Forum Machete,Modelism,Hobby: Cumpar cutii (vitrine) plastic - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cumpar cutii (vitrine) plastic pentru automodele cararama 1:72

#21 Useril este offline   zax 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 22
  • Inregistrat: 21-July 09

Postat 25 October 2009 - 08:34 PM

Multumesc mult pentru sfat. Sper sa reusesc sa ajung acolo inainte sa pierd iar ocazia.

#22 Useril este offline   AdyAero 

• Die-cast 1:72
  • Postari: 1360
  • Inregistrat: 07-August 06
  • Interests:Auto 1:72 plastic & diecast

Postat 26 October 2009 - 02:39 PM

Deja la 6 RONi iti poti lua vitrina ocupata cu un model... :rolleyes:

#23 Useril este offline   GGG 

• Membru senior
  • Postari: 531
  • Inregistrat: 20-September 09

Postat 26 October 2009 - 11:11 PM

Vezi postareazax, la 24 Oct 2009, 10:19, a spus:

am intrat in posesia a 3 cutii de la michi si GGG carora le multumesc mult. :)

Sa cresti mare :rolleyes:

#24 Useril este offline   zax 

• Membru deplin

Postat 27 October 2009 - 03:54 PM

merci, merci! :clapping:

Vezi postareaAdyAero, la 26 Oct 2009, 14:39, a spus:

Deja la 6 RONi iti poti lua vitrina ocupata cu un model... :rolleyes:

presupun ca 6 roni e aia mare... :drinks:

desi tin la uniformitatea colectiei cred ca va trebui sa fac 2 compromisuri: primul e cel de a pune un model in cutia altuia urmand sa scriu pe soclu numele noului "locatar" cu ceva autocolant...
Al doilea va fi sa creez intr-o cutie mai mare o diorama pentru cele cateva modele (chevrolet pick-up cu cabina dubla, mercedes spinter si ford transit) care sunt prea mari si nu incap intr-o cutie normala... nu-mi prea place ideea dar deocamdata alta n-am...

#25 Useril este offline   GGG 

• Membru senior
  • Postari: 531
  • Inregistrat: 20-September 09

Postat 27 October 2009 - 04:52 PM

Poti sa tragi la imprimanta numele alb, pe fond negru si lipesti peste.

#26 Useril este offline   zax 

• Membru deplin

Postat 27 October 2009 - 09:51 PM

o sa incerc... dar mi-ar trebui niste autocolant foto (hartia normala e prea subtire si se va cuta)... oricum, asta-i cea mai mica problema; mai am nevoie de 10 cutii numai pentru modelele din cutii de carton, plus inca vreo 5 pentru a inlocui capacele crapate si mi-a cam pierit speranta ca voi reusi sa le adun prea curand... (cand am pus anuntul ma asteptam sa gasesc pe cineva cu o colectie mare, hotarat sa o mute intr-un corp de mobilier de sticla cum sunt cele din IKEA). Apoi mai e problema cu cele 3 modele care nu incap in cutii normale... nu stiu cat de bine o sa iasa diorama, plus ca tare mi-e ca arata scoasa din context... dar vedem... pana la urma asa se face o colectie si asa aduna povesti... luata de-a gata nu mai are nici un haz, nu? :rolleyes: :drinks:

#27 Useril este offline   AdyAero 

Postat 28 October 2009 - 01:47 PM

Chestia cu masina pe alta baza de expunere se rezolva cu hartie autocolanta imprimata. Stiu un colectionar din Constanta acruia eu personal i-am facut vreo 40-50 de inscrisuri, doar trebuiau decupate si lipite. Nici nu prea iti dai seama care sunt originale si care nu daca nu te uiti atent.
Uite un exemplu:
Imagine postata
Hongwell mai are si cutii mai mari de plastic pentru un vehicul + rulota, incap fara probleme astea 4x4. Problema insa se reduce la cum faci rost de cutiile repective...
Sunt putini colectionari care le mai arunca (nu ma refer la cei care isi cumpara 30-40 de bucati si apoi se plictisesc si le vand pe o nimica toata), chiar daca isi tii colectia expusa intr-o vitrina. Eu unul ma multumesc cu orice cutie, chiar si de carton, am luat multe la blister sau cumparate de la diversi colectionari fara cutii si le caut ceva in care sa le tin.

#28 Useril este offline   zax 

• Membru deplin

Postat 28 October 2009 - 04:06 PM

de unde ai cumparat hartia? A iesit foarte bine, nu pui aici fisierul cu textul ca sa nu ma mai chinui sa caut fontul si dimensiunea? :lol:
Pana acum le-am tinut asa cum le-am luat dar arata aiurea... nu prea am loc pentru ele, le tin in biblioteca printre carti si mi se pare ca dau un aspect de magazin cu jucarii colectiei... asta e, fiecare cu stolul lui :)
Cutiile acelea mai lungi sunt chiar foarte greu de gasit... mie-ar trebui si vreo 3 d-alea pentru niste modele cu rulota si barca dar... greu, greu... Una d-aia nu m-ar ajuta decat pentru chevrolet, celelalte doua avand probleme de inaltime...
Daca esti ok cu orice cutie o sa tin minte si o sa ti le pastrez. Am pastrat si suportii de plastic cu suruburile in caz ca vrei sa le "legi". Pacat ca n-ai spus mai devreme ca am aruncat doua...

LE: ca acum mi-am dat seama... tipul din constanta de unde zici ca a facut rost de 50 de cutii?

Aceasta postare a fost editata de zax: 28 October 2009 - 04:08 PM

#29 Useril este offline   AdyAero 

Postat 29 October 2009 - 10:26 AM

Hartia e autocolanta, peste am lipit un scotch subtirel sa dea un aspect mai lucios.
Le-am lucrat ca fisier AutoCAD, asta folosesc la servici, poti sa modifici textul si daca nu ai o imprimanta color de calitate le imprimi in oras.
Colectionarul din Constanta a facut rost de cutii de la diverse surse (inclusiv de la mine) prin "troc" ca sa zicem asa sau a dat dublurile fara cutii.
Cutii din alea lungi de plastic am vreo 2 dar sunt ocupate, una cu un MB SL560 cu rulota si alta cu un Mini tot cu rulota, astea sunt mai rare ca s-au gasit pe la noi foarte putine.

#30 Useril este offline   zax 

• Membru deplin

Postat 29 October 2009 - 11:53 AM

cutiile alea lungi stiu ca se gasesc foarte rar... am una singura cu o broscuta vw cu rulota, gasita parca prin gima. Altele n-am mai vazut.
Fisierul autocad poti sa mi-l dai, si eu is inginer :lol:

ma gandeam la un moment dat sa iau si niste jeep-uri ca-s mai ieftine (vreo 5ron vazusem pe undeva) si sa pastrez cutiile de la ele... poate o fac si p-asta dar o sa ies scump rau... plus ca ar trebui sa le arunc, ce naiba sa fac cu 15 jeepuri... si parca ma doare sufletul sa arunc orice din colectie, dublura sau nu.

Aceasta postare a fost editata de zax: 29 October 2009 - 12:20 PM

#31 Useril este offline   AdyAero 

Postat 29 October 2009 - 03:36 PM

Pai sa imi dai adresa ta de mail sa iti trimit fisierul.

#32 Useril este offline   zax 

• Membru deplin

Postat 29 October 2009 - 06:51 PM

ai pm. Multumesc :lol:

#33 Useril este offline   zax 

• Membru deplin

Postat 22 December 2009 - 05:41 PM

Vezi postareamichi, la 24 Oct 2009, 10:25, a spus:

...Asteptam poze cu colectia ta.

Vezi postareazax, la 25 Oct 2009, 09:20, a spus:

...vor veni si poze curand :drinks:

S-a intamplat

Si... cererea de cutii ramane valabila... :pint:

#34 Useril este offline   Axel_BMW 

• Membru deplin
  • Postari: 32
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 08 January 2010 - 08:05 PM

Au pe jucarii.com.ro niste cutii .Sunt cam scumpe , dar asta e , e greu sa gasesti cutii asa , de exemplu eu am avut cateva , dar sincer , nu stiu ce sa mai intamplat cu ele ...

#35 Useril este offline   zax 

• Membru deplin

Postat 12 January 2010 - 09:08 AM

le stiu pe cele de pe jucarii.com.ro...
pe langa pret se pune problema de aspect, ca nu-s la fel cu cele originale si im cam strica uniformitatea colectiei... si au si niste dimensiuni ciudate. Am observat ca cele originale sunt greu de gasit dar am ramas cu speranta ca cineva isi va muta colectia intr-un turn de sticla sa pe vreo diorama si ca isi va aduce aminte de topicul asta inainte sa arunce cutiile.
Multumesc mult pentru sfat.

Aceasta postare a fost editata de zax: 12 January 2010 - 09:21 AM

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi