zeus, la 12 Mar 2010, 23:21, a spus:
Daca as sti ce reprezinta silvering-ul, ti-as raspunde, mie imi place cum s-au lipit, toata treaba e sa ai rabdare, la pus decalul.
@ Zeur - "Silvering" este defapt aerul care ramane intre decal si suprafata vopsita. Cu alte cuvinte, zonele perfect transparente ( si nu numai) al decalului au o nuanta argintie, asa cum ti-a postat Z-mare mai sus. Decalurile adera cel mai bine pe suprafate lucioase dar daca vopseaua mata este neteda si decalul de calitate, poti avea surprize placute. Eu am machete facute acum 12 - 13 ani, si ma mira un lucru, toate au fost vopsite cu pensula si erau vopsele mate. nici una nu are silvering. Si pe vremea aia nu le bibileam atita ca acum, si habar nu aveam de silvering. Mai sigur este sa aplici decalurile pe suparafete lucioase, asta te poate scutii de multe dezamagiri si bataie de cap.
A aparut dupa atitia ani o alta chestie dar numai la o singura macheta (Revell) decalurile sau ingalbenit in zonele albe si transparente, cele de la Italeri sunt in stare perfecta si acum. Am citit ca exista un remediu dar nu am inca timp sa ma ocup de problema asta.