Forum Machete,Modelism,Hobby: Dublă sărbătoare la Muzeul Aviaţiei - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dublă sărbătoare la Muzeul Aviaţiei

#1 Useril este offline   electric 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 207
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 01 March 2010 - 09:43 AM

Titlu: Dublă sărbătoare la Muzeul Aviaţiei
Sursa: Asociaţia "Aripi Româneşti"
Foto: Mihai Atanasie Petrescu / Razvan Vizireanu /Dragos Dobre
Autor: Magdalena Râşnoveanu
Data: 01.03.2010

Citeaza

La 20 de ani de la înfiinţare, Muzeul Aviaţiei sărbătoreşte alături de parteneri şi colaboratori. Încă de la prima oră, sâmbătă 27 februarie 2010, instituţia şi-a deschis porţile pentru a primi personalităţi din conducerea Statului Major al Forţelor Aeriene, foşti comandanţi ai acestei categorii de forţe şi foşti şi actuali angajaţi ai Muzeului Aviaţiei, cadre militare în rezervă şi în retragere. Toţi cei prezenţi au avut ocazia să retrăiască momente importante din istoria muzeului, cu prilejul vernisării expoziţiei foto ,,Muzeul Aviaţiei la douăzeci de ani”.
Păstrând spiritul de sărbătoare, Muzeul Aviaţiei a dorit recunoaşterea oficială a meritelor colaboratorilor şi partenerilor săi, printre aceştia numărându-se, în mod deosebit şi Asociaţia “Aripi Româneşti”. Pentru colaborarea sa cu Muzeul Aviaţiei şi activitatea de intensă promovare a aviaţiei române, Asociaţia a primit, prin preşedintele său, Mihai Floriean, diploma de excelenţă şi placheta aniversară "Muzeul Aviaţiei la 20 ani". Însemnele recunoaşterii meritelor Asociaţiei au fost primite din mâinile şefului Statului Major al Forţelor Aeriene, dl. general-maior dr. Ion-Aurel Stanciu, de către dl. vicepreşedinte Dragoş Dobre. Această recunoaştere oficială a meritelor sale este prima de asemenea natură pentru Asociaţia “Aripi Româneşti”, care încă de la înfiinţarea sa în noiembrie 2008 s-a angajat în proiecte având un impact direct în păstrarea şi promovarea istoriei aviaţiei.
Printre cele mai semnificative evenimente desfăşurate în ultimul timp în parteneriat cu Muzeul Aviaţiei se numără comemorarea omului, pilotului şi scriitorului Doru Davidovici 20 aprilie 2009 - 20 de ani de la ultima decolare, expoziţia de fotografie aviatică “Fotoavia” 2009 şi expoziţia de fotografie comemorativă “Asul Regăsit...Centenar Dan-Valentin Vizanty”.
Dincolo de atmosfera de sărbătoare pe care toţi participanţi au resimţit-o sâmbătă, ziua aniversării Muzeului Aviaţiei cu siguranţă nu va atârna ca un simplu eveniment în şirul nesfârşit al acestora, având o semnificaţie deosebită pentru membrii Asociaţiei “Aripi Româneşti”. Purtaţi de veşnice străduinţe şi iniţiative curajoase, cu toţii promit să acţioneze în linie ascendentă în următoarea perioadă.


Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi