Mustang P51 D-15 de la ICM 1/48
Postat 20 February 2009 - 10:11 AM
Mai mult, si aripile (extradosul) au probleme din turnare, avand niste zone in care plasticul parca formeaza niste vartejuri ciudate... bine, problema nu e in relief ci doar in plan, insa nu am folosit grund si la vopsire culoarea nu mi-a iesit uniforma, evidentiind marginile acestor zone cu probleme. Nu sunt eu un modelist pretentios, ba chiar improvizez prea mult uneori, insa de data asta am simtit pe pielea mea ce inseamna sa iei un kit ceva mai ieftin...
revin cu poze mai tarziu.
Postat 20 February 2009 - 10:50 AM
Nu trebuie sa fii disperet din cauza cupolei zgiriate! Cu putina munca se poate lustrii si poate devenii aproape perfect!
Citeste aici ce a postat cartula : cupola F 16 sau vezi acest video : Promodeller
Bafta,
Tibi
+++ Pila pentru lustruit de care zice Z-mare vei gasii in magazinele Kaufland sau daca ai vreo prietena pe la Avon, sigur te poate ajuta. Cel de la Avon este excellent!
Alt loc unde gasesti pile pentru lustruit unghii sunt magazinele Daiso...
Aceasta postare a fost editata de tibi22: 20 February 2009 - 11:21 AM
Postat 20 February 2009 - 11:08 AM
In privinta "virtejului", acesta trebuia chituit cu superglue. Adica puneai niste superglue pe ramurile virtejului, lasai la uscat citeva orei, dupa care, la ud, slefuiai cu o hirtie abraziba 500 ...1000.
Postat 20 February 2009 - 11:19 AM
Nici una problemele tale nu e foarte grava:
1. geamul zgariat se poate remedia cu (in ordinea usurintei de aplicare):
a) pila de lustruit unghii (poti intreba sotia/prietena sau o colega, cu siguranta iti va explica ce este pila respectiva), o gasesti pe la cosmetice cam la 20 lei bucata; nu vei folosi partea cu smirghel ci partea care are aspectul unei panze cauciucate (faci intai proba pe o bucata de plastic transparent sau chiar pe unghii, nu pe cupola), va reda cupolei un luciu sticla
b) cufunzi piesa in lac LAKFIX de la AGAMA, disponibil tot pe parcmodels.ro, acolo de unde probabil ai luat si Mustangul, dupa ce o cufunzi 20-30 sec. o scoti si o pui pe un servetel iar deasupra ei pui un pahar/ceasca pt a o proteja de praf pe timpul uscarii, dupa 12-24 ore ai cupola ca noua
c) cufunzi piesa in lac pentru parchet FUTURE despre care tot se vorbeste pe forum, nu se gaseste in Romania dar au amicii machetisti de pe forum, dupa ce o cufunzi 20-30 sec. o scoti si o pui pe un servetel iar deasupra ei pui un pahar/ceasca pt a o proteja de praf pe timpul uscarii, dupa 12-24 ore ai cupola ca noua
2. vartejurile de pe aripa nu sunt neaparat un defect din punct de vedere al machetelor (in caz ca sunt ceea ce cred eu), ele trebuie oricum vopsite, sunt urmele turnarii, exista asa ceva chiar si la kiturile tamiya sau hasegawa, cat timp nu sunt in relief le ignori pur si simplu. exista insa riscul sa iti apara de sub vopsea dupa cum spui..tocmai de aceea se merita folosirea unui grund. Eu folosesc cu rezultate f bune grundul auto DUPLICOLOR (20 de lei un spray de vreo 400ml de gasit cel mai ieftin la praktiker, ceva mai scump la magazinele de piese auto, iti ajunge pt. multe machete) il poti aplica cu grija chiar si direct din spray; te scapa de muuulte neplaceri la vopsire.
Per total Mustangul de la ICM e unul din cele mai bune kit-uri de Mustang la 1/48 de pe piata. La origini are kitul Tamiya (adica e dupa aceleasi matrite sau matrite copiate) fata de care ucrainenii au mai adaugat ceva piese in carlinga si au facut mici corectii. Alte kituri de Mustang la 1/48 nu prea are rost sa iei in considerare, sunt mai slabe sau mult mai slabe(in afara de Hasegawa). Sta mai prost la capitolul ambalare dupa cum ai remarcat si tu..piesele tranparente ar fi trebuit protejate, cutia e moale si eu am gasit piese usor curbate. Nici decalurile nu sunt grozave dar nici alea de la Tamiya nu exceleaza. Oricum..l-ai luat la 1/2 din pretul celui de la Tamiya, acum e parerea fiecaruia daca se merita.
Aceasta postare a fost editata de MiG: 20 February 2009 - 11:23 AM
Postat 20 February 2009 - 12:15 PM

Postat 01 March 2009 - 11:42 AM
o poza cu pilotul
Aceasta postare a fost editata de optyqus: 01 March 2009 - 11:49 AM
Postat 01 March 2009 - 11:57 AM
optyqus, la 1 Mar 2009, 11:42, a spus:
Salut,
Daca despre plasticul acestui kit am avut doar cuvinte de lauda cu decalurile povestea e mai complicata, experienta mea cu ICM e diversa (adica am avut si mai bune si mai rele), sunt niste decaluri mai pretentioase dar cu putina atentie se rezolva. In primul rand calitatea decalurilor variaza foarte mult nu numai functie de marca kitului ci si functie de vechimea kitului propriu zis, de perioada in care a fost scos pe piata (multi producatori de kituri nu fac ei insisi decalurile ci au contract cu terte firme asa ca poti lua un mustang produs de aceeasi firma dar in editii diferite si sa nimeresti decaluri de calitati diferite). In al doilea rand citeste articolul despre decaluri, este foarte corect si contine multe sugestii utile. Ca prime idei:
a) taie decalul cu un bisturiu cat mai aproape de desen,
b)incearca sa nu le pui direct in apa ci pe un burete umezit (chiar daca se vor curba isi vor reveni).
c)Suprafata kitului va fi OBLIGATORIU lacuita cu lac lucios (daca e nevoie si de 2 ori) pt ca decalurile de la ICM au o tendinta spre "silvering" iar lacul trebuie sa fie uscat complet (cam o saptamana) altfel decalul nu aluneca pe lac si se rupe atunci cand incerci sa-l plasezi.
d)inainte de a plasa decalul pe kit zona trebuie udata din abundenta in caz contrar risti ruperea ca si la pct c)
e)in cazuri de dezintegrare severa (eu unul nu am patit inca dar am auzit la altii) pulverizeaza pe suprafata colii de decal unul sau doua straturi foarte subtiri de lac acrilic transparent
Aceasta postare a fost editata de MiG: 01 March 2009 - 12:01 PM
Postat 01 March 2009 - 07:32 PM
MiG, la 1 Mar 2009, 11:57, a spus:
Din pacate raul sa intimplat! Ar fi trebuit sa intrebi putin mai devreme! Asa cum ti-a scris MiG ai varianta salvatoare de mai sus sau mai exista acest produs care se aplica cu pensula : Microscale Micro Liquid Decal Film
Postat 01 March 2009 - 07:54 PM
Din nou, multumesc de sfaturi
Postat 01 March 2009 - 08:13 PM
Postat 02 March 2009 - 03:18 PM
Astept critici ca se poate de aspre, si orice sfaturi

Aceasta postare a fost editata de optyqus: 02 March 2009 - 03:20 PM
Postat 02 March 2009 - 03:26 PM
Succesuri!
P.S. Fratele cartula mi a confirmat banuiala!
Aceasta postare a fost editata de mersu: 02 March 2009 - 04:17 PM
Postat 02 March 2009 - 03:56 PM
Postat 02 March 2009 - 04:25 PM
Cartula, multumesc de informatie, nu ma documentasem in aceasta privinta. Oricum eu nu respect o schema de vopsire cu exactitate, daca e ceva ce nu-mi place schimb eu. De exemplu, la avionul asta interiorul locasurilor trenului principal era aluminium;am preferat insa sa-l fac galben, pentru ca privit de dedesubt acel galben se 'asorteaza' cu botul galben al avionului.
Aceasta postare a fost editata de optyqus: 02 March 2009 - 04:29 PM
Postat 03 March 2009 - 08:20 AM
optyqus, la 2 Mar 2009, 16:25, a spus:
Daca se vad acele granulatii poti scapa relativ usor de ele! Trebuie sa lustruiesti usor cu o cirpa sau un T-Shirt de bumbac ! Si cu aerograful se vor vedea particule metalice, poate chiar mai bine! Metoda este aceeasi pentru a te scapa de o parte din ele!
Macheta ta este gata acum! Sa nu mai lustruiesti nimic altfel risti sa rupi decalurile! OK?! Sa tii cont pe viitor!