Am taiat niste fasii si am facut o intentie de panou.
Dupa aceea mi-am adus aminte de o tehnica pe care am citit-o undeva pe net, cu privire la imitarea unei suprafete vechi de lemn ce a fost initial acoperit cu vopsea.
Iata cam care este tehnica:
- se face o solutie foarte diluata (cu apa) de vopsea neagra si optional maro (acrilice) sau, cum am facut eu, tus Rotring negru si o picatura de maro Zvezda (ca tot zacea prin cutia cu vopsele). Dilutia trebuie sa arate de genul unui ceai mai concentrat sau unei cafele mai "americane". Asa cum am zis, maro-ul este optional, zeama trebuie sa bata spre negru.
- se lasa sa se usuce bine
- se "inunda" zona ce va trebui sa arate ca "scorojita", cu alcool izopropilic. Se pensuleaza din belsug cu alcool.
- cat este inca umeda, se vopseste zona cu culoarea ACRILICA dorita
- se lasa sa se usuce doar cateva minute (cat sa nu se ia la atingere cu degetul). Cu cat se va usca mai bine, cu atat gradul maxim de "scorojeala" ce se poate obtine va fi mai mic.
- cu "scotch" transparent se tamponeaza suprafata in mod repetat (inlocuind bucatile de banda pe masura ce isi pierd adezivul) pana la obtinerea efectului dorit
Iin partea stanga am dat cu foarte putin alcool (practic am facut un soi de drybrush cu alcool) / zona din dreapta este conform celor scrise mai sus.
[nu criticati culorile, le-am ales pentru contrast]
Aceasta postare a fost editata de alaur: 08 April 2008 - 12:45 AM