O dupa amiaza in care angajatii au luat cunostinta sau s-au reintalnit cu sase dintre pasiunile existente in lume.
Printre pasiuni ca fotografia, salsa si chiar barman, intr-una dintre cele sase sali puse la dispozitie s-a prezentat " Modelismul ca hobby"
Implicati in actine: Asociatia Romana de Modelism si cartula.ro.

Modelismul ca hobby :
- Machetele – trei hobby-uri intr-unul singur (istorie, tehnica si arta) ;
- De la kituri la machete ;
- Scratch building – notiuni generale de constructie de la zero ;
- Scurta prezentare motoare termice folosite la machetele captive si radiocaomanda ;
- Cea mai frumoasa finalitate – expozitia ;

Participantii treceau dintr-o sala in alta luand cunostinta cu fiecare hobby in parte.
Foarte interesant mi s-a parut faptul ca cele mai interesate persoane de tema modelism au fost femeile care, cuolmea, nu erau in afara subiectului.
Cei mai interesati dintre participanti au primit invitatii la "Salonul National de Modelism Militar".
Le multumesc lui Claudiu si lui Marhaba pentru filmuletele pe care mi le-au pus la dispozitie.
Multumesc lui Bill pentru cele doua avioane care, desi n-au mai incaput in expozitie, nu au ramas la mine degeaba.
Imi multumesc mie pentru ca am avut timpul si rabdarea necesare sa pot petrece trei ore povestind despre modelismul ca hobby si practicantii lui, despre producatori de kituri dintre care (surpriza pentru unul dintre angajatii straini ai firmei care nu lucrase decat Revell la viata lui) exista si un producator roman care nu este la primul kit - Parc Models, despre expozitiile de la Alba, Cluji, Iasi si Bucuresti si nu in ultimul rand despre medaliile obtinute in ungaria si despre cei care le-au castigat.
Bafta!