Forum Machete,Modelism,Hobby: Cumpar senile Dragon SU-100 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cumpar senile Dragon SU-100

#1 Useril este offline   Vali-Trooper 

• Nou venit
  • Grup: Members
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 19-October 10

Postat 19 October 2010 - 08:30 AM

Salut,
Asa cum scrie si in titlul anuntului, caut sa cumpar o pereche de senile pentru o macheta de SU-100 model fabricat de Dragon (model: http://www.machete.ro/p-dragon-7208-soviet...-tank-destroyer )
Cine are si este dornic de o mica vanzare PM sau Mail :)

Multumesc!

#2 Useril este offline   Vali-Trooper 

• Nou venit

Postat 19 October 2010 - 11:40 AM

Vezi postareaVali-Trooper, la 19 Oct 2010, 09:30, a spus:

Salut,
Asa cum scrie si in titlul anuntului, caut sa cumpar o pereche de senile pentru o macheta de SU-100 model fabricat de Dragon (model: http://www.machete.ro/p-dragon-7208-soviet...-tank-destroyer )
Cine are si este dornic de o mica vanzare PM sau Mail :)

Multumesc!

PS: Daca nu ma insel, modelul de senile este identic ca cel folosit pt machetele de T34 de la acelasi producator. (posibil sa zic prostii, sunt incepator in acest domeniu)

#3 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 19 October 2010 - 12:32 PM

Salut Vali!

Numai senile de DS[separat de kit] nu vei gasi.Dar ce s-a intamplat cu senilele din kitul tau?

#4 Useril este offline   Vali-Trooper 

• Nou venit

Postat 19 October 2010 - 01:11 PM

eh... cu emotii in glas (glasul scris :)) ) o spun ca sunt incepator si aceasta e prima mea macheta.
si fiind necunoscator si poate prea nerabdator, nu am lasat senilele destul sa se usuce cand le-am lipit si acum partea de lipitura sta sa se desprinda. acum, dupa o noapte, pare cat de cat sa reziste dar acum stiu ca sa las senilele sa se usuce o noapte.

rog a nu se rade/da cu paru.. sunt incepator :D

#5 Useril este offline   dani 

• Membru senior

Postat 19 October 2010 - 03:35 PM

De partea cu incepatorul eu zic sa-ti nu-ti faci probleme..cu totii am fost la fel,asa ca ma indoiesc ca va rade cineva.
Pune tu o poza cu senila,spune-ne si cu ce ai lipit-o,caci sunt convins c-o vom rezolva intr-un mod favorabil. :hi:

#6 Useril este offline   Vali-Trooper 

• Nou venit

Postat 19 October 2010 - 03:46 PM

merci pentru sustinere :)
poza o sa pun imediat ce ajung acasa caci acum sunt la servici.
Cat despre lipici.. am fost la magazinul de machete de pe pantelimon (cel care are si site-ul machete.ro) si am intrebat de un lipici, mi-au dat unul la 10 ron si mi-au zis ca e bun si ca nu am nevoie de ceva mai scump. este albastru, mic, cu un ac asemanator celui de pompa (pentru mingi, roti de bicicleta etc) si capac negru. poate va ajuta in vreun fel descrierea mea.

#7 Useril este offline   Vali-Trooper 

• Nou venit

Postat 19 October 2010 - 05:38 PM

Vezi postareaVali-Trooper, la 19 Oct 2010, 16:46, a spus:

merci pentru sustinere :)
poza o sa pun imediat ce ajung acasa caci acum sunt la servici.
Cat despre lipici.. am fost la magazinul de machete de pe pantelimon (cel care are si site-ul machete.ro) si am intrebat de un lipici, mi-au dat unul la 10 ron si mi-au zis ca e bun si ca nu am nevoie de ceva mai scump. este albastru, mic, cu un ac asemanator celui de pompa (pentru mingi, roti de bicicleta etc) si capac negru. poate va ajuta in vreun fel descrierea mea.

asa cum am promis, am facut si pozele. din pacate, senila sta sa se rupa si din ce am intrebat pe la magazine, singura modalitate de a gasi o pereche de senile e sa imi cumpar un kit de..sacrificiu
iar lipiciul este de la revell din ce vad :)
Imagine postata
Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Vali-Trooper: 19 October 2010 - 05:38 PM

#8 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 19 October 2010 - 05:48 PM

Salut Vali

Din descrierea ta, bănui că e vorba de Revell Contacta Profesional, nu-i așa ?

Imagine atasata: VMM_T_RE_39604.jpg

Dacă nu cumva ai pus lipici "cu linguroiul" in zona de aplicare, ar fi trebuit să-ți servească cu brio la inchiderea senilelor.

Aplicatorul cu AC are ca scop precis, acela de a permite aplicarea lipiciului in zone dificil de ajuns sau unde e necesară obtinerea unei lipituri fine, cu urme cāt mai puțin vizibile.
Pe viitor, sugestia mea ar fi următoarea : Folosește cu incredere Contacta Profesional, insă nu exagera cu cantitatea. Lipitura se usuca in timp, de obicei, undeva la vre-o 2-3 ore.
In funcție de material/suprafața de contact/marimea piesei si binențeles amplasare, se poate utiliza chiar și Superlue. Cu mare atentie, binenteles.
Spor să ai și să ne arați ce iese.

PS :
Acu vad ce ai facut de fapt. Clar ai exagerat cu lipiciul, care a topit stirenul senilei. Iremediabil.

Ai avea ca si optiune la ceea ce cauti, varianta asta spre exemplu :
http://www.parcmodels.ro/p_SU-85--2-tancur...utie-3429_.html
Iar daca mai cauti pe site-ul Parc, o sa gasesti cu siguranta si alti posibili subiecti la preturi acceptabile, pentru canibalizarea diverselor elemente necesare tie.

Ia-o usor si cu rabdare :
http://www.parcmodel...~1:72~da~1.html

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 19 October 2010 - 05:59 PM

#9 Useril este offline   Vali-Trooper 

• Nou venit

Postat 19 October 2010 - 06:15 PM

merci mult pentru ajutor si da...inteleg greseala facuta. o sa continui totusi asamblarea machetei si o sa inlocuiesc senilele la sfarsit. oricum, cine a zis ca e treaba usoara se inseala. o arta grea dar frumoasa :)

PS: da acela este lipiciul folosit. se pare ca artistul e cel cu probleme in cazul de fata :hi:

#10 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1787
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 19 October 2010 - 06:39 PM

Eu as face altceva: as monta senila, fixand-o de galeti intr-o pozitie corecta cu superglue.
Ai noroc, intrucat la familia T34, patinele senilei sun asezate pe punctele superioare ale galetilor.
Iar dupa finalizarea machetei, as incropi o mini-diorama, unde as surubari ceva care sa mascheze dezastrul - un boschet, un pietroi, o movila, ceva namoale. Stiu ca pare complicat, dar nu e.

#11 Useril este offline   dani 

• Membru senior

Postat 19 October 2010 - 08:43 PM

Vali,subscriu in totalitate celor spuse de Alexelu.
Poti s-o rezolvi si cumparand un kit mai mocca de la Olaf sau de la Pavel.Oricum kitul ce ti l-a indicat Adi nu e bun -e un fast kit si senilele arata naspa rau-,dar te poti orienta spre un kit UM[oricare din T-34-uri],numai ca senilele sunt [aproape] patina cu patina.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi