Forum Machete,Modelism,Hobby: Incepator in ale modelismului - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Incepator in ale modelismului Trageti un ochi , dati un sfat

#1 Useril este offline   Marik 

• Nou venit
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 06-September 09

Postat 06 September 2009 - 04:20 PM

Seara buna ! De ceva timp ma uit pe forum , am vazut multe proiecte frumoase , cred ca a venit randul sa incep si eu cu ale modelismului . Daca ati putea sa imi recomandati ceva kit-uri pentru incepatori , niste sfaturi si toate cele ar fi bine venite . Ma cheama Marius , am 13 ani and nice to meet you guys !

#2 Useril este offline   bogy 

• Membru senior
  • Postari: 1374
  • Inregistrat: 26-May 05

Postat 06 September 2009 - 04:53 PM

Salut Marik.

Pai in primul rand spune-mi spre ce ai vrea sa te indrepti - avioane (de epoca sau moderne, militare sau civile), terestre (militare sau civile), figurine, navale sau feroviare. Apoi scala la care vrei sa lucrezi (1;76, 1:72; 1:48; 1:35; 1:32; 1:16 sau la feroviare - H0, TT, N sau Z). Dupa ce-mi spui spre ce ai fi tentat sa te indrepti, vorbim mai in detaliu.

#3 Useril este offline   Marik 

• Nou venit

Postat 06 September 2009 - 07:57 PM

Avioane comerciale , SF si blindate.

Aceasta postare a fost editata de Marik: 06 September 2009 - 07:58 PM

#4 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 06 September 2009 - 10:06 PM

Bine ai venit !
Ca sa nu ti se para "mean hobby" chiar de la inceput ia-ti si tu niste Pioneer, Masterkraft, Italeri mai mici, Hobbyboss (piese putine).....Revell tocmai a scos de vreo 1 an si mai bine serie de kituri Starwars de dimensiuni reduse (pocket kits) care sunt aproximativ prevopsite si se pot monta si fara lipici.
Apoi treci direct la rasini care costa de doua ori cat kitul si obti un cockpit veridic din care se va vedea scaunul.

#5 Useril este offline   Marik 

• Nou venit

Postat 06 September 2009 - 10:19 PM

Am tras un ochi pe Revell , am vazut ceva la Science Fiction numit Easykit , are vreo 26 de piese si doua figurine , marimea este de 200mm , am nevoie de vopsea sau ceva de genul pentru ea ? In legatura cu ce mi-ai spus acolo un link cu produsul dupa Revell ar fi grozav

Aceasta postare a fost editata de Marik: 06 September 2009 - 10:28 PM

#6 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12682
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 07 September 2009 - 08:49 AM

Salut si bun venit printre noi!
Cred ca cel mai bine este sa te gindesti, pentru inceput, la ce scara vrei sa lucrezi, asta si functie de locul disponibil pentru "expozitie". Stiu, si stim, la inceput vor fi putine machete, dar cum pofta vine ....machetind, o sa vrei si modelul ala, si pe ala, si varianta aia ...(astia mai ruginiti stim cum devine treaba, nu??? :-) ). Deocamdata scara 1/72, pentru aviatie, si 1/35, pentru blindate, ofera cele mai multe modele.
Eu zic sa-ti procuri o trusa "minima" de lucru: penseta, un sfic (cleste folosit de electronisti) cu care sa tai partile din plastic de pe rame, citeva pile de ceasornicar fine, ceva hirtie abraziva cu granulatii intre 500 si 2000, un bisturiu cu lame interschimbabile, un cater, o rola cu banda adeziva, o rola cu banda adeziva din hirtie...
Te-as sfatui sa iei pentru inceput niste chituri mai usoare, cu putine piese, cu care sa te "antrenezi" la taiat, lipit, chituit, slefuit, vopsit... Ceva de genul http://www.modelsforsale.com/catalog/index...filter_id=13759 (nu rideti, sunt foarte bune pentru "antrenament"). Cred ca mai gasesti pe la magazinul Modelism.
P.S. Ute, mai gasesti aici citeva modele: http://www.moduni.com/index.php?cPath=3500...ilter_id=970786 Intra aici http://www.cartula.ro/forum/modunide-t2432...0&start=840 si fa-ti comanda, vi fi sugura ajutat!

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 07 September 2009 - 08:58 AM

#7 Useril este offline   Marik 

• Nou venit

Postat 07 September 2009 - 05:59 PM

Am intrat pe Modelsforsale , dar am o problema cu PayPal-ul , am incercat sa fac cont , dar spune ca este deja inregistrat Cardul , pe Revell niste link-uri ar fi mai bune pentru plata prin ramburs.

#8 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 07 September 2009 - 06:46 PM

Ma autocitez:

Citeaza

Uite, mai gasesti aici citeva modele: http://www.moduni.co...ilter_id=970786 Intra aici http://www.cartula.r...2...0&start=840 si fa-ti comanda, vei fi sugur ajutat!

#9 Useril este offline   Messerschmitt 

• Membru senior
  • Postari: 797
  • Inregistrat: 01-March 07

Postat 11 September 2009 - 08:05 AM

Salutare si bine ai venit!
Sa nu uitam, totusi, de documentatia scrisa pentru incepatori si nu numai de cei de la Finescale! Au niste carti excelente! Marik, banuiesc ca te descurci cu engleza; trimite-mi pe PM o adresa de mail la care iti pot trimite cartile. In rest, nu pot decat sa vorbesc din proprie experienta: pana nu ai primul kit in mana nu stii cum se mananca. Ia un kit de care nu-ti pare rau si care e relativ usor de montat ( vezi Revell, Hobbyboss, etc) si da-i drumul! vei vedea, vorba lui Z, ca pofta vine machetind! :whistle:

Edit: in legatura cu kiturile SF de la Revell, tu si Wurger vorbiti de acelasi lucru. Sunt kituri care se monteaza intr-un timp foarte scurt si nu necesita vopsire. Poti sa vezi kiturile lor aici . Aici vezi ce are Olaf in stoc. Nu cumpara de pe site-ul Revell Romania. O sa iesi mai scump.

Aceasta postare a fost editata de Messerschmitt: 11 September 2009 - 08:13 AM

#10 Useril este offline   mugurinio 

• Nou venit
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 03-November 09

Postat 03 November 2009 - 03:54 PM

Vezi postareaMesserschmitt, la 11 Sep 2009, 08:05, a spus:

Salutare si bine ai venit!
Sa nu uitam, totusi, de documentatia scrisa pentru incepatori si nu numai de cei de la Finescale! Au niste carti excelente! Marik, banuiesc ca te descurci cu engleza; trimite-mi pe PM o adresa de mail la care iti pot trimite cartile. In rest, nu pot decat sa vorbesc din proprie experienta: pana nu ai primul kit in mana nu stii cum se mananca. Ia un kit de care nu-ti pare rau si care e relativ usor de montat ( vezi Revell, Hobbyboss, etc) si da-i drumul! vei vedea, vorba lui Z, ca pofta vine machetind! :lol:

Edit: in legatura cu kiturile SF de la Revell, tu si Wurger vorbiti de acelasi lucru. Sunt kituri care se monteaza intr-un timp foarte scurt si nu necesita vopsire. Poti sa vezi kiturile lor aici . Aici vezi ce are Olaf in stoc. Nu cumpara de pe site-ul Revell Romania. O sa iesi mai scump.

