Eu v-as sfatui pe toti cei care cautati vopsele sa mai mergeti si prin alte magazine nu numai prin cele (asa zise ) de modelism....Care de fapt nici nu prea mai exista pe la noi.
Au emailuri pentru "feroviare " la unul din Fondurile plastice de la gara. Sunt de la firma Maimeri. Eu am luaty un blrumarin inchis asemanator cu cel folosit pe Avengerurile USN, un cupru, o culoare care seamana izbitor cu RLM84, acela care de fapt nu exista, si un bleu care daca nu-i pui alb sa-l faci RLM65 poate fi folosit cu succes la avioanele rusesti sau Romanesti. Nu mai tin minte cat a costat una dar oricum nu poate depasi costul unui MM de la Bucur.
In plus pe la Hanul cu Tei in centrul maretei noastre Capitale sunt vreo 3 magazine care comercializeaza acrilice de multe feluri (am vazut si din alea speciale de aerograf _ Valejo_ speciale (zice-se) pentru figurine. Din pacate alea erau niste culori complet aiurea (vernil, galben, bleu) pe care nu aveam cum sa le folosesc in proiectele mele. Dar puteti sa incercati....
De asemenea pe la Bricostore, la compartimentul decoratiuni, rame, lumanarele si alte ritzi-pitzi sunt niste acrilice unguresti la borcanele mici de sticla numite "Marabu". Au mate, bune de uniforme, lucioase bune de fel de fel, transparente (becuri semnalizare capete plan) si multe altele....Vedeti sa nu luati teapa cumparandu-va din alea pt textile.
Si in general mai lasati-va imaginatia sa alerge. Uitati-va la culoarea vopselei si mai putin la cod si ce scrie pe eticheta (cum ca ar fi fix de pictat numai margele di lemn de cais si pe altceva daca dati cu ele se va produce o explozie imensa....)
Astea sunt trucuri comerciale ca sa atinga mai multe target-uri.
Va puteti lua pana si Dio de interior (ala cu cpiteluri de coloane pe cutia de tabla) si sa va facveti singuri culorile de care aveti nevoie (Este fix acelasi lucru pe care il vinde nea. Doctor Inginer Craciunoiu.
V-as mai spune si de Duco dar asta ar fi mai complex si ar trebui sa marcati niste bishtari.
Marabu are si gold si silver si brass..... si auriu si argintiu si cupru care bineinteles sunt cu totul alte culori care nu intelege englezeste.