca si medicul. Respectiva nu vrea in ruptul capului sa ni-l vanda (deja ma gandeam sa-l scot din cutie cat sta cu spatele si sa-i las cutia goala) asa ca cerem o solutie de sters ochiul care sa nu necesite reteta. Ne da ceva si din pasareasca lor de pe cutie deducem ca e ceva post operatoriu. O intrebam de o solutie cu natriu clor si se uita ca la masini straine. Dar culmea ca intelege ce e aia "ser fiziologic" in romana si ne da ceva pe care scria clar "natrium chloridum" si intelege si ce sunt alea comprese sterile.
Asa ca nu ne ramane decat sa iesim ca se inchidea si sa dam o tura la Burger King unde mi se urca sangelea la cap cand vad ca o chifla cu chiftea e 6-7 euro asa ca decid ca postul negru nu a omorat pe nimeni, ba chiar pe Monte Cristo l-a facut atragator.
Ziua 3: Ca de obicei la micul dejun inclus in pret ne umplem farfuria cu feliute translucide (ce inseamna tehnologia germana, nu credeam ca un mezel se poate taia asa subtire) gasesc si saracia aia de ou fiert (unu de caciula, sa nu ne intoxicam) si imi scot parleala cu o dulceata facuta in casa cu multa apa, ca imi curgea pe unde putea, asa ca eram silit sa pun putin.
Urmeaza cei 60 de km, cei 7 ioiro de parcare si purcedem la drum. Adica la afaceri, cum ar veni. Reusim sa acoperim toate pavilioanele, chiar si pe cele de sus, unde erau greii: Revell, Matel, Playmobil si altii care nu erau la machete ca toata lumea.
Mihaela mai vorbeste cu cativa pe la jucarii, nu are carte de vizita asa ca aia se uita ca rata la avioane la cartea mea de vizita, nu prea au idee ce inseamna "scale model shop" si nici macar "modellbaum". De remarcat ca la standurile unde dai de ochi alungiti, in conversatie apare mereu, obsedant, cuvantul "container" asa ca iti imaginezi cam care ar fi comanda minima.
La pranz gasim niste bancute afara si ne luam o chifla cu friptura si una cu carnati, 2 ioiro fiecare. Decid ca nu suntem ultimii oameni si meritam si o bere asa ca solicit si asa ceva. Ma intreaba daca vreau mare sau mica. Cred ca ma confunda cu cineva. Pai daca o sa fac rabat la cativa amarati de centrilitrii mai bine beau apa de izvor de la cismea. Asa ca cer mare si mi se dau si niste fise de plastic pentru GARANTIE !!!! Voi aveti idee, Nurnberg era in RFG sau RDG? Prea mult nu ne-a luat sa gatam chiflele alea. Am remarcat in jur ca eram singurii cu beri normale de 500 ml. Restul beau ca domnisoarele de pension nevinovate, dezvirginate in sala injectorului de catre ajutorul mecanic. Receperez ioirioul de pe cele 2 sticle garantie si mergem sa gasim noi oportunitati de afaceri, ca sa zic asa.
Dupa ce se inchide mergem la Metro, eu cautand ceva de mancare si sapun ca gazda ne pusese doua pliculete cu gel de dus pe care il dadusem gata. Padaroxul maxim este ca la romani, care put in metrou cum pute fecioara la subtioara, sunt in Metro vreo cativa metri de rafturi cu sapunuri. Aici erau doar 4 feluri de sapun, ambalate cate 3-4. Asa ca luam sapun lichid, macar era o singura butelca. Evident ca salam de Sibiu nu au si restul mezelurilor arata la fel de prost ca si l a noi. Dar macar noi avem mai multe. Gasesc niste chiftele (ca astea pe care le mananc acum, ca am exagerat putin in estimarea consumului) si niste catch-up, paine feliata pentru prajitor ca ei nu au franzela Titan si nici Intermediara.
Despre cum am rams fara semnal la GPS noaptea, in Nurnberg, fara idee de drum spre pensiune in episodul urmator.