Salve, oameni buni !
Sunt novice in bransa, dar dornic sa invat (am 33 de ani - vad ca pe aci se dau si virste :hi: . Asta inseamna ca sunt prea "batran" pt. asa ceva ?!?) :hi: . Am cumparat citeva modele, 1 tanc (1:35), 2 blindate (1:35) si 1 elicopter(1:72), dar nu m-am apucat de ele tocmai pt ca vreau sa nu dau gres. Desi sunt nou in domeniu, trebe sa precizez ca sunt o fire foarte meticuloasa. Umbland pe Net am descoperit acest site, super pt toti amatorii... si nu numai. Longinus, esti tare, imi place cum lucrezi. Z-Mare, e valabil si pt tine, man!... :whistle: :hi:

De la tine, dar si de la alti profesionisti in bransa, vreau ceva sfaturi: 1. ce scule mi-ar trebui ?, 2. cum e mai bine sa lucrezi - cu pensula sau cu Airbrush ? (personal, imi place mai mult metoda Airbrush, cu aerograful - aceasta pt veridicitatea machetelor), 3. pt lucrul cu aerograf, ce scule imi trebuie si sunt mai potrivite, 4. cum obtii efectul de uzura ? s.a.m.d. :hi:
Imi dau seama ca zambiti acum, la citirea acestor intrebari, dar... probabil ca si voi ati inceput undeva cam de la un astfel de nivel, nu ?... :hi:

#11 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 04 November 2009 - 09:52 AM

Citeaza

Asta inseamna ca sunt prea "batran" pt. asa ceva ?!?)
Cind o sa bati la 60, ca mine (multumesc, si voua la fel!!!), nu o sa te mai intrebi daca esti prea batrin pentru asa ceva (poate pentru altele.....) :lol:
1. ce scule mi-ar trebui ? Nu-s scule dedicate, dar nu-i nici prea complicat: un clestisor de taiat ungii sau sirme (svic, cum spun electronistii), gaseti la Daiso (daca esti bucurestean), pensete (ascutie, indoite, late), ceva pile de ceasornicar, un bisturiu cu lama interschimbabila (tehnica sanitara), un subler, un compas distantier, pensule de diferite marimi (fondul plastic), hirtie abraziva cu granulatie intre 400 si 1500-2000, un cater, o penseta pentru burghie mici (0,3 -1 mm), recipienti mici pentru amestecat vopsea. Astea ar fi cam de gata, dar cum functia creaza organul o sa-ti mai faci singur tot felul de scule. Vezi ca pe forum sunt date citeva (dispozitivul Wurger, pile din bete de inghetata, zgirieci pentru gravare, spatule etc) Dintr-o bucata de lemn mai maricica (50x150), in care faci gauri dupa dimensiunea recipientilor, iti faci un suport pentru sticlutele cu vopsea (ca se rastoarna ai naibii de repede). Din resturi de banda metalica de la o ruleta iti faci niste rigle de trasat. Tot la Daiso mai gasesti un suport pentru taiat pe el. Mai tirziu...o sa-ti mai aduni tu!
2. cum e mai bine sa lucrezi - cu pensula sau cu Airbrush Pai si, si! Pentru ca un aerogarf si un compresor aferent insemna o investitie destul de maricica, incepi cu pensula. Dupa ceva egsăzais la pomoci, o sa vezi singur cind e nevoie de aerograf!

Citeaza

3. pt lucrul cu aerograf, ce scule imi trebuie si sunt mai potrivite
Vezi si 3.! Un erograf bun, (nu prea sofisticat si scumput) cu duza de 0,3 mm si un compresor cu rezervor. Mai e ceva ce nu se cumpara: transpiratie! :whistle:
4. cum obtii efectul de uzura ? E, pentru acest raspuns trebuie citeva pagini bune de scris. Tehnicile sunt multe: preumbrire, postumbrire, spalare, tufuire, pigmenti, crete, uleiuri, bla, bla, bla, la care se adauga iar pirdalnica de ...transpiratie! Uite aici cite ceva: http://www.cartula.r...NICI-t2773.html
probabil ca si voi ati inceput undeva cam de la un astfel de nivel, nu ?.Cam asa ceva! Cum am zis de nenumarate ori: nu-i bai sa fii incepator, totul e sa nu ramii incepator!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi